eye_lip Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 co za, przepraszam bardzo za wyrażenie, *****ma na głowie Beckhamowa? . Oszczędź może czytania takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Dokładnie - hamuj ze słowami "or GTFO". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Na mnie również największe wrażenie wywarł ojciec panny młodej. Ubranie na nim naprawdę dobrze leżało i wyglądał naturalnie, jakby codziennie tak się ubierał, a nie przebierał - jak Beckham. PS Najłatwiej mają księża i wojskowi - ci zawsze wiedzą, w co się ubrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Dla mnie dziwne było, że obaj książęta wystąpili bez broni białej a tylko z rapciami. http://www.guardian.co.uk/uk/gallery/20 ... 3&index=18 (przepraszam za źródło). Xiążę Karol miał podczas ślubu szpadę lub pałasz przy boku: Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Mundur miał szyty według mojej informacji u Gives&Hawkes... BTW to był mundur RAFu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 A jak znajdujecie ubiór Księcia Alberta. Długość spodni ok? No i chyba najlepsza ozdoba jaką mógł wynaleźć - Charlene Wittstock u boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Ja go nie odnajduje:O IMO spodnie zdecydowanie za długie (powinny być maksymalnie do górnej granicy obcasa). Poza tym moim zdaniem surdut w takim wydaniu to lekkie faux pas. Pzdr, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 To nie surdut, tylko garnitur żakietowy. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 bo to wersja śródziemnomorska w ogóle spodnie zbyt obszerne. jakby nie od kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 To nie surdut, tylko garnitur żakietowy. Pozdrawiam, Dr Ok. Gubię się! Żakiet i surdut po PL to to samo? Garnitur żakietowy to w zasadzie to samo, ale góra i dół w tej samej kolorystyce. W takim razie czym różni się morning dress od morning suit? Skoro obydwie nazwy oznaczają żakiet/surdut. I dlaczego "Garnitur żakietowy" po ang też może być morning suit? chyba zbyt zawile napisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Mundur miał szyty według mojej informacji u Gives&Hawkes... BTW to był mundur RAFu? To nie byl mundur RAF -u (ten Wilhelma ... Karol to oczywiscie marynarka wojenna) tylko the Irish Guard (Gwardia Irlandzka) w ktorej szeregach sluzyl w Afganistanie - na szarfie orderowej (nie wiem jak ja inaczej nazwac) koloru niebieskiego byl znaczek RAF-u u samej gory - odnosnik do jego obecnej "pracy" Prince William chose a scarlet tunic of the Irish Guard for his wedding day uniform to honor the First Battalion, which is currently deployed in Helmand province, Afghanistan. Prince William has a senior honorary appointment as Colonel of the Irish Guard. http://www.washingtonpost.com/blogs/roy ... _blog.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Dzięki, nie wiedziałem właśnie jaki to mundur. Sprostowanie, to Harry służył w Afganistanie. Will dostał jedynie honorowy stopień płk. Gwardii Irlandzkiej. Tak przynajmniej na BBC mówili:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 W porządku. Surdut to coś takiego: Natomiast co to żakiet, wiesz. Garnitur żakietowy to marynarka żakietowa i spodnie z tego samego materiału, w kolorze szarym lub czarnym (żałoba, oczywiście). Kamizelka też może być z tego materiału lub z innego. Poprawnie, morning dress to żakiet, a morning suit to garnitur żakietowy. Czasami żakiet nazywa się morning suit, ale to kolokwializm. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 To nie surdut, tylko garnitur żakietowy. Pozdrawiam, Dr Ok. Gubię się! Żakiet i surdut po PL to to samo? Garnitur żakietowy to w zasadzie to samo, ale góra i dół w tej samej kolorystyce. W takim razie czym różni się morning dress od morning suit? Skoro obydwie nazwy oznaczają żakiet/surdut. I dlaczego "Garnitur żakietowy" po ang też może być morning suit? chyba zbyt zawile napisałem... Zakiet i surdut to nie to samo w jezyku pl. Zakiet to "jaskolka" (pseudofrak) zas surdut to "marynarka prawie do kolan" rowna z przodu i z tylu Garnitur zakietowy moze byc morning suit, poniewaz nosi sie go rano ... w poludnie ... a nie wieczorem Garnitur zakietowy to zakiet ze spodniami w takim samym kolorze. Morning suit to zakiet (jaskolka) i "portki w paski badz w kratke" Morning suit i morning dress uzywac mozna chyba zamiennie ... OK ..z pewnoscia cos pogmatwalem i Killroy zrobi uzytek z "pierwszej czesci" swego nick name (to kill) i mnie najzwyczajniej zamorduje za ignorancje w dziedzinie wiedzy czlowiekowi do zbawienia koniecznie potrzebnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Na szczęście dla Ciebie ja napisałem wcześniej i Cię nie zamorduję. Poza tym, jaskółka to nie pseudofrak, tylko odmiana fraka, czyli każdej marynarki ze szwem w talii, która nie jest surdutem. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Dzięki, nie wiedziałem właśnie jaki to mundur. Sprostowanie, to Harry służył w Afganistanie. Will dostał jedynie honorowy stopień płk. Gwardii Irlandzkiej. Tak przynajmniej na BBC mówili:) Ja slyszalem od kogos, kto mowil, ze w telewizorni twierdzono, iz William tez bym w Afganistanie ...ja o tym nie wiedzialem ...Ale on mi o tym rowniez nie opowiadal Mniejsza o jego kombatancka przeszlosc ... czlonkiem ZBoWiD-u moze zostac ze wzgledu na pochodzenie Ale mundur mial "Irlandzkiej Gwardii" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Dziękuje za wytłumaczenie, teraz mam jasność Widzę, że w nazewnictwie jesteśmy bardziej "formal" od samych Brytyjczyków, stąd moja prośba o wyjaśnienie. Mam jeszcze jedną, czy móglibyście polecić jakąś lekturę związaną z tą tematyką. Sprawa nazewnictwa zawsze rodzi spory i dyskusje. A przy okazji pochwale się Idealnie nie było, żakiet był z wypożyczalni ja byłem ok 10kg większy, ale nie było źle! Pzdr, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 piękna Panna Młoda, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Uxkull zna sporo literatury specjalistycznej, spytaj jego. A żakiet nawet nie najgorszy. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Na szczęście dla Ciebie ja napisałem wcześniej i Cię nie zamorduję. Poza tym, jaskółka to nie pseudofrak, tylko odmiana fraka, czyli każdej marynarki ze szwem w talii, która nie jest surdutem. Pozdrawiam, Dr Ufffffff ... przezyje Wiesz ... dzieki tobie troche sobie to usystematyzowalem I to nie jest zart ... Ale mam do Ciebie pytanie. Wydaje mi sie ...moze sie myle, ze garnitur zakietowy jest mniej formalny anizeli morning dress (jaskolka) . Jezeli to prawda, to jestem troche zdziwiony, ze "portki w kratke" z frakiem (specjalnie stroj ten deprecjonuje, by bardziej unaocznic o co mi chodzi)sa bardziej formalne niz frak i spodnie w tym samym kolorze. Dlaczego tak jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Garnitur żakietowy jest mniej formalny od żakietu. Teoretycznie kratka jest mało formalnym deseniem, ale za to bardzo tradycyjnym do żakietu. Spodnie w kratkę były ważnym elementem stroju z XIX w. Za to garnitur żakietowy używany był pierwotnie jedynie na wyścigach konnych. Formalność w tym wypadku zależy od rodowodu. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 piękna Panna Młoda, gratulacje To moja siostra;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Dziękuje za wytłumaczenie, teraz mam jasność Widzę, że w nazewnictwie jesteśmy bardziej "formal" od samych Brytyjczyków, stąd moja prośba o wyjaśnienie. Mam jeszcze jedną, czy móglibyście polecić jakąś lekturę związaną z tą tematyką. Sprawa nazewnictwa zawsze rodzi spory i dyskusje. A przy okazji pochwale się Idealnie nie było, żakiet był z wypożyczalni ja byłem ok 10kg większy, ale nie było źle! Pzdr, M Milo sie prezentujesz (rowniez) w tym odzieniu. Twa ostatnia zona jest ladna kobieta. Znalem starsze malzenstwo, gdzie on przedstawial ja jako swa ostatnia zone a ona jego, jako swego ostatniego meza. Spedzili z soba dlugie lata i pomijali milczeniem fakt, ze ona byla jednoczesnie jego pierwsza zona a on jej pierwszym mezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 piękna Panna Młoda, gratulacje To moja siostra;) Ozeniles sie z siostra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Garnitur żakietowy jest mniej formalny od żakietu. Teoretycznie kratka jest mało formalnym deseniem, ale za to bardzo tradycyjnym do żakietu. Spodnie w kratkę były ważnym elementem stroju z XIX w. Za to garnitur żakietowy używany był pierwotnie jedynie na wyścigach konnych. Formalność w tym wypadku zależy od rodowodu. Pozdrawiam, Dr Dzieki za wyjasnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi