Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm. To faktycznie brzmi ciekawie. Może podskoczę dziś do H&M, to dam znać jak to z tą ceną w sklepach stacjonarnych. Ale opcja z ASOS wygląda nieźle. Powtarzając pytanie poprzednika, jak ma się rozmiarówka do np. G&B, Meermin etc.? Wiem, że to nie to samo, ale chodzi o jakiś punkt odniesienia :)

Opublikowano

Próbuje kupić model rioha od espadre.pl od 2 tyg. Juz kilka razy telefonicznie prosiłem o podanie szerokości buta i za każdym razem jest mi obiecywane, że oddzwonia i nic. Dziś dzwoniłem po raz ostatni, jeśli Pan sobie po raz kolejny nie przypomni o mojej prośbie to odpuszczam.

Zdecydowanie nie mam szczęścia co do OBSLUGI klienta

Opublikowano

@molik.pawel - skorzystaj więc z oferty sprzedawców, którzy znani są z dobrej obsługi i ich przetestuj :evil:

Tak zrobię jak proponujesz. Jak tylko fundusze pozwolą celuje juz teraz w patine i ich ofertę. Mam dość zabaw i szargania nerwów za kilka złotych więcej. Niestety w meerminy nie wchodzę a słyszałem, ze też działają w porządku

Opublikowano

Też chciałbym wiedzieć jaki rozmiar brać z firmy Asos. Czy ktoś potrafi podpowiedzieć? Z tego co zdążyłem się dowiedzieć to zwykle trzeba wziąć rozmiar większy od zwykle noszonego.

A co to znaczy zwykle noszony? Bo ja w każdej marce mam inny rozmiar ;)

Gdzie można kupić tanie espadryle wiązane? Widziałem ładny design tych z H&M, aczkolwiek są z grubego materiału i podeszwa cała pokryta gumą co może poddawać w wątpliwość przewiewność tych butów.

Opublikowano

Wiązane espadryle to nieporozumienie. Te z h&m to imitacja espadryli, czyli gumowa podeszwa do której przyklejona jest warstwa 'włókna'- coś podobnego jest też w F&F.

A ja uważam, że wiązane espadryle to wcale nie jest nieporozumienie. Dobrze trzymają się na nodze i nie zsuwają mi się tak z pięty jak wsuwane.

Opublikowano

Z Asos proponują zamawiać rozmiar większe niż standardow. Zwykle noszę espadryle w rozmiarze 42 ew. 42,5.

Zamówiłem więc w Asos 42 oraz 43. W 42 ledwo wsadziłem stopę, 43 również były za małe. W mojej ocenie 44 będę idealne.

Poza tym espadryle  ładne oraz wygodne. Jeśli chodzi o jakość to moim zdaniem jest to zakup maksymalnie na jeden sezon. Podeszwa jest sznurkowa, jednak jest to sznurek słabej jakości i od samego początku zaczyna się rozwarswiać w miejscu gdzie przyszyty jest materiał, ten z kolei również jest bardzo cienki. Z jednej strony to plus ponieważ jest bardzo przewiewny z drugiej minus kiedy espadryle są zbyt dopasowane  palce odznaczają się jak na cienkiej skarpetce. Moim zdaniem są to espadryle wyłącznie dla osób o wąskiej stopie.

Generalnie polecam jednak trzeba liczyć się z tym, iż nie będą miały zbyt długiej żywotności.