Whitesnake Napisano 15 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Fajnie, ze w wieku 17 lat przejmujesz sie tym jak wyglądasz w garniturze. Koszula i marynarka maja za długie rękawy, spodnie tez sa przydlugie. Przymierz mocniej taliowaną koszule, ta na tobie wisi. Krawat za to zawiązałeś lekko przykrótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butwbucie Napisano 15 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Przecież spodnie muszą lekko opadać na butach. A koszulę to chyba oddam do krawcowej do wytaliowania, co? Koszula nie może meić krótszych rękawów, bo wtedy nie wystają zza marynarki, a ja chcę żeby wystawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 15 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Nie wystają bo masz za długie rękawy w marynarce. Koszula nie powinna sie kończyć na połowie dłoni i to po mocnym zmarszczeniu na przedramieniu. Spodnie podobnie, maja opadać na buty, ale nie po czterokrotnym załamaniu - z tylu nie powinny wcale sie łamać, a z przodu max raz. Skróc je po skosie i bedzie ok. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 16 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2014 Piotr, koszula jest za duża. Garnitur wymaga wielu poprawek, któryś z bardziej doświadczonych kolegów mógłby się wypowiedzieć o tym jak leży na plecach i czy da się to skorygować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butwbucie Napisano 16 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2014 Ok, ale mam 17 lat i garnitur zakładam 5 razy w roku, więc chyba wszystko idealne nie musi być, co? Chociaż zależy mi na eleganckim wyglądzie i wydaję mi się, że taki już uzyskałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butwbucie Napisano 16 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2014 A ten krawat też Wam się wydaje, że jest świetny do tego garnituru i wgl.? Mi się strasznie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2014 Krawat ok, ale naprawdę skróć te rękawy i nogawki bo wygląda to fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skr Napisano 17 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Ok, ale mam 17 lat i garnitur zakładam 5 razy w roku, więc chyba wszystko idealne nie musi być, co? Chociaż zależy mi na eleganckim wyglądzie i wydaję mi się, że taki już uzyskałem. Jak dla mnie argument, że zakładasz go 5 razy w roku i nie musisz wyglądać idealnie nie bardzo ma sens. Nawet jeżeli raz wychodzisz w garniturze to fajnie jeżeli wyglądasz dobrze. Prosisz nas o opinię i rady, więc nie odrzucaj ich tłumacząc, że jest dobrze. Tak jak poprzednicy radzę udać się do krawca i w szczególności, poprawić długość nogawek i rękawów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShereKhan Napisano 17 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Jak dla mnie argument, że zakładasz go 5 razy w roku i nie musisz wyglądać idealnie nie bardzo ma sens. Nawet jeżeli raz wychodzisz w garniturze to fajnie jeżeli wyglądasz dobrze. Prosisz nas o opinię i rady, więc nie odrzucaj ich tłumacząc, że jest dobrze. Tak jak poprzednicy radzę udać się do krawca i w szczególności, poprawić długość nogawek i rękawów. W stu procentach się zgadzam. Argument, że zakładasz go 5 razy w roku oznacza, że przez pozostałe 360 dni możesz wyglądać dobrze. Bo bez poprawek teraz wygląda to słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 18 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2014 Mam garnitur po przeróbkach, ale mam wątpliwości co do dlugości rękawów marynarki. Gdy rękawy koszuli zatrzymują mi się mniej więcej na granicy ręki i dłoni jak widać na 3-cim zdjęciu to mankiety są praktycznie niewidoczne spod marynarki (zdjęcia 1 i 2). Jak naciągnę lekko rękawy tak żeby zachodziły trochę na dłoń (wg kreski na 3-cim zdjęciu) to w tedy efekt jest zadawalający ( jak na zdjęciach 4 i 5). Ostatnie zdjęcie bez marynarki z mankietami lekko zachodzącymi na dłoń. Pytanie czy rękawy marynarki są wciąż za długie czy może mankiety koszuli powinny zachodzić trochę na dłon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 18 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2014 Zbyt długie rękawy marynarki (1-2 cm?). Sądząc po zmarszczeniach rękawów koszuli - jej również. Proponuję jednak uprać koszulę kilka razy przed ewentualnymi poprawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 W sklepie dostałem do mierzenia koszulę z mankietem na guziki (ta została odpakowana dopiero jak się zdecydowałem), która była prana już kilka razy i rękawy wyglądały lepiej więc na pewno muszę ją przeprać. Mam pytanie o opinie co do tej koszuli. Na metce i na opakowaniu jest informacja tylko o 100% bawełnie. Okazało się natomiast, że jest to bawełna satynowa z lekkim połyskiem, w sklepie przy sztucznym świetle nie rzuciło mi się to w oczy. Czy taka koszula pasuje do garnituru, nie będzie się za bardzo świecić na słońcu czy zdjęciach z flashem? Poniżej jeszcze jedno zdjęcie wykonane przy oknie, zdjęcia z flashem niestety na razie nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Skróć rękawy marynarki o 1 cm i będzie git. Popracowałbym także nad spodniami - za dużo tych załamań; wg mnie nogawki do zwężenia od kolana w dół oraz do nieznacznego skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 ramzi - koszula z listwą zakrywającą guziki jest raczej do muchy (ale pod krawatem tej listwy nie powinno być widać). Co do połysku - może do jakichś formalnych zestawów ujdzie, ale ja osobiście bym nie założył, chyba że na jakieś uroczyste wieczorne wyjście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Ramzi, jeżeli to ma być jedna z Twoich najczęściej używanych koszul to doradzam zwrot i kupienie czegoś bardziej podstawowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 ramzi - koszula z listwą zakrywającą guziki jest raczej do muchy (ale pod krawatem tej listwy nie powinno być widać). Co do połysku - może do jakichś formalnych zestawów ujdzie, ale ja osobiście bym nie założył, chyba że na jakieś uroczyste wieczorne wyjście. Listwa jest właśnie idealnym rozwiązaniem, jak ktoś nie nosi nic pod szyją, mnie osobiście guziki odkryte rażą. Co do połysku, to na dzień się kompletnie nie nadaje. Na wieczór na galę ujdzie, ale potrzeba wyczucia by ją odpowiednio wkomponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Tak? A mnie razi listwa bez muchy (poważnie mówię, nie przez przekorę). We wczesnej młodości znosiłem kilka takich koszul bez niczego pod szyją, nawet do jeansów - może został mi uraz. A na poważnie, to moim zdaniem ładne guziki od koszuli potrafią zdobić (choć ich urok powinien być bardzo subtelny!). Jak to dobrze, że umiemy się pięknie różnić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 IMHO rękawy koszuli też do skrócenia, robi się za dużo załamań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Postaram się zwrócić koszulę, ale nie wiem czy mi przyjmą. Szukając koszuli trafiłem na lepszą rozmiarowo koszulę w Giacomo Conti, ale miała 80% bawełny. Pani w sklepie powiedziała, że jak bym chciał to za 200zł można u nich zamówić 100% bawełny, szyte gdzieś w Krakowie. Ktoś coś może wie na temat tych koszul z Giacomo Conti ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Moja dzisiejsza stylizacja. Co jest dobrze a co źle? Będę wdzięczny za każde rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Mi się podoba, tylko osobiście wybrałbym białą koszulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Bardzo ładny zestaw. Osobiście nie założyłbym takiego krawata, ale to kwestia indywidualna. Jakieś takie niedoprasowane spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Dzięki za opinie. Spodnie się po prostu wymięły. Fotka była zrobiona po powrocie do domu. A powiedzcie mi proszę czy połączenie takiej koszuli (może niespecjalnie to widać na zdjęciu) w paski pionowe z krawatem w paski poziome się bardzo się gryzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Wrzuć fotkę z powiększeniem - na tej niezbyt to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 krzsmi11, wydaje mi się, że marynarka jest za mała w klatce piersiowej. Poza tym zestaw bardzo dobry, ale zamieniłbym koszule na białą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi