macaroni Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 http://www.meskaelegancja.fora.pl/przew ... -2,43.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 3 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2010 Kiedyś zamówiłem u nich spodnie i płaszcz. To, co mnie zdziwiło, to praktycznie brak późniejszych przymiarek, a końcowy efekt troszeczkę zbyt obszerny. Wynika to zapewne z tego, że na Krochmalnej tylko zdejmują miarę, a szyją w Gdyni. Ale to było ładnych parę lat temu - może od tamtej pory poprawili swoje metody działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
I. Drago Napisano 4 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2010 nie poprawili, nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mics Napisano 23 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2011 Witam, Ja u Wisniewskiego na Krochmalnej uszylem do tej pory 5 garniturow w ciagu kilku lat. Jestem zadowolony ze wszystkich chociaz faktycznie trzeba czasami dopilnowac, zeby wszystko bylo dokladnie tak jak sie o to prosilo. Z tego co wiem, mozna szyc takze ze swoich materialow - ja zawsze korzystalem z dostepnych na miejscu. Mozna tez zamowic na miejscu koszule davinci. Jezeli chodzi o proces, to faktycznie szycie jest w Gdyni, mniejsze poprawki (typu zwezenie spodni) takze w Warszawie. Z zamowieniami wyglada to tak: - zebranie miary - przymiarka - gotowy garnitur lub poprawka - z tego co pamietam, 2-3 razy po jednej przymiarce odebralem garnitur, w pozostalych przypadkach byly jakies drobne poprawki typu dlugosc spodni Niezaprzeczalna (zeby nie powiedziec, ze dla mnie jedna z glownych) zaleta jest wspomniany powyzej serwis - garnitury regularnie zanosze do "odswiezenia", ktore obejmuje bezplatne odprasowanie i wszystkie poprawki male i duze - jezeli garnitur wymaga czyszczenia, oczywscie place za to. Przez te kilka lat nie robilem z garniturami nic poza zawiezieniem ich na Krochmalna i odebraniem 2 dni pozniej. Nie mam natomiast bezposredniego porownania z innymi pracowniami w Warszawie - kusi mnie, zeby wybrac sie do ktorejs z konkurencji, choc sila przyzwyczajenia jest na razie mocniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Ja uszyłem u Pana Wiśniewskiego cztery garnitury i dwie marynarki tweedowe. Owszem były poprawki ale muszę przyznać, że garnitury są świetne. Też miałem pokusę, żeby skorzystać z usług konkurencji ale ostatecznie uznałem, że nie ma sensu skoro krawiec zna już moje wymagania i każdy następne zamówienie jest doskonałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olenolen Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 Uszyłem u Panów Wiśniewskich już 3 garnitury. Bardzo fajna obsługa i wykonanie. Nie wszystkie materiały okazały się równie dobre ale tak chyba musi być. Krój raczej klasyczny - więc dużo szerzej niż dziś w modzie. Ceny są ok a obsługa po zakupie na wysokim poziomie. Bardzo tanie krawaty z oryginalnych materiałów. Najbardziej brakowało bliższego kontaktu i rozmowy o detalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 (ciach) Bardzo fajna obsługa i wykonanie. (ciach) Najbardziej brakowało bliższego kontaktu i rozmowy o detalach.Mógłbyś to rozwinąć? Tzn. dlaczego obsługa jest fajna skoro nie ma kontaktu i rozmowy o detalach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 Byłbyś tak uprzejmy i zamieścił fotki gotowych garniturów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olenolen Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 @ Pirat: dobra obsługa bo miło, grzecznie, na czas, łatwo się dodzwonić etc. Zresztą, to nie tak, że w ogóle nie było rozmów ale wyczuwałem barierę jakby chcieli część sekretu zostawić dla siebie. Takie ich prawo ale szukam właśnie bliższego kontaktu z krawcem. @ Misza: oczywiście chętnie dorzucę niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stw Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 Zamieszczam zdjęcia mojego pierwszego garnituru uszytego na Krochmalnej. Miarę zdejmował Tomasz Wiśniewski, było to ponad 4 lata temu a ja miałem tylko jedno wymaganie - wyglądać trochę szczuplej (ważyłem wtedy prawie 100 kg). Garnitury RTW bez wyjątku leżały i leżą na mnie źle (jestem bardzo wąski w ramionach w stosunku oraz bardzo szeroki w udach w stosunku do pozostałych wymiarów - każda marynarka dobra w klatce jest po jakieś 1,5cm za szeroka w ramionach, każde spodnie dobre w udach są o wiele za szerokie w pasie). W międzyczasie schudłem 15kg a garnitur został zwężony na tyle, na ile było to możliwe, ale jednak wciąż jest trochę za duży i leży gorzej. W dalszym ciągu jednak zdarza mi się z niego korzystać, np. przy takiej pogodzie jak obecnie (materiał jest lekki i bardzo przewiewny). Ani wtedy ani potem nie skupiałem się na fotografowaniu siebie w garniturze, więc mam tylko takie oto zdjęcia ślubne (a i to, jak widać, same wycinki z większych kadrów, lepszych niestety nie znalazłem). Przed dniem dzisiejszym nigdy nie zauważyłem, aby marynarka odstawała w sposób widoczny na ostatnim zdjęciu - to jakiś jednostkowy przypadek. Zauważalne jest za to załamanie materiału w okolicach zapiętego guzika - nie mam tego niestety na żadnym zdjęciu. Chodzi o to, jakbym jedno ramię miał niżej, a marynarka tego nie kompensowała. Delikatne przeszywanie guzika nie pomogło i to jest coś, na co trzeba zwrócić uwagę - w drugim, późniejszym i dużo lepiej leżącym garniturze od Wiśniewskiego akurat ten defekt również jest widoczny (choć mniej). Przy następnych zamówieniach będę musiał tego pilnować. Co do samej współpracy z krawcem - idąc do niego nie wiedziałem nic o garniturach szytych na miarę. Nie zgłosiłem praktycznie żadnych konkretnych wymagań. Otrzymałem garnitur leżący moim zdaniem całkiem nieźle, na pewno o wiele, wiele lepiej niż którykolwiek z garniturów które miałem wcześniej (RTW oraz od "budżetowego" krawca), ale garnitur jednak słabo dopasowany. Obecnie ciężko mi oceniać (w międzyczasie garnitur był zwężany, a i ja stałem się chyba trochę prostszy dla krawca), ale chyba jednak już wtedy garnitur był trochę zbyt obszerny, szczególnie spodnie. Mam świadomość jak zła była długość rękawów koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stw Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 I jeszcze dwa zdjęcia - cała (niestety trochę wykręcona do zdjęcia) sylwetka w pierwszym garniturze oraz jedyne zdjęcie drugiego garnituru, jakie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stw Napisano 14 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Tutaj zamieściłem kilka zdjęć płaszcza od p. Wiśniewskiego: viewtopic.php?f=10&t=2655 Dodatkowo załączam zdjęcia mojego pierwszego garnituru z tej pracowni, już po zwężeniu (to ten sam garnitur, co wrzucałem archiwalne zdjęcia wcześniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 15 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2012 Mi to się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olenolen Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 Trochę to zajęło ale wstawiam foty zestawu klubowego od Panów Wiśniewskich. Nie jest to rewelacja ale nosi się dobrze. Guziki bardzo lubię choć są niestety z plastiku. Marynarka niestety jest z gorszej materii niż spodnie i się nieco wyświeciły rękawy. Zestaw ma już z 4 lata i nadal w świetnej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 Moim zdaniem ta marynarka skraca Ci optycznie nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 W jaki sposób? Napisz coś więcej proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olenolen Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 Niestety zdjęcie nie najlepsze. Kolega fotograf ma prawie 2m wzrostu i to może potęgować efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Przez swoją długość oraz nisko umieszczony górny guzik. Zdjęcie z górnej perspektywy rzeczywiści mogło zaburzyć proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Przez swoją długość oraz nisko umieszczony górny guzik. Zdjęcie z górnej perspektywy rzeczywiści mogło zaburzyć proporcje.Nie widzę nic nieprawidłowego w długości tej marynarki, nawet z tej perspektywy. Zobacz dokąd sięgają ręce kolegi i gdzie odcina się pas i pośladki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eresz Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 Czy ktoś korzystał z usług tego pana przez ostatnie 6 lat? Czy coś się zmieniło, czy wszystko, co napisano już w tym wątku jest nadal aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi