Skocz do zawartości

Ciekawe buty - fotografie, opisy ...itp,itd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Golosh Oxford Boot Cap - (MS6)

Buty, ktore baaaaaaaaaaardzo chcialbym miec ... w jakims sensie "buty moich marzen" i chyba takimi pozostana z finansowych powodow. W miare trzezwe spojrzenie na swiat podpowiada mi, ze nie byloby czynnoscia najrozsadniejsza skladanie na buty ... jak .... prawie jak na samochod.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Producent: John Lobb St James (bespoke)

Cena: £2872 + VAT (chyba 20%) = £ 3446.40

Opublikowano

Podobne może Ci uszyć każdy dobry szewc. ;) Chyba, że Twoim marzeniem są buty tylko od Lobba...

Jeśli chodzi o "buty moich marzeń":

1. Dołączona grafika

2. Dołączona grafika

3. Dołączona grafika (podobne do Twoich).

Wszystkie oczywiście z lakierowanej skóry. ;)

Pozdrawiam, Dr

Opublikowano

Kilroy ... czy zwrociles uwage na Herring Stratford za 170 funtow? Te trzewiki mgae pasowac do bardziej sportowego klasycznego garnituru

Dołączona grafika

Opublikowano

Takie buty (tyle, że całe czarne) na początku lat 60. przywiózł mój ojciec z USA, utkwiły mi mocno w pamięci, bo podkradałem je, żeby w czasie zabawy służyły mi jako pirackie statki. Będę musiał sobie je zamówić (ca. 400 $)

post-400-1365891964477_thumb.jpg

post-400-13658919645086_thumb.jpg

Opublikowano

Masz zamilowanie do butow "vintage" :D

Na jakich podeszwach chcesz kupic Alden Indy Boots? Pytam, bo commando sole (traktory) wydaja mi sie bardziej praktyczne jak te na zdjeciu

Opublikowano

Moje ulubione przykłady obuwia pochodzą z wiedeńskiej pracowni Scheera. Szczegóły w tym wątku:

http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=2&t=492

Pozdrawiam

Krakus

Znam ... mnie sie tez bardzo podobaja. O ile znam zycie to jest on nieziemsko drogi. Aczkolwiek kol. Immune mowil kiedys, ze Scheer i Kielman to ta sama szkola Austro-Wegierska szycia obuwia. Skoro tak, to rowniez ow szewc z Krakowa niejaki Jerzy Bukowski http://www.meskaelegancja.fora.pl/przew ... 11,33.html bylby moze w stanie zrobic cos podobnego? Przeciez Galicja to Austro Wegry! :D
Opublikowano

Na jakich podeszwach chcesz kupic Alden Indy Boots? Pytam, bo commando sole (traktory) wydaja mi sie bardziej praktyczne jak te na zdjeciu

Chyba właśnie w wersji praktycznej, no i szybko je spatynować, bo to obciach chodzić w takich nówkach :lol:

Opublikowano

Na ogół się (nie) wie, że w czasie dłuuuuuuuuuuuugich rządów cesarza Franciszka Józefa I (1848-1916) Kraków był bardzo zaniedbaną, prowincjonalną mieściną (Podgórze było w latach 1784-1915 samodzielnym miastem). Natomiast Lwów był stolicą Królestwa Galicji i Lodomerii, który wraz z utworzeniem monarchii dualistycznej w 1867 r. pozostał w składzie Cesarstwa Austrii. Tam też przed I wojną światową kwitło życie towarzyskie i kulturalne.

Pracownia Jerzego Bukowskiego to ostatnie miejsce w Krakowie, gdzie można bez obaw zamówić obuwie na miarę. Trudno jednak z szewcem załapać dobry kontakt. O austro-węgierskiej szkole szycia obuwia nic nie wiem. Pan Bukowski pracuje na polskich skórach ze Skoczowa.

Pozdrawiam

Krakus

Opublikowano

Sam jestem vintage. Mam zamiłowanie do różnych rzeczy, ale mam przede wszystkim dystans do samego siebie. :lol::lol::lol:
Nie sadze, ze noszenie jakiegokolwiek obuwia moze byc znakiem dystansu do samego siebie
Opublikowano

Sam jestem vintage. Mam zamiłowanie do różnych rzeczy, ale mam przede wszystkim dystans do samego siebie. :lol::lol::lol:
Nie sadze, ze noszenie jakiegokolwiek obuwia moze byc znakiem dystansu do samego siebie

Zależy na co się te buty zakłada :roll::lol::oops:

Opublikowano

Zależy na co się te buty zakłada :roll::lol::oops:

Szkoda :cry: ... skoro chodzi o dystans do wlasnej osoby, to jedynie samemu zakladac sie je godzi :roll::mrgreen:

Opublikowano

Lubię to!

Ja nic nie sugeruje ...ale kolor butow chlopca i kolor pieska .... :o

Czy piesek mial braciszlow albo siostrzyczki?