Krzysiek_W Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 dzisiaj, nr seryjny 477 5 Cytuj
eye_lip Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 Mierzyłem ostatnio Marinemastera po raz pierwszy.. i okazał się dużo wygodniejszy niż myślałem, rozmiar nie zabija. Piękne wykonanie, czuć że to zegarek z półki dużo wyższej niż jest w rzeczywistości (choć cena i tak przerazi tych którzy myślą że najdroższe seiko to kilkaset dolarów ). Cytuj
Santino Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 Daje radę - tylko bransoleta mogłaby być trochę lepsza - zastanawiam się nad BOR od yobokies... Cytuj
Kyle Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Zegarek, który lata temu wywołał secesję na forum KMZiZ . Dawno nie nosiłem a dziś jakoś przypomniał o sobie 2 Cytuj
pawlik Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Zegarek, który lata temu wywołał secesję na forum KMZiZ . Dawno nie nosiłem a dziś jakoś przypomniał o sobieSuper design (ale co się dziwić jak to kopia Portugalczyka ) Jesteś zadowolony z niego? W przyszłym roku planuję co prawda kupić Steinharta Marine Chronometer Rome II - który jest w podobnym stylu, ale za ~400 zł i tak można kupić takiego Parnisa (jako EDC na przykład). Cytuj
Santino Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Ty Bartek to pewnie masz z dekielkiem forumowym? Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Mój debiut tutaj. Gratuluję zakupu!!!! Jeden z 5 modeli na mojej liście najbliższych zakupów. Cytuj
Jakub Wieczorek Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 DSC_0186.JPG Gdzie upolowałeś taki egzemplarz? Wygląda jak zupełnie nowy. Cytuj
waski Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Dawno temu kupiłem od kolegi. Cytuj
Kyle Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Super design (ale co się dziwić jak to kopia Portugalczyka ) Jesteś zadowolony z niego? W przyszłym roku planuję co prawda kupić Steinharta Marine Chronometer Rome II - który jest w podobnym stylu, ale za ~400 zł i tak można kupić takiego Parnisa (jako EDC na przykład). Ja bym odradzał, sam kupiłem w celach poznawczych za jakieś grosze, na pewno dużo mniej niż 400zł. Tarcza jest ładnie zrobiona, zaś koperta przeciętna, mechanizm o dziwo punktualny, chociaż jak często bywa w tym przypadku po prostu brudny i z głośnym rotorem. Pasek oczywiście to była jakaś cerata, zmieniłem na Hirscha. Pomijam kwestie związane z pochodzeniem i inspirowaną tarczą (to ostatnie dzieje się również u uznanych producentów). Ogólnie moim zdaniem jest duże ryzyko, że nabywca będzie niezadowolony. Ja trzymam swojego przez forumowy sentyment, praktycznie nie noszę, zresztą co innego mógłbym z nim zrobić? Lepiej zbieraj na Steinharta. Ty Bartek to pewnie masz z dekielkiem forumowym? Nie inaczej, pamiętam jak na zlocie szlifowaliśmy brzegi . Cytuj
pawlik Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Raczej myślałem o kupieniu go obok Steinharta. Bo pewnie żal mi będzie szargać Stenka codziennie, Parnisa mniej szkoda Jeśli przestaniesz odczuwać sentyment to daj znać Cytuj
Kyle Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Raczej myślałem o kupieniu go obok Steinharta. Bo pewnie żal mi będzie szargać Stenka codziennie, Parnisa mniej szkoda Jeśli przestaniesz odczuwać sentyment to daj znać To raczej niemożliwe z uwagi na jak wspomniał Santino spersonalizowany dekiel . A Stenka używaj bez obaw, to tylko zegarek. Cytuj
pawlik Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 A Stenka używaj bez obaw, to tylko zegarek.Pierwsza rysa boli najbardziej Cytuj
Marcin_L Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Kolejny stary - przedwojenny Tissot Antimagnetique. Zero renowacji, zadnych nowych czesci, tylko odswiezenie i regulacja mechanizmu. 7 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Marcin_L: Wygląda rewelacyjnie! Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Kolejny stary - przedwojenny Tissot Antimagnetique. Zero renowacji, zadnych nowych czesci, tylko odswiezenie i regulacja mechanizmu. uwielbiam takie zegarki Cytuj
Jan M. Krawczyk Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Klasa. Genialny. Gratulacje pięknego okazu i zdrowego podejścia do tematu. Cytuj
proki1971 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Fotka niedzisiejsza ale u mnie ostatnio Longines nie schodzi z ręki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi