hitokiri Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi! To jak jesteśmy chwilowo w temacie sztruksu, będę miał do bardziej doświadczonych kolegów następujące pytanie. Jak zapatrujecie się na sportowy garnitur z takiego materiału? Dla mnie pełny sportowy garnitur ze sztruksu to zbytnia ekstrawagancja, ale ani nie jestem bardzo doświadczony ani tym bardziej po 40-tce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Cóż mi do czterdziestki też jeszcze trochę brakuje Właśnie o to mi chodziło w pytaniu, czy to aby nie przesadna ekstrawagancja. Zupełnie inną kwestią jest to, że nie każdemu taki luz będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Prawie taki kupilem kilka dni temu w TkMaxx - niestety nie moj rozmiar :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracjan Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 http://allegro.pl/buty-retro-skorzane-s ... 46154.html Do czego te buty byłyby odpowiednie ? Ja myślę, że do beżowych spodni bawełnianych i jakiegoś swetra typu golf. Do niebieskiej koszuli i siwej marynarki, mogłyby również się komponować. I jeszcze jedno, elementarne pytanie, czy są odpowiednie dla 19 latka ?? Byłyby to moje pierwsze buty tego typu. Jestem w trakcie mozolnego kompletowania garderoby. Każdy grosz który wpadnie, może zostać więc wydany na jej elementy. Byleby było to rozsądne. Trzeba również zaznaczyć, że ja mam 27 cm wkładkę, a te widzę, są 0,5 cm za duże. Czy to da się rozwiązać ? Przepraszam za powtórzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Rzuć okiem na blog Makaroniego. Znajdziesz tam sporo zdjęć w różnych wątkach, na których ma jasnobrązowe wiedenki Crockett&Jones. Pooglądaj sobie jak dobiera kolory. http://macaronitomato.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 http://allegro.pl/buty-retro-skorzane-szyte-podeszwy-wewnatrz-27-5cm-i1783046154.html Do czego te buty byłyby odpowiednie ? Ja myślę, że do beżowych spodni bawełnianych i jakiegoś swetra typu golf. Do niebieskiej koszuli i siwej marynarki, mogłyby również się komponować. I jeszcze jedno, elementarne pytanie, czy są odpowiednie dla 19 latka ?? Byłyby to moje pierwsze buty tego typu. Jestem w trakcie mozolnego kompletowania garderoby. Każdy grosz który wpadnie, może zostać więc wydany na jej elementy. Byleby było to rozsądne. Trzeba również zaznaczyć, że ja mam 27 cm wkładkę, a te widzę, są 0,5 cm za duże. Czy to da się rozwiązać ? Przepraszam za powtórzenia. Napisałes, ze wkladka w Twoich butach ma 27cm - masz buty takiego samego typu czy chodzi Ci o wkladke w butach sportowych? Jezeli mowiles o pantoflach, ktore nie sa na Ciebie za duze, to kolejne 0,5 cm da sie zniwelowac wkladka. Co do pytania do czego pasuja takie buty, to polecam ogladanie masy zdjec i uczenie sie od innych, np. http://www.styleforum.net/t/234255/hof- ... st_4793196 (mozesz obejrzec cały watek) Nie wszystkie stylizacje sa dobre, ale jesli znasz angielski to mozesz przejrzec uwagi innych uzytkownikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byrk Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 ja z kolega polem porozumialem sie 'pozaforumowo' odnosnie propozycji a buty udalo mi sie nabyc. Transakcja troche jak z naszymi wyborami - mniejsze zlo. Teraz do upolowania chinosy szare i koszula jakas w dobry mstosunku jakosc/cena z guzikami na kolnierzach. strach troszke dawac linka, zeby nie zostac, poslugujac sie internetowa nowomowa 'sflejmowanym', jako ze buty odbiegaja od standardow prezentowanych na forum, aczkolwiek, na te chwile takie mozliwosci finansowe, logistyczne, wiedza i cala okolica ze kupilem co kupilem. buty zapewne delikatnie rzecz ujmujac jakoscia nie powalaja, ale moze w miedzyczasie tzw jakos to sie ogarnie i nastepne juz beda lepsze nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Z lotu ptaka, te buty wygladaja dobrze - nie ma co narzekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Mam te Badury Bardzo wygodne! Szkoda tylko, że nie mają nakładanych nosków, bo kopyto jest jak dla mnie wymarzone! Uwielbiam taki kształt buta. -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 buty zapewne delikatnie rzecz ujmujac jakoscia nie powalaja, ale moze w miedzyczasie tzw jakos to sie ogarnie i nastepne juz beda lepsze nieco Wow. Polski przemysł obuwniczy pozytywnie mnie zaskoczył Ładne kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Trochę jak 580-tka z ostatniej Włoszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 To chyba jakaś czarna owca, bo cała reszta ich oferty jest koszmarna: http://sklep.badura.pl/index.php?a=list ... 1=1&s2=0#p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 To chyba jakaś czarna owca, bo cała reszta ich oferty jest koszmarna: http://sklep.badura.pl/index.php?a=list ... 1=1&s2=0#p Dokładnie tak Choć fajne też są też jeszcze jedne kozaki, które kupiłem. Gdybym miał kupować ze zdjęcia to bym je pominął. Tutaj podobnie, na żywo but o wiele lepiej się prezentuje. Mają jakieś dziwne ujęcia tych butów... No i te derby prezentowane wyżej szkoda, że to nie oksfordy z gładkim nakładanym noskiem, bo kopyto na prawdę mi się bardzo podoba -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Trochę jak 580-tka z ostatniej Włoszczyzny. Lub 804-ka Taką mam nadzieję, że są bliższe 804, bowiem na takim kopycie sobie zamówiłem w akcji W IV gładkie oksfordy z nakładanym noskiem -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Wow. Polski przemysł obuwniczy pozytywnie mnie zaskoczył Ładne kopyto. Ładne z lotu ptaka, a w innych rzutach juz nie bardzo, przynajmniej mi sie nie podoba. http://www.badura.pl/buty-badura-meskie ... d=8102-426 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 O kurcze, nie sądziłem, że to ten sam model. Faktycznie na tych zdjęciach wyglądają kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Może warto żeby kolega marbej zaprezetnował je na nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Witam, Panowie czy do spodni w drobną kratkę mogę włożyć koszulę w pasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Jeżeli chcesz założyć to co wkleiłeś, co moim zdaniem śmiało możesz to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Owszem to dokładnie ten zestaw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 ubieraj i prezentuj rezultaty w CMDNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 a następnym razem zapraszamy do Forumowej Poradni Stylistycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Ładne z lotu ptaka, a w innych rzutach juz nie bardzo, przynajmniej mi sie nie podoba. http://www.badura.pl/buty-badura-meskie ... d=8102-426 Jest tylko jedno małe "ale"... Na zdjęciach ten but wygląda zupełnie jak całkiem inny Proponuję przy okazji jak będziecie w pobliżu sklepu Badury zaglądnąć tam i pooglądać ten but na żywo, a jeszcze lepiej przymierzyć Spiszcie sobie nr. modelu, alby nie było, że omawiamy jeden model, a mierzony/oglądany był całkiem inny -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Może warto żeby kolega marbej zaprezetnował je na nodze Były już prezentowane w wątku o lustrzanym połysku. -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Może warto żeby kolega marbej zaprezetnował je na nodze Były już prezentowane w wątku o lustrzanym połysku. -- Pozdrawiam, Marcin Ale tez tylko od góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi