Koval Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Panowie, jak w temacie - co polecicie 'lajkonikowi'? Założenia - do 400 PLN, wydajność, łatwość w obsłudze, połączenie bezprzewodowe (wi-fi?), wydruk głównie monochromatyczny. Na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 ......Na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze? Na cenę wkładów. Kolega przerabiał ostatnio podobny temat padło na jakiś model Brother'a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Ja jako lajkonik też polecam Brothera. Mam model DCP-7030 od paru lat. Wkład około 80 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Tylko Brother - w moim przypadku DCP-J552W (idealnie za 399zl), wkłady 45zł za 10 kartridży (drukarka ma 4 różne), oszczędność ogromna Unikać za wszelką cenę HP. Epsony też stały się nieopłacalne przez ostatnie parę lat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Zdecydowanie Brother. W ekspoloatacji jest bardzo ekonomiczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombar Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Po doświadczeniach z dwoma Brotherami kupiłem laserową HP. Pytanie brzmi czy potrzebujesz kolorowej drukarki? Jeśli nie to Brother niekoniecznie, chociaż nie jest to zły wybor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał-91 Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Używam Brothera DCP-J105, długo szukałem i to chyba najtańsza drukarka/urządzenie wielofunkcyjne jeśli chodzi o eksploatacje. Nie ma bajerów w postaci kolorowego wyświetlacza, ale np. posiada wifi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xif Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Z czystym sumieniem polecę produkty marki Brother. Aktualnie w domu korzystam z modelu DCP-7055W (drukarka, skaner + wifi). Toner do tego sprzętu (zamiennik) kosztuje około 25 zł (allegro), wystarcza na ~2000 stron zadruku tekstem. Jakość wydruku wystarczająca jak na warunki domowo-biurowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlik Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Ja polecam Brothera DCP-J925DW. Zamienniki tonerów w każdym media markt, ma wifi, ekran dotykowy dla ułatwienia używania, możliwość drukowania na płytach CD. Jedyna wada to drukowanie zdjęć - kolory są wypłowiałe. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szewc24 Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Parę miesięcy temu kupiłem Canon MG5550, jest to jakby następca modelu Canon MP560, który służył mi wiele lat. Drukarka jest b.dobra, wysokiej jakości skaner, tusze kupuję po ok. 3zł (zwiększona pojemność). Osobiście polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monkiusz Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 Również mogę polecić Brothera. Odradzam natomiast stosowanie najtańszych zamienników, bo potrafią zapchać dysze, mimo, że drukarka sama się czyści co jakiś czas. Stosowałem zamienniki za bodajże 40-50zł za komplet, a później coś mnie podkusiło by wypróbować też tańsze i to był błąd. Kolory są chyba na trwałe popsute, nie idzie wyczyścić "normalnie" głowic przy użyciu standardowych tuszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irek32 Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Ja mam Epsona. Model L365. Drukarka wifi+skaner. Polecam, bo okazała sięmega funkcjonalna, a przy tym tania w utrzymaniu. Przy zakupie dają duży zapas tuszu (wg producenta na 2 lata, ale ja drukuje dużo więc pewnie szybciej wyjdzie). Dodatkowo zwracają część kosztów zakupu (do 240 zł w zależności od modelu - promocja jest teraz). Pojemniki do systemu ITS są bardzo tanie - oryginalne rzecz jasna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi78 Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Polecam Brother DCP J105 . Wkład z tuszem starcza do 2500 stron . Ma wi-fi i szybko drukuje . To już mój 2 brother i moim zdaniem bezkonkurencyjny jesli chodzi o stosunek cena / jakość przy zakupie oraz późniejsze koszty eksploatacji . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkelo Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 W porównaniu do canona i hp brothery są super. Bezpretensjonalne, nieprzereklamowane. Ja akurat miałem przyjemność korzystać z tego modelu laserowej: http://arsa.pl/p/211/265160/drukarka-hl-1110e-drukarki-laserowe-czarno-biale-drukarki-urzadzenia-wielofunkcyjne.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arekx Posted October 10, 2017 Report Share Posted October 10, 2017 HP jest beznadziejne jeśli chodzi o podejście do klientów - wymuszają firmware (udając, że dotyczy bezpieczeństwa) blokujące kartridże firm trzecich: https://www.techpowerup.com/225992/hp-deliberately-cripples-third-party-inkjet-cartridges Robi się afera więc wycofują firmware (ale już nie na zasadzie kolejnej aktualizacji - samemu trzeba się postarać) by rok później zrobić dokładnie ten sam numer https://www.extremetech.com/electronics/255957-hp-breaking-printers-killing-ink-cartridges Unikać HP jak ognia. Samsung sprzedał swój biznes drukarkowy do HP (http://www.bbc.com/news/business-37337989) ale póki co jeszcze drukarki się daje kupić (ze swojej jestem umiarkowanie zadowolony tyle, że to kombajn więc nie pasuje pod kryteria). Najlepiej brać laser jeśli fundusze pozwolą - żyje długo i w miarę bezproblemowo w porównaniu do atramentowej (zwłaszcza sporadycznie używanej). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted October 10, 2017 Report Share Posted October 10, 2017 "Nie polecam Skody, najlepiej brać w gazie? " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis185 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 W temacie drukarek wtrąca też się do rozmowy. Najważniejsze pytanie, czy potrzebujesz koloru? Jeśli nie, to tylko laser. Np. Brother DCP-1510 - ok.430zl. Druk/skan/kopia. Toner 1000str. Ok 39 zł. Lub z Wi-fi DCP 1610we - ok. 480zl. Jeśli musi być kolorowy druk, to jeżeli drukujesz często, dużo, polecam Brothera J-105 . Ktoś wcześniej o nim pisał. Jeśli drukujsz sporadycznie to jakieś HP z dwoma tuszami. Tak to w skrócie wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monkiusz Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 Jakby co to mój Brother już jakiś czas temu powrócił do pełni sił. Czyli porządny wół roboczy, nie do zajechania. Brother J625DW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts