a.tyburska Napisano 12 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Dzień dobry. Powstały kolejne breloczki. Skóra naturalna plus len (po lewej) oraz skóra plus bawełna z lnem. Wymiary 9 cm dł., 2,5 cm szer. Cena 50 zł za sztukę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 16 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Z przyjemnością informuję o możliwości personalizacji zamówionego u mnie szala. Otrzymałam kilka zapytań od zainteresowanych osób i postanowiłam sprostać Waszym oczekiwaniom Monogramy nanoszone będą haftem ręcznym. W listopadzie pojawią się w tym wątku specjalnie przygotowane z myślą o forumowiczach szalowe propozycje. Ponieważ dostaję dużo zapytań o kwestie cenowe, to chciałabym nadmienić, że ceny "listopadowych" szali będą zaczynały się od 400 zł. Królować będzie wełna, a towarzyszyć jej będą alpaka, jedwab i kaszmir (w różnych proporcjach).Stay tuned 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Czy oprócz monogramu, długość/szerokość szalika również może zostać spersonalizowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 16 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 20 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 Dzień dobry. W związku z pytaniami, które zadają Państwo przez prywatne wiadomości chciałabym przybliżyć proces składania zamówienia na szal „tkany na miarę” z mojej pracowni: Klient kontaktuje się ze mną pisząc, że chciałby zamówić szal, którego nie mam w bieżącej ofercie. Ma być wełniany, mieć splot w jodełkę, wymiary 50x200 cm, do tego haftowany ręcznie monogram.Przesyłam wycenę oraz orientacyjny czas potrzebny do zrealizowania zamówienia i po akceptacji przez klienta warunków przystępuję do pracy. Gdy szal jest gotowy kontaktuję się z klientem i po otrzymaniu należności wysyłam szalik. W tym krótkim filmie można zobaczyć mnie przy pracy. W ten sposób powstają wszystkie moje tkaniny: https://youtu.be/f7RV0IENViQPrzypominam, że gotowe szale, które będzie można nabyć od ręki pojawią się w tym wątku w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 Są może plany rozszerzenia oferty o czapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 20 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 Na pewno byłoby to świetne uzupełnienie oferty szalikowej. Mile widziane sugestie zdjęciowe, mogą być na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 W tym krótkim filmie można zobaczyć mnie przy pracy. W ten sposób powstają wszystkie moje tkaniny: https://youtu.be/f7RV0IENViQ Oj, potkałbym tak sobie na krosnach. To musi być strasznie relaksujące zajęcie, jak się ma dobrze opanowaną technikę i wzór (co z pewnością wymaga długich miesięcy żmudnych i frustrujących ćwiczeń - w sumie nie wiem, czy doczekałbym do fazy relaksacyjnej ). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 21 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 Bez ćwiczeń się nie obejdzie, ale zajęcie jest tego warte Mały edit: bardziej relaksujące jest przędzenie, można rozmawiać z tkającą koleżanką, a nitka "sama się robi". Zdjęcie z tegorocznego Shetland Wool Week. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensz Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Jakie wzory planujesz na listopad, znajdzie sie coś gładkiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 @a.tyburska Masz u mnie wielki szacunek za podtrzymywanie pięknych, tkackich tradycji. Widać że nie ma tu drogi na skróty. Same Tkaniny przepiękne, trzymam kciuki za dalszy rozwój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 23 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 @lodzermensz, jednokolorowa jodełka czy twill nie stanowią problemu, mogę utkać. Jaki kolor Cię interesuje?@arsen, bardzo dziękuję. Mam tu na forum dobrą grupę wsparcia, a to ważne Cieszę się, że tu trafiłam. W tym roku podczas Wool Week prezentowałam nasze tradycyjne tkactwo (technika dwuosnowowa) na stuletnich polskich krosnach. Nagroda była wielka - duże zainteresowanie ludzi z całego świata, którzy być może wybiorą się do Polski w poszukiwaniu tkackich inspiracji. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensz Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 @a.tyburska Nie wiem sam jaki kolor, chętnie jakaś zieleń lub granat. Idealnie własnie delikatny wzorek w tym kolorze, kluczowe dla mnie jako klienta jest żeby szal był długi, gruby i ciepły. W końcu to jesień/zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 28 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2015 Ok, w takim razie dopisuję do listy szal w zieleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damiance Napisano 8 Listopad 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2015 premiera szalika zamówionego wiosną a odebranego w czerwcu, trochę poleżał w oczekiwaniu na sezon , ale w tym tygodniu wszedł do użytku. wykonany z wełny merino z 5% dodatkiem kaszmiruwymiary: 175 cm x 24,5 cm szerokości. 9 cm frędzelki pierwotny pomysł to zestawienie indygo z pomarańczą, ostatecznie granat i biel. Przebieg ustaleń z Alicją tip-top, polecam! I jeszcze post-produkcyjne zdjęcie od Alicji, tutaj prawidłowe odwzorowanie kolorów: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 19 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2015 Klasyka niepodzielnie króluje i to jest absolutnie to, co mogę tkać całymi dniami Dwie najnowsze realizacje. Zapowiadane szale dostępne od ręki pojawią się pod koniec miesiąca. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 28 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Dzień dobry. Listopad okazał się dla mnie bardziej pracowity niż przewidywałam. Chciałabym zaprezentować dziś dwa szale dostępne od ręki. Utkane z wełny merino z pięcioprocentowym dodatkiem kaszmiru (przędza inna w charakterze od tej w szalu prezentowanym przez kolegę Damiana w tym wątku). Szale są miękkie i ciepłe, w splocie jodełkowym, z tweedowym efektem, ale zapewniam, że chodzi tylko o cieniowany wygląd nitki a nie o szorstkość jaka cechuje wełnę szkockich owiec. Te szale zupełnie nie gryzą. Tak wygląda szal w trakcie noszenia. Pierwszy szal, zgodnie z sugestią forumowicza lodzermensz jest w zieleniach. Osnowa w kolorze świerkowej zieleni, wątek to nieco jaśniejszy zielony, dzięki czemu tkanina ma ciekawy, niejednolity kolor z dyskretnie widocznym splotem. Długość 168 cm, szerokość 20,5 cm, frędzle 8,5 cm. Cena 400 zł plus koszty wysyłki. Drugi szal, nieco krótszy niż standardowy jest idealny dla osoby, która nie przepada za obwiązywaniem szyi i woli nosić szal jedynie przełożony przez szyję i skrzyżowany na piersi. Osnowa w kolorze świerkowej zieleni, wątek w kolorze rdzawego brązu. Długość 135 cm, szerokość 20,5 cm, frędzle 9 cm. Cena 360 zł plus koszty wysyłki. Kolejne szale z mojej pracowni będą się pojawiać w tym wątku przez całą zimę. Pozostałe szale, które mam w ofercie można od niedawna kupić bezpośrednio na mojej stronie, zapraszam: www.handwovenbyalicja.com Chciałabym też wspomnieć o artykule na temat mojej twórczości, który pojawił się w najnowszym numerze magazynu Weranda Weekend (1/2016). Poniżej zdjęcie pierwszych stron. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Piękna jodełka. Czy po założeniu szalika natychmiast wyrasta taka broda jak na zdjęciu? Gratuluję artykułu w magazynie! Do mnie co prawda nie dociera, ale gdyby docierał, kupiłbym (a przynajmniej przeczytał ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 28 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Piękna jodełka. Czy po założeniu szalika natychmiast wyrasta taka broda jak na zdjęciu? Tak, oczywiście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Alicjo, gratuluję Ci talentu, pasji i zapału! Fantastyczne te Twoje szaliki! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 11 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 Drodzy Panowie, jeśli szukacie wyjątkowego prezentu gwiazdkowego dla swoich Pań to zachęcam do zapoznania się z ofertą mojego sklepu: http://www.handwovenbyalicja.com/pl/sklep/ Chętnie odpowiem na wszelkie pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. a.tyburska Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dawno nie pokazywałam nic w brązach. Właśnie pojawiła się okazja - oto jedna z ostatnich realizacji, szalik do wiosennego płaszcza. Poniżej zdjęcia z niektórych etapów „produkcji”. Szpule z nićmi bawełnianymi, z których na snowadle przygotowałam osnowę. Osnowa powędrowała na krosna - została nawinięta na wał nadawczy, a każda nić osnowy została przewleczona przez przez struny nicielnicowe oraz przeciągnięta przez metalowy grzebień – płochę. Po dowiązaniu osnowy do poprzeczki wału odbiorczego oraz podpięciu podnóżków można zacząć pracę przerzucając czółenko z wątkiem. Powierzchnia tkaniny z widocznym splotem skośnym 2/2, w trakcie powstawania. Gotowy szal z ręcznie robionymi frędzelkami, przed praniem. Mam nadzieję, że ta opowieść z tkackiego świata była interesująca 1 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Gdybym go miał na szyi, nigdy bym się nie nudził w metrze. Siedziałbym sobie i podziwiał, a stacje by mijały jedna za drugą... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Alicja, te zdjęcia i opis sprawiają, że jakbym miał wolną chwilę i mieszkałbym w pobliżu zgłosiłbym się do Ciebie na staż jako doświadczenie powiem, że w szkole podstawowej należałem do kółka artystycznego, na którym połowę czasu spędzaliśmy na tkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.tyburska Napisano 16 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 @swordfishthrombone, no tak @Krzysiek_W, wszyscy zainteresowani tkaniem są mile widziani. Najbliższa okazja, żeby podpatrzeć mnie przy pracy będzie w tę niedzielę podczas Wolnego Targu w Poznaniu przy ul. Za Cytadelą w godzinach 11-17 – to kameralna impreza, podczas której będzie można zakupić ręcznie wykonane prezenty, w tym moje tkaniny. A dla tych forumowiczów, którzy jeszcze się wahają (po publikacji wczorajszego posta statystyki na stronie pokazują duże zainteresowanie ) proponuję 10% rabatu na wszystkie produkty dostępne w sklepie. Warunkiem otrzymania rabatu jest zgłoszenie chęci zakupu wybranej tkaniny przez wiadomość prywatną na forum. Rabat obowiązuje od dzisiaj do niedzieli, także w niedzielę podczas Wolnego Targu, wystarczy przyjść i podać hasło „But w butonierce”. Ostatnie wysyłki zrealizuję w poniedziałek, aby prezenty dotarły do Mikołajów na czas. http://www.handwovenbyalicja.com/pl/sklep/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi