TomiW01 Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 A info o artykule jak w głębokiej "komunie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Vistulowy dwurzędowiec jest bardziej zabudowany i faktycznie, bardziej klasyczny, ma też ciekawszy materiał (kolory i wzór, za to mniej formalny), ale ze zdjęć wynikałoby, że wiele dłuższy od Wellingtona nie jest, marynarka też sięga raptem do rękawów. @Hargin, Ty chyba miałeś okazję obejrzeć vistulowego Randala na żywo? I pełna zgoda co do marketingu - choć ja stwierdziłbym raczej, że totalnie marnorawią całkiem niezłe pomysły i sesje fotograficzne. Ciekaw jestem, czy ta nowa kolekcja jest już fizycznie w sklepach, wybrałbym się jutro zapoznać z nią w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 @O.v.K. - tak, jak pisałem - materiał chyba VBC, flanela, nieźle obszyty, z udziwnionym krojem (np.skośne dziurki przy mankietach, 5 guziczków). Nie mierzyłem, wisiał na wieszaku. Chyba jak na Vistulę nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Dzięki! Pamiętam, że wspominałeś o nim przy dość anegdotycznej okazji, myślałem, że miałeś też możliwość przymiarki lub dokładniejszego "zbadania". A pytałem z ciekawości i dla przyszłego porównania z produktem Próchnika, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 No i byłem w Próchniku. Nie mieli jeszcze pełnej kolekcji, głównie płaszcze i standardowe garnitury, które na razie mnie nie interesują. Była natomiast komentowana wyżej szara marynarka Wellington. Nie znalazłem informacji o producencie tkaniny, natomiast wg. metki było to bodaj (nie zapisywałem) 55% wełny, 42% kaszmiru i 3%jedwabiu. Faktycznie, materiał miękki i miły w dotyku niczym dobry sweter. Gorzej z podszewką, bo przy bodaj 55% wiskozy resztę stanowił poliester. Szkoda. Marynarka faktycznie jest krótka (Madison z SuSu to to nie jest, niestety), ale "siedzenie" generalnie zakrywa. O ile mój garnitur z Próchnika w rozmiarze 50N jest na mnie nieco za duży, o tyle tu ten rozmiar leży dobrze (nie było 48ki, więc nie mogłem zweryfikować), nie odstaje, nie fałduje się zanadto na plecach (poza lekką fałdą poznańską), rękawy skróciłbym może o 1cm, więc źle nie jest. W naturze kolor jest lekko jaśniejszy i bardziej jednolity. Co do samego noszenia, na ile można to ocenić w trakcie krótkiej przymiarki, to czułem się w niej znakomicie i bardzo swobodnie, właśnie jak w dobrym swetrze. Cóż, znawcy i koneserzy pewnie nie rzuciliby na nią okiem, ale ja... nosiłbym A`propos Randala z Vistuli, dowiedziałem się, że pomacać można go bodaj tylko w trzech sklepach w Warszawie. Jest ich tak mało, że nawet ściągnięcie na próbę ze stolicy byłoby niepewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 płaszcze w pełnej ofercie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Chyba jeszcze nie, na razie były głównie te najciemniejsze. Koncentrowałem się na marynarkach i garniturach, płaszcze przejrzałem pobieżnie, ale na pewno nie zauważyłem kamelowego, szarego z szerokimi klapami i w kratę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 ciekaw jestem składu i czy upchnęli ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Karmelowy płaszcz miałem okazje widzieć, nie wiem czy jest to dokładnie ten model: cena by się zgadzała 1 249 skład wełna + kaszmir. Co ciekawe był dostępny już w outlecie Factory, mieli również wyżej pokazaną marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Dodali dzisiaj informacje o składzie. Lepiej późno niż w cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 A tu taki kwiatek z najnowszej oferty Ciężko było "odmetkować" i nawet poświęcić tę jedną parę butów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Może to karta na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 hmmm... albo wariacja na temat posiadania "asa w rękawie" od jakiegoś czasu mam wrażenie, że Próchnik "wie, że dzwonią, ale nie wie gdzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corse999 Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Płaszcze oraz garnitury Próchnika przez kilka dni -50%. Szkoda tylko, że ceny nie uległy kompletnie zmianie a doszedł tylko mały baner reklamowy na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 niestety poziom niekompetencji personelu Prochnika nadal utrzymuje się na wyjątkowym jak na rodzime sieciówki poziomie. W zeszłym tygodniu zadaje pytanie mailowe obsłudze klienta, czy dwa modele płaszczy nie zostały ocieplone. Odpowiedź przyszła po 2 dniach, że każdy jest uszyty wyłącznie z warstwy zewnętrznej i podszewki. Nie chcąc tracić czasu, przed wizytą w salonie zadzwoniłem, aby się upewnić. Obsługa obiecała sprawdzić i oddzwonić, co się ziściło w ciągu paru minut. Dziś pewien siebie zorganizowałem wyprawę do salonu.... i okazało się, że WSZYSTKIE płaszcze z kolekcji są ocieplone dodatkowym wypełnieniem WTF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Płaszcze oraz garnitury Próchnika przez kilka dni -50%. Szkoda tylko, że ceny nie uległy kompletnie zmianie a doszedł tylko mały baner reklamowy na stronie W tej promocji ceny garniturów wyszły wyższe, niż w promocji jesiennej. Ale płaszcze są teraz faktycznie tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 W tej promocji ceny garniturów wyszły wyższe, niż w promocji jesiennej. Ale płaszcze są teraz faktycznie tańsze. Plaszcze i marynarki wydaja sie byc ladniejsze niz w Bytomiu, ale ceny wg mnie za wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Nie są aż tak niższe jakby miał wskazywać napis -50%. PŁASZCZ JZ15 MALLORY 03 jego cena wcześniej wynosiła 1250. Teraz poszybowała do 1799. Płaszcz PŁASZCZ OKSYWIE 1 kosztował wcześniej 299 zł a obecnie cena wynosi 500 zł i wiele innych modeli. Za takie promocje to ja podziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Że zacytuję Panią Bieńkowska: "Ala jaja ale jaja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 @mrjacob: cena regularna była od początku ustalona na 1799zł, w "promocji jesiennej" kosztował 1250zł, a w ten weekend jest promocja 50% od ceny wyjściowej. W mojej ocenie produkt nie wart więcej jak 30% pierwszej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Czyli poczekajmy i za 600 można kupić? Bo mi podoba się camelowa dwurzędówka z dodatkiem kaszmiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Prochnik chyba zmienił politykę ws. cen. Po uruchomieniu e-sklepu sprzedawali płaszcze z dużym rabatem, ale głownie z kolekcji 2013. Popularny płaszcz dwurzędowy Wieniawa miał cenę regularną ok. 1300 zł (Zych to ten sam wykrój). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napoljon Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Podzielę się swoimi wrażeniami, z uwagi na to, że skorzystałem z promocji w e-sklepie. Zamowiłem marynarkę HAWKER2 (w kratę). Przysłali inną. Wymiana była sprawna, kontakt ze sklepem na dobrym poziomie. Przeprosili za pomyłkę i zorganizowali zwrot. Pierwotnie zamawiana marynarka przyszła, dobrej jakości, sklad 80% wełna, reszta bawełna i jedwab. Generalnie jestem zadowolony, chociaż rozmiarówka jest dziwna, bowiem rękawy są mocno za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mipo Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 czy ktoś z Was ma może dwurzędową marynarkę od Próchnika z serii Wellington? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Panowie, jak się wam widzi ten płaszcz? http://sklep.prochnik.pl/glowna/3021-p%C5%82aszcz-jz15-pik-1.html#/wzrost_i_rozmiar-172_46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi