Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zadbać o rękawiczki? Po prostu delikatnie natłuścić tak, jak buty na zimę od spodu?

Ja swoje natłuszczałem dubbinem i było ok (czarne rękawiczki z grubej skóry). Potem używałem kremów do butów i również było ok. Teraz mam akurat "Creme Universelle" Saphira, czyli produkt dedykowany do galanterii, i jest także ok. Różnic w konserwacji nie zauważyłem, może są widoczne po kilku latach. Jedyne, czego podobno nie można używać, to pasty/woski.

Opublikowano

Witam panowie ;)

Ostatnio przypadkiem trafiłem na krawat o takim oto wzorze

9ila.jpg
Zastanawiam się nad jego kupnem. Co o nim sądzicie? Czy taki wzór uchodzi eleganckiemu mężczyźnie? Przyznam że jak dla mnie jest dosyć "nietuzinkowy" ale dosyć ciekawy - wcześniej nie miałem doczynienia ani z wiwewiórami ani jakimiś innymi motywami zwierzęcymi.   

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Trzeba poeksperymentować jak będzie najwygodniej. U mnie rozstaw wynosi 9 cm pomiędzy wewnętrznymi guzikami (po 4,5 cm od osi). Pomiędzy poszczególnymi łapkami z przodu rozstaw ustaliłem na 8 cm. Z tyłu mam 10 cm (po 5 cm od osi).

Opublikowano

Zastanawiam się nad złożeniem zamówienia na aktówkę w kolorze śliwkowym. Czy możecie wspomóc mnie zdjęciami aktówek lub innych akcesoriów skórzanych w tym kolorze, bym mógł mniej więcej przedstawić swoją wizję wykonawcy zamówienia?

Pozdrawiam

Opublikowano

Nadaje albo nie nadaje, zależy od tego jaka wełna, z jakim kaszmirem, w jakich proporcjach i jaki efekt finalny.

Pytanie brzmi jak:

metal - nadaje się na konstrukcję hali? jedne się nadają, inne nie.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

ciężko powiedzieć jaka wełna i z jakim kaszmirem bo tego nie wiedział nawet sprzedawca. jedna kosztowała 100zł/m, druga 300zł. sprzedawca stwierdził, że ta droższa jest lepsza. dlaczego? bo jest droższa:)

chyba się jednak zdecyduje. do flanelowej marynarki powinno sympatycznie wyglądać.

Opublikowano

Co do zasady - radzę uważać z taką mieszanką na codzienne spodnie. Na bardzo rzadkie okazje  - ok. Pamiętaj, że droższa nie znaczy wytrzymalsza. Może się okazać, że takie połaczenie materialow już po pierwszym użyciu mocno się zmechaci w niektórych miejscach i zacznie się proces przecierania w kroku. :)