Pan Janusz Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Kolega Üxküll będzie zachwycony: http://www.szarmant.pl/jerzy-turbasa-wywiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Kolega Üxküll będzie zachwycony: http://www.szarmant.pl/jerzy-turbasa-wywiad No nie wiem, Üxkülla ciężko zachwycić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 To zmieńmy to na: być może, istnieje cień szansy, że nie przejdzie koło tego wywiadu całkowicie obojętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Kolega Üxküll nie raz krytycznie wypowiadał się o pracowni Turbasy po przejęciu jej przez Turbasę juniora, więc nie oczekiwałbym ekstazy. Ale niech się wypowie główny zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 5 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 To zmieńmy to na: być może, istnieje cień szansy, że nie przejdzie koło tego wywiadu całkowicie obojętnie Z napięciem wyczekuję komentarza, który nie nadchodzi. Już kolejną poszetkę zużyłem do ocierania potu z czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 To zmieńmy to na: być może, istnieje cień szansy, że nie przejdzie koło tego wywiadu całkowicie obojętnie Z napięciem wyczekuję komentarza, który nie nadchodzi. Już kolejną poszetkę zużyłem do ocierania potu z czoła Oto kopia mojego wyczekiwanego komentarza. Dopiero wróciłem z podróży, a tu wywiad z Panem Jerzym Turbasą czeka od rana na krytyczny komentarz. Panie, przed wojną to był styl! Gdzie on był i w jakim wymiarze? W Polsce lat 30. XX w. zaledwie 2500 km zaliczało się do najwyższej kategorii dróg bitych ulepszonych, czyli pokrytych kostką granitową, płytami betonowymi lub asfaltem, powszechny był analfabetyzm, najbardziej rozpowszechnionym obuwiem były buty z niegarbowanej skóry, a na Polesiu łapcie z łyka („łyczaki”). Nawet we Francji tradycyjny strój robotnika lat 30. XX w., to były sztruksowe spodnie, skórzana kurtka i kaszkiet. Eleganckie garnitury nielicznej grupy ziemiaństwa oraz inteligencji były zupełnie marginalnym zjawiskiem w wielokulturowym społeczeństwie II RP. Podobnie rzecz się miała z higieną osobistą, więc nostalgiczny obraz dobrego stylu międzywojnia jest raczej pewnym stereotypem, niewiele mającym wspólnego z rzeczywistością, wszak i dzisiaj garnitury szyte na miarę u najlepszych krawców kosztują fortunę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Odgrzewam bo z zaciekawieniem obserwuję casualową ewolucję Szarmanta - jak tak dalej pójdzie to Roman wrzucisz najki do takiego zestawu Pozdrawiam foto z tumblera Szarmanta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi