a.tyburska Napisano 5 Lipiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2018 Witam wszystkich. Ostatnio realizowałam kilka zamówień indywidualnych, w tym dwa szale. Miałam chwilę czasu na zrobienie paru zdjęć. Ukończony szal w trakcie odwijania z krosna. Czekało go jeszcze plecenie frędzli i pranie. Tak wygląda zapakowany szal chwilę przed wysyłką. Tekturowe firmowe pudełko zostało zaprojektowane z myślą o przechowywaniu szala. I na koniec moja ostatnia duma - detal szala z merynosa z dodatkiem 30% kaszmiru plus czysty jedwab. Subtelny, elegancki deseń na lekko mieniącym się tle. Zdecydowanie obecny faworyt, do powtórzenia w nadchodzącym sezonie jesień-zima. Jakość zdjęcia "telefoniczna", w rzeczywistości szyk i klasa 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 7 Lipiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2018 Na kanale YouTube Czasu Kultury ukazał się ciekawy materiał o nowych rzemieślnikach, którego mam przyjemność być częścią. Zapraszam do oglądania, część materiału z mojej pracowni otwiera się po kliknięciu w zdjęcie poniżej. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 17 Lipiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2018 Miło mi poinformować, że właśnie ukazała się moja mini-kolekcja tkanin dedykowanych otoczeniu stołu O kolekcji "Herbarium" napisałam kilka słów na mojej stonnie, zapraszam https://cottongrass.co/the-herbarium-collection/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 4 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2018 Dzień dobry, dzisiaj ogłoszenie targowe. W dniach 17-19 sierpnia będę gościć w Lublinie ze swoimi tkaninami, zapraszam w godzinach 10-18 na stoisko przy ul. Bramowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Dzień dobry. To pytanie pojawia się w wątku nie po raz pierwszy - postaram się zająć tematem czapek na najbliższy sezon jesień-zima. Ja to tylko tak zostawię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 4 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2018 Słuszna uwaga. Panowie, potrzebuję Waszego wsparcia w tym temacie, chodzi o konstrukcję. Tkanina zachowuje się nieco inaczej niż dzianina, - nie jest tak rozciągliwa + odpada tkanie na okrągło - chociaż jest możliwe, w efekcie otrzymamy czapkę model "krasnal". Jednym słowem - czapkę trzeba uszyć, trzeba nadać jej fason. Z przejrzanych przeze mnie zdjęć istniejących tkanych czapek rysuje się obraz dość krzykliwego nakrycia głowy, a nie o takie nam chodzi. Czekam na Wasze sugestie dotyczące konstrukcji/wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 4 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2018 Może nawiązać współpracę z jakimś czapnikiem i zrobić czapkę w klasycznym fasonie, ale z tkaniny specjalnie w tym celu? Chociaż to by zakrawało już o projekt forumowy.Nie, żebym nie był zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 10 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 Ok, działam w sprawie uszycia czapki z mojego materiału. W międzyczasie w sklepie online Cottongrass pojawiły się dwa damskie szale, idealne na prezenty - każdy szal pakowany jest w firmowe pudełko, które może być wykorzystane do przechowywania szala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 26 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2018 Testuję sploty i przędze na autorskie szale zimowe. Mam na uwadze fakt, że nie każdy jest amatorem awangardy, więc kolory będą stonowane, a wzory będą nawiązywać do klasycznych. Poniżej mała próbka zdjęta z krosna - sprawdzone i lubiane układy motywów, przypominające dobrze znane kraty - jednak z indywidualnym charakterem. Wkrótce pojawią się jodełki, trochę odmienne od tych powszechnie dostępnych 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 21 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2019 Dobry wieczór po dłuższej przerwie - zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu o mojej pracowni 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 22 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 A oto garść zdjęć wybranych prac, które zeszły z krosna od początku roku (niebieski szal na środkowym foto jest jeszcze nieuprany i niewyprasowany, stąd lekkie zagniecenia - oczywiście moją pracownię opuścił gładki jak stół). 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalina Panfil Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 Ten ostatni jest świetny, choć pierwszy wygląda imponująco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 23 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. a.tyburska Napisano 3 Czerwiec 2019 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2019 A taki "Letni świt" ostatnio wykonałam na zamówienie 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 5 Wrzesień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2019 Lato minęło niepostrzeżenie i tak oto mamy wrzesień :) Kolejny szal z wełny merino powędrował do nowego domu. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 7 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2019 Szal wykonany na zamówienie, wełna merino, wielbłąd i jedwab. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 22 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2019 Dzień dobry, Święta zbliżają się wielkimi krokami. W sklepie online - prowadzi do niego link w podpisie - jest kilka szali dostępnych od ręki, w tym szal z poniższego zdjęcia wykonany w 100% z jedwabiu (znany porywacz kobiecych serc). W połowie grudnia planuję aktualizować stan mojego wirtualnego sklepu o nowe szale, nad którymi właśnie pracuję. Będzie też trochę klasyki z wełny merino Pozdrawiam, Alicja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 27 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 W weekend 20 i 21 grudnia w godzinach 11-17 zapraszam do pracowni na zakupy. Ręcznie tkane szale ucieszą wielbicieli naturalnych, luksusowych tkanin. Zapakowane w elegancki papier i pudełko będą gotowe do wręczenia bliskiej osobie. Można płacić kartą Adres: Poznań, Fredry 7/40 (1. piętro). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 29 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 Dzień dobry w 2020 roku. W lutym minęło 5 lat od kiedy napisałam tutaj swój pierwszy post. Przez ten czas wiele pięknych szali opuściło moją pracownię i trafiło do Państwa, nierzadko poza granice Polski. Miałam zamiar spędzić marzec przy krośnie tkając kolejne projekty, ale niestety wybuch epidemii przekreślił te plany. Jeżeli szukają Państwo małego, rzemieślniczego prezentu na Wielkanoc, to polecam swoje szale, wizytowniki, torebki i chlebowe ręczniki. Państwa zakupy pomogą mojej pracowni przetrwać ten trudny czas - przez brak dostępu do dużego krosna nie mogę realizować zamówień, pracownia jest zamknięta do odwołania. Przesyłka na terenie Polski jest gratis - wystarczy, że w trakcie składania zamówienia wybiorą Państwo odbiór osobisty, a ja zajmę się resztą Sklep online jest czynny całą dobę 😉 https://cottongrass.co/shop Pozdrawiam forumowiczów i dziękuję za wieloletnie zaufanie do pracy moich rąk. Alicja 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi