RadekM Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Na moje oko oba zakupy trafione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Ładny garnitur, niewiele mu trzeba, może porozmawiaj z krawcem? Rękawy marynarki trochę za krótkie. Który TKMaxx? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Który TKMaxx? Kraków, Bonarka. Mam rozumieć, że przeciętny krawiec powinien sobie poradzić z wydłużeniem rękawów o ok. 1,5 cm? Z fałdami na plecach da się coś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Poradzić sobie powinien, ale może się to okazać po prostu niemożliwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Czyli jest w rękawach zapas materiału? Czy guziki w rękawach są rozpinane? Z czego wynika to, że kołnierz koszuli wchodzi na klapy marynarki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Z czego wynika to, że kołnierz koszuli wchodzi na klapy marynarki? Stawiam na naszych rodzimych producentów - ot, cały powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 W rękawach jest zapas materiału ok. 2,5 cm. Guziki są nierozpinane - to dobrze czy źle pod kątem przedłużania? Kołnierz koszuli nachodzi na marynarkę bo miałem ją ubraną jak wiązałem krawat. Nie zauważyłem tego przed wykonaniem zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Bardzo dobrze. Niech się dobrze nosi! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Dziś przyszła zamówiona przez net bosmanka (pierwsza w moim życiu) i od razu pojawiło się pytanie, jaką długość powinna mieć bosmanka ? czy powinna zakrywać marynarkę czy raczej bosmanki nie nosi się na marynarki ? tak to wygląda w moim przypadku: kiszka lekko mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Karykaturalnie krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał W. Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 To prawda, jest krótka. Wpasowuje się właśnie w ten trend skracania marynarek i płaszczów. Według mnie bosmanka powinna sięgać parę centymetrów za pośladki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Federalles, wymień na większy rozmiar albo zwróć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Odeslij, ona nie jest w zbyt malym rozmiarze, ten model z zalozenia ma dlugosc kurtki dresowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Karykaturalnie krótka. To prawda, jest krótka. Wpasowuje się właśnie w ten trend skracania marynarek i płaszczów. Według mnie bosmanka powinna sięgać parę centymetrów za pośladki. Federalles, wymień na większy rozmiar albo zwróć. Odeslij, ona nie jest w zbyt malym rozmiarze, ten model z zalozenia ma dlugosc kurtki dresowej. Merci Panowie za odzew. A więc za krótka; to fakt. Wymiana na większy rozmiar nie wchodzi w grę gdyż ta jest już delikatnie luźna w barkach i klatce (o pasie nawet nie wspominając) a o mniejszej nawet nie chcę myśleć (będzie mi sięgać pewnie powyżej pępka) szkoda bo ma ładny kolor (żywy granat). Cena co prawda atrakcyjna (159zł) ale odsyłam zgodnie z Waszymi sugestiami. Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Poszukiwania garnituru ciąg dalszy. Byłem trochę uprzedzony do Vistuli (krótkie marynarki i wąskie klapy) ale poszedłem na przymiarkę i oceńcie proszę efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Byłoby OK, gdyby nie długość marynarki. Spróbuj ten sam rozmiar na wyższy wzrost, oczywiście rękawy i nogawki będą wtedy do skrócenia, ale długość marynarki będzie dobra (pytanie jeszcze, na jakiej wysokości wyląduje wtedy guzik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 To był "najwyższy" dostępny rozmiar. Z tyłu marynarka zakrywała pośladki. Porównując marynarkę z tego posta, której bliżej do ideału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawox_2 Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 erni na moje oko długość samej marynarki jak i rękaów ok. ` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 To był "najwyższy" dostępny rozmiar. Z tyłu marynarka zakrywała pośladki. Porównując marynarkę z tego posta, której bliżej do ideału? Trochę mało prawdopodobne, żeby z tyłu zakrywała pośladki, musiałaby z tyłu być dłuższa niż z przodu. Trudno porównać te dwie marynarki, bo różnie zrobione są zdjęcia, przy tej granatowej nie ma choćby możliwości oceny, jak przedstawia się w stosunku do całej sylwetki. Oprócz reguły kciuka (która może być myląca ze względu na możliwość występowania u kogoś dłuższych/krótszych niż typowo ramion) warto zastosować regułę sylwetki na pół (bez głowy), w przypadku Vistuli wydaje mi się, że brakuje 3-4 cm. Oczywiście tutaj na ocenę może mieć wpływ pozycja, z której robiono zdjęcie (im niżej aparat, tym krótsza wydaje się marynarka czy płaszcz). Inna sprawa, że są tacy, którzy lubią przykrótkie marynarki - Twój wybór, choć generalnie nie wygląda to dobrze zwłaszcza w przypadku garniturów z przeznaczeniem biznesowym (w marynarkach sportowych, zwłaszcza idących w stronę casual'u, mniej to przeszkadza). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Tak wygląda z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawox_2 Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 erni jest tak jak myślałem czyli dobrze (a nawet bardzo dobrze) i nic tu nie trzeba zmieniać ,ani przerabiać.Pozdrawiam i życzę udanego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Podtrzymuję opinię, że marynarka powinna być odrobinę dłuższa. Oczywiście można nosić i taką, ale pytanie było o odległość od ideału . Zniechęcać może układanie się rękawów z tyłu i na plecach, jest to dość widoczne, na pewno nie jest tak, że "nic tu nie trzeba zmieniać". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Wydaje mi się, że rękawy marynarki trochę za krótkie. W ogóle całość mocno obcisła, ale może tak a być 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Marynarka ładnie leży (w końcu to RTW), jednak faktycznie jest bardzo krótka. Niewykluczone, że kolega erni ma takie proporcje sylwetki. Musi zdecydować, czy odpowiadają Mu takie proporcje, a jeśli tak, to niech ją nosi. Proporcje to delikatna sprawa, 2 cm dłużej i mogłoby już być bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Wydaje mi się że pierwsza: 1. Lepiej układa się w talii. 2. Długość jest bardziej optymalna. Tyle że kołnierzyk koszuli jest za wysoko i nie można określić jak tam przylega. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi