lubo69 Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Panowie, Nie pasuje mi to nigdzie, zakładam więc nowy temat. Granatowa aktówka forumowa po wiadomym okresie niecodziennego użytkowania "spatynowała się" w sposób następujący: Ja rozumiem, co to patyna, ale moim zdaniem tu mamy do czynienia z nadmiernie oszczędnym, powierzchniowym wybarwieniem skóry, co zresztą widać na krawędziach. Przy ewentualnej reklamacji pewnie się dowiem, że skóra to produkt naturalny, a składniki ludzkiego potu (aktówkę wszak trzyma się w ręce) są różne - prawdę mówiąc na urlopie nie mam ochoty na pseudo-fizjologiczne dyskusje. Poradźcie zatem - może to jednak normalne? Jeśli tak, farbować to jakimś Saphirem? Na marginesie, Renovateur nic nie zmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 U mnie jest efekt bardzo podobny - podobne przejście kolorów, choć te ze zdjęcia wydają się bardziej wyraźne. Może to wina zdjęcia, ale fakt pozostaje - nie dzieje się tak tylko u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Na marginesie, Renovateur nic nie zmienił. Renovateur nie mógł nic zmienić, bo nie jest od tego (tylko 1 pkt jeśli chodzi o koloryzację): http://www.sote.sklep.tarrago.pl/uploads/images/saphir_renowator_krem_50ml.jpg Trzeba użyć czegoś z pigmentem, który odnowi i wyrówna kolor. Tutaj są duże wytarcia koloru, więc trzeba coś mocniejszego, sam pommadier i delikatne kremy do galanterii też raczej nie pomogą. Na początek proponowałbym ten balsam: http://multirenowacja.pl/balsam-mocno-koloryzujacy-juvacuir-75ml-saphir.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Ten balsam jest rewelacyjny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Tak z ciekawości czy można tym przyciemnić odcień skóry (bez sięgania po farby, rozpuszczalniki itd.) ? Mam niebieskie angielki i chciałbym je przyciemnić do granatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Imo ten balsam tworzy swoją odrębną od koloru butów powłokę, tak było w przypadku moich butów.tak można:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Michał, dzięki - wiem, że Renovateur nie służy do koloryzacji. Z Juvacuir dobry pomysł, spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Jeżeli renowacja koloru, to bardzo dobra sugestia moim zdaniem. Nie zapomnij o odtłuszczeniu skóry. Kilka przykładów, w których Juvacuir Saphir odgrywał główną rolę: http://www.wbutach.pl/topic/1351-rysy-zadrapania-i-co-z-tym-zrobic-renowacja-lica-odnowienie-koloru-skor/ http://www.wbutach.pl/topic/2523-renowacja-sk%C3%B3rzanej-torebki-w-2-ruchach/ http://www.wbutach.pl/topic/2382-renowacja-moooocno-zniszczonej-torby-full-service/ http://www.wbutach.pl/topic/1367-saphir-reaktywacja-renowacja-butow-ze-skory-licowej/ Może coś zainspiruje Trzymam kciuki za powodzenie operacji! Strzelaj fotki i chwal się po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Daniel dzięki, ruszam do Waszego sklepu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 29 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2015 Trochę czasu minęło, ale czy renowacja się udała? Czego ostatecznie użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2015 Sorry, trzy razy się zbierałem żeby pokazać wyniki, ale ostatecznie nie pokazałem. Użyłem Juvacuir. Po jednym użyciu aktówka wygląda jak na zdjęciach. Po drugim powinno być idealnie. Balsam się sprawdził, co nie zmienia faktu, że skóra była tylko powierzchownie wybarwiona, a fragment który wypada w najbardziej widocznym miejscu (na klapie) powinien po prostu zostać wycięty jako odpad. No ale tak to jest, jak ma być tanio.., 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 29 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2015 Dzięki. Trochę szkoda że aktówka tak brzydko się starzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Niestety to samo spotkalo moja aktowke. Az sie zastanawialem, czy jej nie reklamowac. To nie jest jakosc, ktora stowarzyszenie powinno promowac. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 W ciemnym brązie ten efekt u mnie nie występuje. Więc to raczej wina skóry w kolorze "navy". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Mój ciemny brąz też sprawuje się bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2015 To widzę ze to malowanie skóry na granat to porażka, bo jasny brąz katuje ostro (niestety średniowieczne medium zwane papierem dalej ma się dobrze) i złego słowa powiedzieć o nim nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi