fan_dobrego_buta Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Koledzy zastanawiam się nad kupnem garnituru Lantier Bruno w sylwetce slim fit, z powodu ceny i koloru. http://vistula.pl/garnitur,id-65001 999 PLN to nie jest najgorsza cena za garnitur z wełny 150. Zdecydowanie taniej niż szycie. Szyjąc coś podobnego u krawca, który robił mi ostatnie 2 garnitury to wydatek: - 2000 PLN - szycie ręczne na płótnie/koniu z dodatkami. W cenę oczywiście wliczona jest ręczna obróbka - 500 PLN - tkanina Hunt & Winterbotham Huddersfield - England (98% Super 140 Wool & 2% Cashmere is the same share (True blue/Persian Blue/Azure Blue) p://vistula.pl/garnitur,id-65001 Łączna cena za ręcznie szyty garnitur 2500 PLN - i tak tanio jak porównamy ceny z naszych dużych miast Czy jest na tym forum szczęśliwy właściciel tego modelu - Mr Bruno Standard?Jaka jest szerokość klap? Ogólna ocena garniture mile widziana Z góry dziękuję Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Szczerze wolałbym jeden sensowny garnitur bespoke niż dwa takie Lantiery. Mam kilka garniturów Vistuli i 1000 PLN to zdecydowanie za dużo jak na to odszycie, komfort, detale i ogólne odczucia. Zwróć też uwagę na idiotyczny znak rozpoznawczy Lantiera czyli 5 guzików. Jeśli rtw to lepiej chyba dołożyć niewiele i kupić SS. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Całkowicie zgadzam się z Filipem (chociaż miałem tylko jeden taki garnitur). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Żukowski Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Dodam od siebie, że podklejona wełna 150 traci swoje zacne właściwości. Staje się tylko przynętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 5 guzików to mniejszy problem, a większy - wyraźny, kontrastowy napis Lantier na tychże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Dziękuję wszystkim za odp. Ja ma 2 garnitury z Lantiera (sylwetka regularna) i mimo przeróbek, leżą średnio. Cena mnie kusiła doświadczenia jednak nie. Miałem nadzieję, że pojawią się jakieś głosy w obronie Bruno Lantiera i uda mi się zaoszczędzić troszkę pieniędzy. Czyli zamówię tkanina Hunt & Winterbotham Huddersfield (guziki mam z poprzedniej dostawy) i w najbliższym czasie zamówię garnitur u Pana Goniszewskiego. Postaram się tym razem robić lepsze zdjęcia z procesu szycia. Jeszcze raz dziękuję za pomoc w zmianie decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Co to jest "półtradycyjna metoda wykonania" (z opisu detali)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Dobre pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Może chcieli jakoś half-canvass przetłumaczyć i im tak wyszło? Nic innego nie przychodzi mi do głowy. O ile oczywiście ten garnitur jest tak wykonany, Vistula leży daleko poza moim obszarem zainteresowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 9 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2015 Najlepsze marketingowo połączenie: tradycja i nowoczesność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi