Vit Napisano 27 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2015 Literówka w cytacie Rachel Zoe Dark, dzięki za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie pierwsze: Kiedy dostałem moje Yanko oxblood, uwagę mojej córki zwróciło... pudełko na prawidła. Uczyniła zeń swoją kapsułę czasu, co jednoznacznie dowodzi, że związek z produktami Saphir ma charakter takiego "na lata" . Proszę docenić nakład pracy ręcznej Akurat robiliśmy z dzieckiem porządki po roku szkolnym i to pudło to jedna z niewielu rzeczy, których nie pozwoliła wyrzucić. Na zdjęciu zanonimizowano dane osobowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie drugie: Zdjęć robić nie umiem, ale chodzi o koncepcję. Pozwala na różne tezy, np. "Zawsze na szczycie", "Saphir zwycięzca"etc. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Panie i Panowie zachęcam serdecznie do wzięcia udziału w konkursie i przypominam, że na zgłoszenia macie jeszcze tylko 16 godzin . Mam nadzieję, że "czekający w blokach startowych" nie przegapią prezentacji swoich prac do godziny 23:59:59 . Na zachętę i może inspirację dla kogoś moje prace (oczywiście poza konkursem ): 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 pod hasłem: "nawet na wakacjach jakość ma znaczenie" - mała oldskulowa walizka weekendowa z niezbędnikiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kavainka Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 maciato naczelny przypominacz Znów na ostatnią chwilę... Propozycje nazw dla butów Patine 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Jak plakat, to plakat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 nothing around...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 @Bażant, literówka w haśle przewodnim - chyba że to licentia poetica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Oj dziękuję, usuwam babola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Nazwy butów: Monki - Solki (klamra w języku Fińskim) Trzewiki - Craigievar Balmoral- Castle / Malbork Wiedenki- Etiuda / Maestro Driving Moc - Monza Lotniki- Luft Tassel Loafer - Sicilia Brązowe oksfordy- Nestro Desert shoes- Sahara Oksfordy z medalionem- Notting Hill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sayyed Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Moja propozycja co do nazw. Skoro nazwy są dla nowych modeli butów, to proponuję odnieść się do znanych miast, bądź miejscowości gdzie zaczęły być produkowane przez inne firmy. Wybór czysto subiektywny. 1.Marche 2.Basingstoke 3.Rushden 4.Madrid 5.Inca 6.Northampton 7.Kettering 8.Paris 9.Almansa 10.Neuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Nazwy wywołane luźnymi skojarzeniami: Lotniki: Purist Oxfordy full brogue: Baroque Oxfordy cap toe: Simple Longwingi: Country Derby: Friday Single Monk: Giovanni Double Monk: Loyola Boat shoes: J-class Chelsea boots: Minimalist Chukka Boots: Oasis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Starałem się stworzyć ciekawy koncept przy użyciu prostej formy. Pomysł jest nieco hermetyczny, ale podobnie jak produkty Patine, skierowany do nietuzinkowego odbiorcy o bystrym, otwartym umyśle. Mam nadzieję, że grafika broni się jako całość, a pomysł nie został przeintelektualizowany. Jakość nigdy nie jest dziełem przypadku, jest zawsze wynikiem inteligentnego wysiłku. Głównym elementem plakatu jest reprodukcja No. 5 Pollocka. Dla zwykłego przechodnia jest dziełem niezrozumiałym, odruchowo zestawianym z dziecięcymi bazgrołami, stanowi prawie zaprzeczenie sztuki. W oczach osoby wrażliwej, o pewnym przygotowaniu, myślącej nieszablonowo No. 5 zyskuje wymiar prawdziwego dzieła sztuki, które zostało stworzone świadomie przez inteligentnego twórcę. Myślę, że podobnie jest z produktami oferowanymi przez Yanko - dopiero właściwy odbiorca dostrzega w nich jakość, nieszablonowość, inteligentny wysiłek. Moje propozycje: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denali Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Dzień dobry! Oto dwie moje propozycje: A. Pierwsza nawiązuje do polskiego rodowodu marki: 1. Polonia 2. Dąbrowski 3. Zawisza Czarny 4. Sarmata 5. Piast 6. Hetman 7. Marszałek 8. Rotmistrz 9. Waćpan 10. Mociumpan B. Druga nawiązuje do postaci wielkich romantyków, kochanków i miłośników kobiet: 1. Gatsby 2. Casanova 3. Don Giovanni / Don Juan 4. Romeo 5. Lothario 6. Clyde 7. Darcy 8. Valmont 9. Gigolo 10. Playboy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam100 Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Dobry wieczór, moja propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Och nie, na śmierć zapomniałem! A miał być film inspirowany "Psychozą"... No dobra, może w niecałe dwie godziny zdołam spłodzić arcydzieło kinematografii, ale na wypadek, gdyby jednak nie, to poniżej zgłoszenia w kategorii drugiej. Oczywiście jako nieuleczalny, maniakalny wręcz kinoman nie mogę nie nawiązać do X muzy, a skoro tak, to rzecz jasna muszą pojawić się tu nazwiska stylowych aktorów. Nie wiem, czy wszystkie typy butów pasują do nazwisk, pewnie będzie sporo kontrowersji, ale w miarę możliwości postaram się swoje wybory uzasadnić. A więc - ad rem. 1. Brązowe derby - Bogart. Bo Bogart to Sam Spade, a skoro detektyw, to stylowe, ale przecież dzienne i robocze obuwie. 2. Czarne oksfordy - Olivier. Jak Laurence Olivier, czyli brytyjski aktor-dżentelmen z akcentem XVIII-wiecznego lorda Zresztą sam serem uhonorowany. 3. Tassel loafers - Mastroianni. Bo "majtaje" przy butach kojarzą mi się jak nic z Włochami, a skoro Włochy, to oczywiście musi być nieśmiertelny Marcello. 4. Spectatory - Astaire. To się tłumaczy samo przez się 5. Penny loafers - Grant. Cary Grant - przystojniak, elegant jakich mało, ale też amant, nieco fircykowaty. Tak jaki loafersy "groszówki" - nie na 100% każualowe, ale jednak nie do końca formalne. 6. Driving mocs - Delon. Alain Delon, czyli błysk w oku, rozkochane kobiety i relaks na plaży w Cannes. 7. Boat shoes - McQueen. Ikona stylu, która lubiła popływać. 8. Double monks - Servillo (edit: tu był wcześniej Gambardella, nie wiem, jakim cudem pomyliłem aktora z jego bohaterem). Bardziej współcześnie, niby od czapy, ale każdy, kto widział "Wielkie piękno" (niezależnie od tego, co myśli o samym filmie), chyba zgodzi się, że Jepowi Gambardelli - granemu właśnie przez Toniego Servillo - należy się miejsce wśród elegantów. A monki to hit Pitti, a więc hit z Włoch. 9. Full brogues - Brando. Bo elegancko, ale jednak trochę jak czołg. Jak sarkastyczny, nieprzyjemny, ale przecież przystojny Marlon. 10. Trzewiki - Wayne. Po prostu dlatego, że trzewikom, przez wysoką cholewę, najbliżej do butów kowbojskich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 maciato naczelny przypominacz Każdy musi znaleźć swoją niszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Każdy musi znaleźć swoją niszę . w szczególności będąc w jury 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Widzę to tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 pozycja niebezpieczna dla butów (noski!) a tak poza tym to może być fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Termin zgłaszania prac zbliża się ku końcowi a tu rzutem na taśmę zgłoszenie za zgłoszeniem. Już teraz mogę napisać że czeka nas niełatwe zadanie, niesamowicie wyrównany konkurs stojący na wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Widzę to tak: konkurspatinepl-panmatty.png Od razu na myśl mi przyszło to: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi