Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Gość sancho

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi!

To jak jesteśmy chwilowo w temacie sztruksu, będę miał do bardziej doświadczonych kolegów następujące pytanie. Jak zapatrujecie się na sportowy garnitur z takiego materiału?

Dla mnie pełny sportowy garnitur ze sztruksu to zbytnia ekstrawagancja, ale ani nie jestem bardzo doświadczony ani tym bardziej po 40-tce.

http://allegro.pl/buty-retro-skorzane-s ... 46154.html

Do czego te buty byłyby odpowiednie ? Ja myślę, że do beżowych spodni bawełnianych i jakiegoś swetra typu golf. Do niebieskiej koszuli i siwej marynarki, mogłyby również się komponować. I jeszcze jedno, elementarne pytanie, czy są odpowiednie dla 19 latka ??

Byłyby to moje pierwsze buty tego typu. Jestem w trakcie mozolnego kompletowania garderoby. Każdy grosz który wpadnie, może zostać więc wydany na jej elementy. Byleby było to rozsądne. Trzeba również zaznaczyć, że ja mam 27 cm wkładkę, a te widzę, są 0,5 cm za duże. Czy to da się rozwiązać ?

Przepraszam za powtórzenia.

http://allegro.pl/buty-retro-skorzane-szyte-podeszwy-wewnatrz-27-5cm-i1783046154.html

Do czego te buty byłyby odpowiednie ? Ja myślę, że do beżowych spodni bawełnianych i jakiegoś swetra typu golf. Do niebieskiej koszuli i siwej marynarki, mogłyby również się komponować. I jeszcze jedno, elementarne pytanie, czy są odpowiednie dla 19 latka ??

Byłyby to moje pierwsze buty tego typu. Jestem w trakcie mozolnego kompletowania garderoby. Każdy grosz który wpadnie, może zostać więc wydany na jej elementy. Byleby było to rozsądne. Trzeba również zaznaczyć, że ja mam 27 cm wkładkę, a te widzę, są 0,5 cm za duże. Czy to da się rozwiązać ?

Przepraszam za powtórzenia.

Napisałes, ze wkladka w Twoich butach ma 27cm - masz buty takiego samego typu czy chodzi Ci o wkladke w butach sportowych? Jezeli mowiles o pantoflach, ktore nie sa na Ciebie za duze, to kolejne 0,5 cm da sie zniwelowac wkladka.

Co do pytania do czego pasuja takie buty, to polecam ogladanie masy zdjec i uczenie sie od innych, np. http://www.styleforum.net/t/234255/hof- ... st_4793196 (mozesz obejrzec cały watek)

Nie wszystkie stylizacje sa dobre, ale jesli znasz angielski to mozesz przejrzec uwagi innych uzytkownikow.

ja z kolega polem porozumialem sie 'pozaforumowo' odnosnie propozycji :)

a buty udalo mi sie nabyc. Transakcja troche jak z naszymi wyborami - mniejsze zlo.

Teraz do upolowania chinosy szare i koszula jakas w dobry mstosunku jakosc/cena z guzikami na kolnierzach.

strach troszke dawac linka, zeby nie zostac, poslugujac sie internetowa nowomowa 'sflejmowanym', jako ze buty odbiegaja od standardow prezentowanych na forum, aczkolwiek, na te chwile takie mozliwosci finansowe, logistyczne, wiedza i cala okolica ze kupilem co kupilem.

Dołączona grafika

buty zapewne delikatnie rzecz ujmujac jakoscia nie powalaja, ale moze w miedzyczasie tzw jakos to sie ogarnie i nastepne juz beda lepsze nieco ;)

To chyba jakaś czarna owca, bo cała reszta ich oferty jest koszmarna:

http://sklep.badura.pl/index.php?a=list ... 1=1&s2=0#p

Dokładnie tak :) Choć fajne też są też jeszcze jedne kozaki, które kupiłem. Gdybym miał kupować ze zdjęcia to bym je pominął. Tutaj podobnie, na żywo but o wiele lepiej się prezentuje. Mają jakieś dziwne ujęcia tych butów...

No i te derby prezentowane wyżej szkoda, że to nie oksfordy z gładkim nakładanym noskiem, bo kopyto na prawdę mi się bardzo podoba :)

--

Pozdrawiam,

Marcin

Ładne z lotu ptaka, a w innych rzutach juz nie bardzo, przynajmniej mi sie nie podoba. http://www.badura.pl/buty-badura-meskie ... d=8102-426

Jest tylko jedno małe "ale"... Na zdjęciach ten but wygląda zupełnie jak całkiem inny :)

Proponuję przy okazji jak będziecie w pobliżu sklepu Badury zaglądnąć tam i pooglądać ten but na żywo, a jeszcze lepiej przymierzyć :) Spiszcie sobie nr. modelu, alby nie było, że omawiamy jeden model, a mierzony/oglądany był całkiem inny :)

--

Pozdrawiam,

Marcin