Gość gccg Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 Nowe w kolekcji Church's na http://www.herringshoes.co.uk - Church Downton http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&style_id=1275&shoeID=4524&brandID=4&catID=139&oldcolID=2400&seconds=&colour_id=2401 Dostepne w roznych kolorach Cena 270 funtow Buty casual na letnie wycieczki po miescie i nie tylko. Zastanawiam sie jedynie, jaki jest komfort gumowej podeszwy tych butow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 Buty stojace bardzo wysoka na mej liscie "pozadanego obuwia" - Church Burwood, Sandlewood Polished Binder Do kupienia na http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... tedFitID=0 Cena 355 funtow Klasyczny i wrecz "legendarny" przyklad smart casual full brogue shoes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 Golosh Oxford Boot Cap - (MS6) Buty, ktore baaaaaaaaaaardzo chcialbym miec ... w jakims sensie "buty moich marzen" i chyba takimi pozostana z finansowych powodow. W miare trzezwe spojrzenie na swiat podpowiada mi, ze nie byloby czynnoscia najrozsadniejsza skladanie na buty ... jak .... prawie jak na samochod. Producent: John Lobb St James (bespoke) Cena: £2872 + VAT (chyba 20%) = £ 3446.40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 Podobne może Ci uszyć każdy dobry szewc. Chyba, że Twoim marzeniem są buty tylko od Lobba... Jeśli chodzi o "buty moich marzeń": 1. 2. 3. (podobne do Twoich). Wszystkie oczywiście z lakierowanej skóry. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 Te ostatnie, to Edward Green Shannon (jak sadze)? ... MTO do zamowienia tutaj za S 1255 http://www.skyvalet1.com/Shannon.aspx Cos podobnego sprzedaje Foster & Son http://www.wsfoster.com/shop/down_for_maintenance.php za ok ...chyba 500 funtow (rowniez na guziki). Ich trzewiki, to wlasciwie Crockett & Jones Avebury Enzo Bonafe 499 euro http://www.tott-schuhe.com/node/62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 Kilroy ... czy zwrociles uwage na Herring Stratford za 170 funtow? Te trzewiki mgae pasowac do bardziej sportowego klasycznego garnituru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Coś w tym stylu będę musiał sobie zamówić, albo kupić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 A to Indy Boots, czyli buty Indiany Jonesa, wykonane przez Aldena. Też będę musiał takie sobie sprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Takie buty (tyle, że całe czarne) na początku lat 60. przywiózł mój ojciec z USA, utkwiły mi mocno w pamięci, bo podkradałem je, żeby w czasie zabawy służyły mi jako pirackie statki. Będę musiał sobie je zamówić (ca. 400 $) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Masz zamilowanie do butow "vintage" Na jakich podeszwach chcesz kupic Alden Indy Boots? Pytam, bo commando sole (traktory) wydaja mi sie bardziej praktyczne jak te na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Moje ulubione przykłady obuwia pochodzą z wiedeńskiej pracowni Scheera. Szczegóły w tym wątku: viewtopic.php?f=2&t=492 Pozdrawiam Krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Moje ulubione przykłady obuwia pochodzą z wiedeńskiej pracowni Scheera. Szczegóły w tym wątku: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=2&t=492 Pozdrawiam Krakus Znam ... mnie sie tez bardzo podobaja. O ile znam zycie to jest on nieziemsko drogi. Aczkolwiek kol. Immune mowil kiedys, ze Scheer i Kielman to ta sama szkola Austro-Wegierska szycia obuwia. Skoro tak, to rowniez ow szewc z Krakowa niejaki Jerzy Bukowski http://www.meskaelegancja.fora.pl/przew ... 11,33.html bylby moze w stanie zrobic cos podobnego? Przeciez Galicja to Austro Wegry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Zamożni wiedeńczycy mają do wyboru szereg miejsc, oferujących buty na zamówienie. Część obuwia nie jest zresztą robiona w Austrii, ale w Siedmiogrodzie, czyli w dzisiejszej Rumunii. Zapraszam do obejrzenia filmiku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Masz zamilowanie do butow "vintage" Na jakich podeszwach chcesz kupic Alden Indy Boots? Pytam, bo commando sole (traktory) wydaja mi sie bardziej praktyczne jak te na zdjeciu Chyba właśnie w wersji praktycznej, no i szybko je spatynować, bo to obciach chodzić w takich nówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Na ogół się (nie) wie, że w czasie dłuuuuuuuuuuuugich rządów cesarza Franciszka Józefa I (1848-1916) Kraków był bardzo zaniedbaną, prowincjonalną mieściną (Podgórze było w latach 1784-1915 samodzielnym miastem). Natomiast Lwów był stolicą Królestwa Galicji i Lodomerii, który wraz z utworzeniem monarchii dualistycznej w 1867 r. pozostał w składzie Cesarstwa Austrii. Tam też przed I wojną światową kwitło życie towarzyskie i kulturalne. Pracownia Jerzego Bukowskiego to ostatnie miejsce w Krakowie, gdzie można bez obaw zamówić obuwie na miarę. Trudno jednak z szewcem załapać dobry kontakt. O austro-węgierskiej szkole szycia obuwia nic nie wiem. Pan Bukowski pracuje na polskich skórach ze Skoczowa. Pozdrawiam Krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Masz zamilowanie do butow "vintage" Sam jestem vintage. Mam zamiłowanie do różnych rzeczy, ale mam przede wszystkim dystans do samego siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Lubię to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Lubię to!Ja też to lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Masz zamilowanie do butow "vintage" Sam jestem vintage. Mam zamiłowanie do różnych rzeczy, ale mam przede wszystkim dystans do samego siebie. Nie sadze, ze noszenie jakiegokolwiek obuwia moze byc znakiem dystansu do samego siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Klasyczne śniegowce księcia Karola; zdjęcie z wizyty w Polsce, Białowieża, 16 marca 2010 r.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Inne przykłady obuwia księcia Karola w innym wątku na tym forum: viewtopic.php?f=1&t=620 Dla porównania dwa zdjęcia butów księcia Karola z 1997 i 2007 roku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Masz zamilowanie do butow "vintage" Sam jestem vintage. Mam zamiłowanie do różnych rzeczy, ale mam przede wszystkim dystans do samego siebie. Nie sadze, ze noszenie jakiegokolwiek obuwia moze byc znakiem dystansu do samego siebie Zależy na co się te buty zakłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Zależy na co się te buty zakłada Szkoda ... skoro chodzi o dystans do wlasnej osoby, to jedynie samemu zakladac sie je godzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Inne przykłady obuwia księcia Karola w tym wątku: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=1&t=620 Dla porównania dwa zdjęcia butów księcia Karola z 1997 i 2007 roku: A mowia, ze czasem dobrze zmienic buty ... ja nawet nie chce myslec o skarpetach ksiecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Lubię to! Ja nic nie sugeruje ...ale kolor butow chlopca i kolor pieska .... Czy piesek mial braciszlow albo siostrzyczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi