Ingvar Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Szerokość nogawki to mocno indywidualna sprawa(o ile nie są to legginsy lub szarawary). Jak to wygląda w spodniach, które zazwyczaj nosisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 16 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Patrząc na to zdjęcie, coraz bardziej przekonuję się do uszycia spodni i kamizelki z tego materiału 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Pamiętaj, że przy mankietach (manszetach?) nie możesz zrobić nogawki ciętej po skosie. Szerokość zależy od indywidualnego podejścia, ja szyję w przedziale: 19-22cm, zależnie od garnituru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 16 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Zapamiętam. Bez skosu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 A skąd takie kategoryczne stwierdzenie, że nie można zrobić skośnego mankietu? Oczywiście, że jest to wykonalne i w wielu przypadkach daje, moim zdaniem, świetny efekt. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 A skąd takie kategoryczne stwierdzenie, że nie można zrobić skośnego mankietu? Oczywiście, że jest to wykonalne i w wielu przypadkach daje, moim zdaniem, świetny efekt. Pozdrawiam. Cała nogawka po skosie przy mankiecie? Masz jakąś fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 P. Kruszewski zdaje się nie robi po skosie z manszetami. Tylne guziki na szelki na zewnatrz - bardzo wygodne.Uwagi Capo i Tomka bardzo cenne. Szerokość nogawki uzależnij od grubości łydki. Inaczej będziesz miał problem przy wstawaniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Cała nogawka po skosie przy mankiecie? Masz jakąś fotkę? Osobiście nie jestem właścicielem takich spodni i szczerze powiedziawszy nie wiem, czy uszycie takowych wymaga od krawca dodatkowych umiejętności, natomiast wiem, że takie spodnie się szyje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Cześć koledzy. Byłem dziś u Pana Kruszewskiego i ustaliliśmy wszystkie (mam nadzieję) szczegóły zamówienia. Tak więc, jak wcześniej pisałem, robimy spodnie i kamizelkę. W kwestii spodni mamy ustalone: - zaszewki na zewnątrz - manszet 5 cm - szerokość nogawki 21 cm - nogawka prosta - wyższy stan - z tyłu dwie kieszenie, zapinane na guziki - rozporek na guziki - kieszenie boczne skośne - z przodu bilonówka Na razie tyle. Szczegóły doprecyzujemy jeszcze podczas miary. A teraz czas na zdjęcia wzorców: W kwestii samej kamizelki, nic specjalnego z krawcem ustalać nie trzeba było. Myślę, że zdjęcie przedstawia to, czego oczekuję. Subiektywnie rzecz ujmując, myślę, że zestaw będzie epicki. Pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Jak dla mnie rozporek na guziki to bardzo niewygodna rzecz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Bilonówkę zamów taką, żebyś mógł tam zmieścić kartę kredytową - praktyczne. W przypadku spodni na szelki patka w bilonówce jest miłym dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Bardzo jestem ciekaw jak to wyjdzie. Założenia są fajne, ale nie wiem czy Kruszewski wyczuje ten styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Również odradzam rozporek na guziki. Mam w 2 parach spodni i denerwuje sie za kazdym razem kiedy je nosze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 A ja akurat polecam rozporek na guziki. Do tej pory uszyłem 8 par spodni i każda zaopatrzona jest w ten detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 A ja akurat polecam rozporek na guziki. Do tej pory uszyłem 8 par spodni i każda zaopatrzona jest w ten detal. To nie masz porównania . Ja też jestem za zamkiem błyskawicznym w rozporku. Ostatnio zamówiłem bardzo dziwną konstrukcję z osobnym zapięciem pasa od wewnątrz, rozporkiem i pasem zewnętrznym, wszystko na guziki. W sumie jest ich ze 12 sztuk. Konstrukcja sprawdza się rewelacyjnie, ale następnym razem zastosuję rozwiązanie hybrydowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 A ja wolę guziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Ja już się nabierze pewnej wprawy w rozpinaniu poniższego jedną ręką, po ciemku, do góry nogami, we fiacie 126p, zębami, nogą, na bujającym statku, w samolocie podczas turbulencji itp itd to żadne guziki w portkach niestraszne 070110_1.jpg To jednak inny poziom motywacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Whitesnake, to może być dokładnie ten sam poziom motywacji ^^ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 To nie masz porównania . Ja też jestem za zamkiem błyskawicznym w rozporku. Akurat porównanie mam, bo posiadam jeszcze kilka par spodni (garniturowych i chinosów) z wieszaka i wszystkie te posiadają zamki błyskawiczne. Uważam, że zapięcie guzików zajmuje mniej czasu niż założenie szelek na guziki, a niespecjalnie więcej niż zapięcie zamka. Może z 15 sekund. Komfort psychiczny jest natomiast nie do przecenienia, jako że nigdy nie zapomniałem zapiąć rozporka guzikowego, co czasem zdarza mi się przy suwakowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Akurat porównanie mam, bo posiadam jeszcze kilka par spodni (garniturowych i chinosów) z wieszaka i wszystkie te posiadają zamki błyskawiczne. Uważam, że zapięcie guzików zajmuje mniej czasu niż założenie szelek na guziki, a niespecjalnie więcej niż zapięcie zamka. Może z 15 sekund. Komfort psychiczny jest natomiast nie do przecenienia, jako że nigdy nie zapomniałem zapiąć rozporka guzikowego, co czasem zdarza mi się przy suwakowym. Dziurki w wełnie, czy flaneli przy często używanych guzikach, potrafią się nieznacznie wyrobić i puszczać guzik nie tylko wtedy, kiedy tego chcemy. A stąd już tylko krok do kompromitacji dalekiej od elegancji. Nie zapewnia mi to komfortu, szczególnie psychicznego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 2 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Cześć. Jutro pierwsza miara u krawca. Prosił, żebym wziął ze sobą szelki i buty. Mam pytanie, czy warto na coś szczególnie zwrócić uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 2 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Moja czy jego ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 2 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Dzięki koźle. Będę pamiętać, aby nie powtarzać Twoich błędów. Czy ktoś jeszcze mógłby coś podpowiedzieć ? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 15 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Serwus Panie i Panowie. Dla zainteresowanych chciałbym przedstawić efekt mojego pierwszego zamówienia bespoke. Założeniem był zestaw nawiązujący stylistycznie do mody męskiej, panującej w latach 20 i 30 XX wieku. Przyznać muszę, że zestaw jest bardzo ciepły i służyć będzie raczej przy mocnych mrozach (przypominam, że pierwotnie z zakupionego materiału miał powstać płaszcz). Być może nie jest to idealnie skrojony strój, niemniej jednak jestem zadowolony, że mogłem zrealizować swoje pierwsze zamówienie i wziąć udział w przygodzie szycia miarowego. Pozdrawiam Wiktor 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Spodnie marszczą się pewnie przez zbyt wysokie podciągnięcie na szelkach, ale kamizelce definitywnie przydałoby się taliowanie. Jesteś szczupłym facetem, a w tej kamizelce prawie tracisz ten atut. Dodaje Ci z 10kg. Poza tym, bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi