Luriw Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Jaki powinien być garnitur, który można założyć na ślub, a jednocześnie po zdekompletowaniu wyglądałby dobrze z jeansami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 3 godziny temu, Luriw napisał: Jaki powinien być garnitur, który można założyć na ślub, a jednocześnie po zdekompletowaniu wyglądałby dobrze z jeansami? Nie ma takiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Tak bym nie generalizował. Niektórzy wymyślają śluby w stylu rustykalnym, albo gdzieś na plaży czy pustyni. Więc to zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Tak wiem , na myśli miałem klasyczny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luriw Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty @Szydlowsky Myślałem że może byłoby możliwe jakieś połączenie prostych, ciemnych jeansów w kroju regular wraz np z granatowa marynarka wykonana z wełny tropik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Średnio, choćby z tego powodu, że tropik jest raczej cienki a jeans gruby i gramatura zupełnie się nie zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanko Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Kup uniwersalną marynarkę + spodnie materiałowe. Na wesele wystarczy, a późniejsze dołączysz do tego jeansy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Godzinę temu, kanko napisał: Kup uniwersalną marynarkę + spodnie materiałowe. Na wesele wystarczy, a późniejsze dołączysz do tego jeansy. Pozostaje kwestia czy ślub własny czy wystąpi jako gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luriw Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Generalnie to nie wybieram się na żaden ślub. Zadałem pytanie w ten sposób, ponieważ szukam czegoś, co będzie wyglądało w miarę biznesowo i konkretnie, a równocześnie będzie można połączyć to z jeansami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Biznesowy garnitur to taki z fakturą - można kombinować z jeansami. Garnitur bardziej wieczorowy czy na ślub jest gładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luriw Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Aha, dzięki. Myślałem że nie ma między tym jakieś wielkiej różnicy. Jaka to faktura mniej więcej powinna być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 17 Luty Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty Np. sharkskin, żabie oczko jakaś delikatna jodełka. Jest sporo artykułów na ten temat Garnitur wieczorowy vs. garnitur biznesowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luriw Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty Mam pytanie, jak na marynarce na wysokości guzika który się zapina, tworzą się nieestetyczne fałdy materiału, to oznacza że jest ona za ciasna w talii czy w klatce piersiowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty Godzinę temu, Luriw napisał: Mam pytanie, jak na marynarce na wysokości guzika który się zapina, tworzą się nieestetyczne fałdy materiału, to oznacza że jest ona za ciasna w talii czy w klatce piersiowej? Obie opcje są możliwe, zazwyczaj w talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień W dniu 18.02.2025 o 16:16, Luriw napisał: Mam pytanie, jak na marynarce na wysokości guzika który się zapina, tworzą się nieestetyczne fałdy materiału, to oznacza że jest ona za ciasna w talii czy w klatce piersiowej? A klapy jak się układają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesniowski Napisano 22 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień Zamówiłem kilka marynarek SuSu i niestety w mojej opinii nie leżą za dobrze. Wszystkie to Lazio w rozmiarze 25, bez konstrukcji. Będę wdzięczny jeśli zerkniecie sprawnym okiem i skomentujecie. Zastanawiam się, na co zwracać uwagę i co można uratować poprawkami, a co będzie dyskwalifikowało zakup. Jak widać na zdjęciach, plecy wyglądają bardzo źle. „Kaczy kuper” to niestety problem który widzę przy większości płaszczy i marynarek z wieszaka, niezależnie od tego ile w danym momencie ważę i czy mam lekki brzuszek. Czy można to jakoś korygować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2 godziny temu, mlesniowski napisał: Zamówiłem kilka marynarek SuSu i niestety w mojej opinii nie leżą za dobrze. Wszystkie to Lazio w rozmiarze 25, bez konstrukcji. Będę wdzięczny jeśli zerkniecie sprawnym okiem i skomentujecie. Zastanawiam się, na co zwracać uwagę i co można uratować poprawkami, a co będzie dyskwalifikowało zakup. Jak widać na zdjęciach, plecy wyglądają bardzo źle. „Kaczy kuper” to niestety problem który widzę przy większości płaszczy i marynarek z wieszaka, niezależnie od tego ile w danym momencie ważę i czy mam lekki brzuszek. Czy można to jakoś korygować? Wydatna lordoza lędźwiowa. Jesteś akurat tym typem sylwetki, gdzie szycie na miarę (tylko żadne tam MTM czy inne psueodrozwiazania) bardzo by się przydało. Te marynarki mają tragiczne proporcje, zapięcie zamiast w talii, to na mostku jak w Vistuli za najgorszych lat. Trudno mi uwierzyć, że SuSu się tak popsuło, albo na Tobie to tak wygląda. Patrz gdzie powinieneś mieć guzik: Marynarki zdecydowanie do zwrotu, nic z nich nie będzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień Ciekawe, długość marynarek wydaje się całkiem OK, ale guzik mają co najmniej kila centymetrów za wysoko (wygląda to bardzo źle, normalnie jakby ten guzik był bliżej pachy niż talii, co podejrzewam nie jest bez wpływu na układanie się na plecach). Dziwne, bo modele na stronie SuSu mają guzik jednak trochę niżej (choć zazwyczaj też nie idealnie), ale marynarki wyglądają na nich na przykrótkie (więc gdyby mieli dobrze dobraną długość, to i guzik wypadałby dobrze). Może masz nietypowe proporcje budowy? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesniowski Napisano 22 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 23 minuty temu, Velahrn napisał: Wydatna lordoza lędźwiowa. Jesteś akurat tym typem sylwetki, gdzie szycie na miarę (tylko żadne tam MTM czy inne psueodrozwiazania) bardzo by się przydało. Pozostaje mi dodatkowo próbować zniwelować ile się da za pomocą ćwiczeń. Uważasz, że przy sensownym MTM nie ma szans aby uwzględnić tę wadę i odpowiednio zmodyfikować szablon? Akurat mam dostęp do takiej usługi i chętnie przeprowadzę eksperyment. 26 minut temu, Velahrn napisał: Te marynarki mają tragiczne proporcje, zapięcie zamiast w talii, to na mostku jak w Vistuli za najgorszych lat. Trudno mi uwierzyć, że SuSu się tak popsuło, albo na Tobie to tak wygląda. 23 minuty temu, Kyle napisał: Może masz nietypowe proporcje budowy? Obstawiam, że to na 99% kwestia mojej sylwetki, a nie SuSu. To samo dzieje się kiedy przymierzam Poszetke, Herse czy choćby Macaroni Tomato (tutaj dodatkowo krój jest bardzo mocno slim co już w ogóle uniemożliwia poruszanie się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień Godzinę temu, mlesniowski napisał: Pozostaje mi dodatkowo próbować zniwelować ile się da za pomocą ćwiczeń. Uważasz, że przy sensownym MTM nie ma szans aby uwzględnić tę wadę i odpowiednio zmodyfikować szablon? Akurat mam dostęp do takiej usługi i chętnie przeprowadzę eksperyment. Kilka spraw 1. Jeśli planujesz jakieś zmiany w sylwetce, np. właśnie zapisałeś się na siłownie, rozpoczynasz odchudzanie itd. to nie szyj na miarę. Odczekaj pół roku. Za te pół roku albo będziesz miał mniej-więcej nową sylwetkę, albo okaże się, że to były tylko plany . 2. To ubranie ma się do Ciebie dopasowywać, a nie ty do ubrania. 3. Uważam, że na MTM-y szkoda czasu, jeśli tylko chcesz czegoś więcej niż "uszyjcie mi taką marynarkę, jak macie w ofercie, ale wybiorę sobie tkaninę i podszewkę". Natomiast jak chcesz sobie uszyć, ale bez napięcia, że "muszę, bo to na ślub", czy "stać mnie tylko na jeden garnitur, więc musi być super" to uszyj. Najwyżej wylądujesz ze słabą marynarką, a to przecież nie koniec świata (w ciągu swojej "kariery" dandysa miałem wiele nieudanych eksperymentów ;). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 23 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień A czy Lazio to przypadkiem nie jest bardziej dopasowana w talii Havana? Może spróbować zamówić z outletu w otrium model Napoli i sprawdzić czy w tym kroju nie będzie lepiej leżał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 23 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 10 godzin temu, mlesniowski napisał: Pozostaje mi dodatkowo próbować zniwelować ile się da za pomocą ćwiczeń. Nie masz problemow z kręgosłupem (przepukliny)? Dopasowanie marynarki jest ważne, ale także mam tendencje do takiego układania miednicy i powinno się to korygować, inaczej możesz skończyć z poważnymi problemami zdrowotnymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesniowski Napisano 23 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 13 godzin temu, dragonek napisał: A czy Lazio to przypadkiem nie jest bardziej dopasowana w talii Havana? Może spróbować zamówić z outletu w otrium model Napoli i sprawdzić czy w tym kroju nie będzie lepiej leżał? Wrzucam zdjęcie z przymiarek havany w salonie Suitsupply. To co prawda 2023 rok i kilka kilogramów więcej, ale jak widać, problem z plecami był taki sam. Tym razem zamawiałem właśnie z Otrium i tak się złożyło, że havana jest wyraźnie mniejsza niż lazio. Pewnie to jednostkowy przypadek. Przy nadarzającej się okazji spróbuję jeszcze napoli. 13 godzin temu, Servetch napisał: Nie masz problemow z kręgosłupem (przepukliny)? Dopasowanie marynarki jest ważne, ale także mam tendencje do takiego układania miednicy i powinno się to korygować, inaczej możesz skończyć z poważnymi problemami zdrowotnymi. Wybieram się do fizjoterapeuty żeby zobaczyć co można z tym zrobić. Nie odczuwam bólu, więc zakładam, że to nie dyskopatia. To w ogóle zabawne, bo choć wada wydaje się dość oczywista, to przez wiele lat nie połączyłem kropek i tak się męczyłem, nie mogąc kupić pożądanych ubrań. Szczęśliwie, skupiłem swoją uwagę głównie na butach, więc czas na forum nie był stracony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 24 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 20 godzin temu, dragonek napisał: A czy Lazio to przypadkiem nie jest bardziej dopasowana w talii Havana? Może spróbować zamówić z outletu w otrium model Napoli i sprawdzić czy w tym kroju nie będzie lepiej leżał? Według obecnej rozmiarówki Lazio ma podobne wymiary jak Havana. Minimalnie większa w klatce jest Havana, talia ta sama. Różnica będzie w konstrukcji, Lazio jest bardziej pancerne i moim zdaniem, przy nietypowej konstrukcji będzie się gorzej układać niż Havana. Też bym spróbował Napoli, albo tego nowego Milano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 3 Maj Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj Celowałem w garnitur, ale z racji branży założyłbym go z 2 razy w życiu, więc padło na zestaw koordynowany. Jakieś uwagi? Chinosy i krawat + poszetka z Poszetki, marynarka Lancerto, koszula chyba też. Wizualizacja lekko przykładowa, ale chodzi mi o sam koncept. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi