Jan M. Krawczyk Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Tissot Le Locle Automatic Gent (38mm) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Come back po latach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Panowie... to nie tak <drapie się za uchem> Ja tu czasem wpadałem, tylko, hm... bez logowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Fajny Filip. Co to za model i z którego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Heritage Chronometer 1952. Rok 2006, imitacja 3333szt. Eta2895 z Cosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 To pewnie jakas reedycja, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Ja nie mogę... szukam tego zegarka od 7 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Nie do znalezienia w rozsądnej cenie proki - tu wrzucałem fotki protoplasty, na dole artykułu: http://www.wdrugiejskorze.pl/szyty-pasek-do-zegarka-wykonany-z-cordovanu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Naprawdę fajny. Tylko pasek Filipie chyba trochę wytarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 IMG_20150909_163545.jpg Kiedy wystawiasz na sprzedaż? Jak będą zapisy to jestem pierwszy. Super zegar!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Kiedy wystawiasz na sprzedaż? Jak będą zapisy to jestem pierwszy. Super zegar!!! Dzięki Tego Łucza wbrew pozorom można dość łatwo kupić na allegro albo ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Łucze znowu w modzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Lanco. Rzadko nosze starocie, ale dzis mnie "naszlo" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Mnie natomiast przeszła już napinka na super-ety, 300 metrowce i niewiadomo co jeszcze. Wymieniam kolekcje z nowszej na starsza Ps. W dobre ręce pójdzie tez ulubione ale "nowe" seiko blue spark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Mnie natomiast przeszła już napinka na super-ety, 300 metrowce i niewiadomo co jeszcze. Wymieniam kolekcje z nowszej na starsza Ps. W dobre ręce pójdzie tez ulubione ale "nowe" seiko blue spark Ja miałem takie "falowanie", ale czas (nomen omen) wykazał, że nowe zegarki są po prostu bardziej niezawodne od staruszków,a co więcej, nie ma z nimi stresu podczas tak banalnych czynności, jak mycie rąk, kiedy byle zachlapanie może staruszka narazić na zawał Ten sam mechanizm dotyczy zresztą też piór. Używam przede wszystkim nowych (Pelikan i Sailor), ale często do boju rusza też stary Parker 51 czy Shaeffer Target - oba z przełomu lat 50 i 60. EDIT: a i moje nowe zegarki mocno nawiązują do tradycji zegarmistrzostwa: ręcznie "kręcone" - lemaniowa Omega Speedy Moonwatch czy Vulcain Cricket Nautical. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Ależ Rafale, blue spark to żadna super eta czy "nie wiadomo co", a biorąc pod uwagę, że już od pewnego czasu nieprodukowany, możesz go powoli zaliczać do "staruszków" Oddaj chociaż w naprawdę dobre ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Marcin_L - rewelacyjny ten Lanco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Marcin_L - rewelacyjny ten Lanco! Noo, też tak uważam On jest o tyle ciekawy, że jest duży, jak na zegarek tak stary. Inne moje staruszki mają po jakieś 34-36 mm średnicy, a ten ma 38 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi