MH_fan Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Popieram Parmigiano. But wygląda nie jak chelsea, a co najwyżej jak nieudolna hybryda desert i chelsea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Po pierwsze witam, bo to mój pierwszy post na forum. Szukam czarnych butów na formalne okazje i chciałbym zmieścić się w bardzo skromnym budżecie. Niedawno widziałem w vistuli przecenione czarne oxfordy na kwotę około 290 zł, prawdopodobnie z zeszłorocznej kolekcji. Czytając forum natknąłem się jeszcze na markę Bexley oraz sklep Partenope. Domyślam się, że Bexley to nieco wyższa półka jeśli chodzi o jakość, ale minusem jest dłuższy czas dostawy, a buty przydałyby mi się już w przyszły weekend. W związku z tym mam pytanie: 1) Czy ktoś ma doświadczenia z butami marki vistula/partenope? Zastanawiam się czy różnica w jakości jest warta tych 300 zł 2) Ciekawiłoby mnie też porównanie Partenope/Bexley - jeśli różnica w jakości jest znacząca, to zdecydowałbym się jednak na Bexleye. Wtedy ewentualne pytania dotyczące rozmiarówki i kosztów oraz czasu dostawy obuwia Bexleya zadałbym w odpowiednim wątku poświęconemu tejże marce O Partenope jakiś czas temu pisał Mr.Vintage: http://mrvintage.pl/2013/08/partenope-pl-neapolu-polski.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Wkładka 28,5cm, więc myślę, że około 42 (partenope) / 43 (bexley) Jeżeli nie muszą to być oxfordy to ja bym poszedł w te G&B: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/244,gordon-bros-levet-2318-black.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Dziękuję za odpowiedzi Przeczytałem z zaciekawieniem artykuł na blogu Mr.Vintage. Jeżeli nie muszą to być oxfordy to ja bym poszedł w te G&B: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/244,gordon-bros-levet-2318-black.html Przyznam, że są przepiękne, ale niestety zależy mi na oxfordach - mimo, że moje serce podąża w kierunku czarnych broguesów z zamkniętą przyszwą albo brązowych double monk A czy ktoś wie kiedy szykuje się jakieś grupowe zamówienie z Bexley'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 W dziale kupię-oddam-sprzedam czarne oxfordy Bexleya. Może to to czego szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Rzeczywiście - nie zauważyłem tej oferty. Wstępnie byłem zainteresowany modelem Berkeley II bądź Edward II, ale też też są ładne - szkoda, że podeszwa gumowa, ale oferta wydaje się ciekawa. Napisałem już wiadomość do sprzedającego z zapytaniem o rozmiar, choć wciąż rozważam jeszcze partenope (gdyby ktoś użytkował, będę wdzięczny za opinie, podobają mi się). Dziękuję wszystkim za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Zamówiłem kiedyś partenope i odesłałem - mam szeroką stopę, a oni mają buty na wąskie. Poza tym, z daleka wszystko w miarę ładnie zszyte, z bliska trochę niedoróbek (widoczny klej, krzywe złożenie skóry itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Meermin? Wartę są dodania przy obecnych kursach 200 zł w porównaniu do G&B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Ma ktoś doświadczenia z butami z linii własnej Pediwear? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Wartę są dodania przy obecnych kursach 200 zł w porównaniu do G&B ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Bedąc dziś w warszawskiej Promenadzie zauważyłem na wystawie sklepu Geox 2 pary butów, które zdały się być atrakcyjne wizualnie - zastrzegam, że było to jedynie 1sze wrażenie, bo do sklep nie wstąpiłem, a butów nigdy nie mierzyłem ani nie użytkowałem... Teraz, po powrocie do domu, wyszukałem je w internecie i wciąż zdają się robić całkiem znośne wrażenie jak na buty poniżej 400 zł, przynajmniej wizualnie. No i jeżeli ktoś przełknie to ich metalowe logo... A na pewno wypadają lepiej niż wszystko co widziałem w sklepach w centrach handlowych.Co sądzicie? Miał ktoś z wyrobami tej firmy styczność?http://www.geox.com/Loris-Abx-Brogue/U03Y8C00043C9999,en,pd.html?start=14&cgid=men-shoes-classicshoes http://www.geox.com/Loris-Abx-Brogue/U34Y8F00043C9999,en,pd.html?start=1&cgid=men-shoes-classicshoes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeniman Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Co sądzicie o 200 zł za te buty: http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/buty/buty-oxford-z-ozdobnym-czubkiem-c457002p1478047.html? Czy taki zakup ma jakikolwiek sens, czy będzie paleniem pieniędzy? Wiem, że to Zara i że cudów jakościowych nie powinienem się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Zara (w temacie butów), to NIEPOROZUMIENIE. Tam nawet skóra jest z plastyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aeniman Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Na tego typu opinii mi zależało . Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Nie potrafię ocenić, czy buty brzydkie. Od tego mam Xkozla. Ale cena odrzuca. W tym czasie (wyprzedaże) w tej cenie można upolować coś ładnego i klasycznie uszytego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Nie idź tą drogą. Buty brzydkie, metalowe logo - dyskwalifikacja. Szkoda wyrzucić w błoto 100€, upolujesz coś lepszego, przeglądaj forum. Nie planowałem - pomyślałem, że mogą nadawać się np. na buty do pracy, bo na 1szy rzut oka wyglądały dobrze, tu rozumane jako "lepiej niż wszystko w gino, ryłko etc." a za 350, bo za tyle chyba tam były, to są w cenie przecen w massimo, czy się mylę?Czy w tym przedziale cenowym są jakieś ciekawsze rzeczy do zakupu, np. na studniówkę czy do pierwszej pracy wymagającej na codzień garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Powiem CI tak. Zamszowe buty kupione 3-4 lata temu (klejone) z GR są jednymi z najwygodniejszych i naprawdę ładnych butów, jakie mam. Są to chyba jedyne buty, o których mogę powiedzieć, że nie czuję, że je mam na nodze. A MD IMHO warto kupować, jak spadną w oklicę 130 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Powiem CI tak. Zamszowe buty kupione 3-4 lata temu (klejone) z GR są jednymi z najwygodniejszych i naprawdę ładnych butów, jakie mam. Są to chyba jedyne buty, o których mogę powiedzieć, że nie czuję, że je mam na nodze. A MD IMHO warto kupować, jak spadną w oklicę 130 zł. Nigdy nie widziałem nic w GR co bym założył na stopę, a z MD mam jedną parę, właśnie z przedziału poniżej 200 i jedyne co mam do zarzucenia to to, że ciut za szybko się rozciągnęły/rozczłapały na pięcie, bo tak to by pewnie więcej były noszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki22 Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Jest problem z tanimi porządnymi butami. Miałem ostatnimi laty golfy angielki z venezii za 250zł - skórzane podeszwy - trzymały się całkiem nieźle, ale je przechodziłem już. Dziś kupiłem sobie takie z nakładanymi noskami - jakaś nieznana marka polska - ale były to jedyne w miarę ładne i sensowne bez udziwnień jakie znalazłem - sporo im brakuje jakościowo - no ale za 259zł - i wygodne, a skóra ładna. bardzo ładny fason ile kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 259zł w 2010r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Cena bardzo atrakcyjna http://www.yoox.com/it/44538078EN/item?dept=men#sts=sr_men80&cod10=44538078EX&sizeId= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Panowie, chciałbym poznać Waszą opinię na temat poniższych butów:http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ecco-birmingham_931100/931110?navId=220&page=-1&color=8&price=11-1480&order=price_aschttp://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ecco-atlanta_1468804/1468828?navId=207&page=1&color=8&price=279-1200&order=price_aschttp://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ecco-canberra_1464270/1782730?navId=219&page=1&color=8&price=239-850&order=price_asc Zastanawiam się też nad wyższymi: http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ecco-birmingham_1555771/1781603?navId=207&page=1&color=8&price=279-1200&order=price_ascmuszę na szybko coś wybrać, zastanawiam się właśnie nad Ecco, gdyż jest to marka którą mogę zobaczyć na żywo. Słyszałem też wiele dobrych opinii co do ich jakości (za pewne w porównaniu do innych marek dostępnych lokalnie). Chciałbym aby but był butem codziennym. Chyba najbardziej klasycznym będzie model Atlanta... niestety mam małe doświadczenie w butach, dlatego proszę o pomoc.Który z tych butów Waszym zdaniem będzie najbardziej klasyczny?Czy Waszym zdaniem marka Ecco, z tych dostępnych lokalnie jest w miarę dobrym wyborem (jakość i trwałość)?Pytanie bardziej ogólne - na co zwracać uwagę przy zakupie? Powiem szczerze, że nie wiem na co patrzeć... jakość wykonania, jakaś lista punktów do sprawdzenia? (nie wiem, równość szwów...)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 ecco to słaby wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Z lokalnych marek obecnych w galeriach Ecco rzeczywiście jest prawdopodobnie najlepszym wyborem. Moim zdaniem zapomnij o wszystkich 3ech niskich wersjach bo te buty to nieporozumienie, bierz wyższe bo jako tako najbardziej nawiązują do klasycznego obuwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Przedstawone przez Ciebie wyroby butopodobne Ecco są moim zdanem wyjątkowo ohydne a ich ceny wyglądają na próbę kradzieży zuchwałej nawet po obniżce... Ale jest nadzieja: w podobnej cenie możesz kupić wiele modeli Bexleya: http://www.bexley.com/Bexley/en/r/dress_shoes/sale?oASPPopupPromo=X (trwa wyprzedaż za 89EUR) BTW. NIe ma butów codziennych. Są co najwyżej buty codrugodzienne Na pozostałe pytania odpowie to subforum. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi