Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy zastanawiam się nad kupnem garnituru Lantier Bruno w sylwetce slim fit, z powodu ceny i koloru. 

http://vistula.pl/garnitur,id-65001

999 PLN to nie jest najgorsza cena za garnitur z wełny 150. Zdecydowanie taniej niż szycie. Szyjąc coś podobnego u krawca, który robił mi ostatnie 2 garnitury to wydatek:

- 2000 PLN - szycie ręczne na płótnie/koniu z dodatkami. W cenę oczywiście wliczona jest ręczna obróbka 

- 500 PLN - tkanina Hunt & Winterbotham  Huddersfield - England (98% Super 140 Wool & 2% Cashmere is the same share (True blue/Persian Blue/Azure Blue)

p://vistula.pl/garnitur,id-65001

Łączna cena za ręcznie szyty garnitur 2500 PLN - i tak tanio jak porównamy ceny z naszych dużych miast 

Czy jest na tym forum szczęśliwy właściciel tego modelu - Mr Bruno Standard?Jaka jest szerokość klap?

​Ogólna ocena garniture mile widziana

Z góry dziękuję

Marcin

Opublikowano

Szczerze wolałbym jeden sensowny garnitur bespoke niż dwa takie Lantiery. Mam kilka garniturów Vistuli i 1000 PLN to zdecydowanie za dużo jak na to odszycie, komfort, detale i ogólne odczucia.

Zwróć też uwagę na idiotyczny znak rozpoznawczy Lantiera czyli 5 guzików.

Jeśli rtw to lepiej chyba dołożyć niewiele i kupić SS.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odp. Ja ma 2 garnitury z Lantiera (sylwetka regularna) i mimo przeróbek, leżą średnio. Cena mnie kusiła doświadczenia jednak nie. Miałem nadzieję, że pojawią się jakieś głosy w obronie Bruno Lantiera i uda mi się zaoszczędzić troszkę pieniędzy. 

Czyli zamówię tkanina Hunt & Winterbotham  Huddersfield (guziki mam z poprzedniej dostawy) i w najbliższym czasie zamówię garnitur u Pana Goniszewskiego. Postaram się tym razem robić lepsze zdjęcia z procesu szycia.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc w zmianie decyzji.

Opublikowano

Może chcieli jakoś half-canvass przetłumaczyć i im tak wyszło? Nic innego nie przychodzi mi do głowy. O ile oczywiście ten garnitur jest tak wykonany, Vistula leży daleko poza moim obszarem zainteresowań ;)