Krzysiek_W Napisano 7 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2019 Ja bym pokazał to i to w moim rozmiarze - fak! Niech ktoś mnie ubiegnie... https://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=15799&x=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek279 Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 Znajdę coś lepszego w podobnych pieniądzach ? https://e-timberland.pl/timberland-brook-park-chukka-meskie-chukka-brazowy-ca1n4e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrNare Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 Godzinę temu, przemek279 napisał: Znajdę coś lepszego w podobnych pieniądzach ? https://e-timberland.pl/timberland-brook-park-chukka-meskie-chukka-brazowy-ca1n4e Tak, chukka Berwicka. Ostatnio były zamszowe na gentlemanstore za 5 stówek, dużo ładniejsze i lepszej jakości niż te timby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ph7 Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 2 godziny temu, przemek279 napisał: Znajdę coś lepszego w podobnych pieniądzach ? https://e-timberland.pl/timberland-brook-park-chukka-meskie-chukka-brazowy-ca1n4e Kilka następnych miesięcy będzie idealnym czasem na upolowanie tego typu butów w atrakcyjnej cenie. Kupiłem chukka loake za mniejsze pieniądze. Berwick za 500zł to również lepsze rozwiązanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrNare Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 39 minut temu, ph7 napisał: Kupiłem chukka loake za mniejsze pieniądze. Można wiedzieć gdzie takie perełki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ph7 Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Allegro, ebay, forumowy bazarek. Oczywiście to nie to samo co kupno w sklepie ale można trafić na sprzedających umożliwiających zwrot w przypadku niedopasowania. Odsprzedaż butów kupionych za 30-50% ceny metkowej również nie będzie dużym problemem. Sugerowałbym poznanie rozmiarówki kilku popularnych marek by wyrobić sobie opinię i koncentrację na jednej czy dwóch z nich by ograniczyć pomyłkę. Ja obecnie poluje na loake bosworth 9,5uk w cenie do 700zł lub berwick 321 country calf 9uk do 600zł. Kupiłem tak loake anglesey tylko trzeba być cierpliwym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 23 godziny temu, MrNare napisał: Tak, chukka Berwicka. Ostatnio były zamszowe na gentlemanstore za 5 stówek, dużo ładniejsze i lepszej jakości niż te timby . Akurat skóra w butach Timberland jest lepsza niz w Berwick. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zolw Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 Serio? Myślicie, że nie obetrą pięty tym futrem? 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek279 Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 17 hours ago, lukmal said: Akurat skóra w butach Timberland jest lepsza niz w Berwick. No to teraz mam mętlik w głowie Ale będę się przyglądał Berwick’om jak można fajne promocje wyłapać 😁 Tylko, że będę to pierwsze moje buty takiej marki i nie wiem jak dobrać rozmiar. Długość mojej stopy to około 27cm. Np. Stan Smith’y noszę w rozmiarze 43 1/3. Możecie mi pomóc i powiedzieć jak wyglada rozmiarówka u nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 4 minuty temu, przemek279 napisał: No to teraz mam mętlik w głowie Ale będę się przyglądał Berwick’om jak można fajne promocje wyłapać 😁 Tylko, że będę to pierwsze moje buty takiej marki i nie wiem jak dobrać rozmiar. Długość mojej stopy to około 27cm. Np. Stan Smith’y noszę w rozmiarze 43 1/3. Możecie mi pomóc i powiedzieć jak wyglada rozmiarówka u nich? Strzelałbym w Berwick 8 UK, Timberland 8.5 UK, ale mogę się mylić, tym bardziej że sam piszesz "około". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ph7 Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 6 minut temu, przemek279 napisał: No to teraz mam mętlik w głowie Ale będę się przyglądał Berwick’om jak można fajne promocje wyłapać 😁 Tylko, że będę to pierwsze moje buty takiej marki i nie wiem jak dobrać rozmiar. Długość mojej stopy to około 27cm. Np. Stan Smith’y noszę w rozmiarze 43 1/3. Możecie mi pomóc i powiedzieć jak wyglada rozmiarówka u nich? Rozmiarówka Berwicków uznawana jest za standardową. Zgadzam się Lubo69 i zacząłbym od 8uk ale w zależności od kopyta może być +/- 0,5 rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek279 Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 Dziękuje Panowie za szybką odpowiedź. Będę się przyglądał aukcją. Jak wpadnę na coś ciekawego to będę jeszcze dopytywał, ale już postaram się znać dokładny rozmiar stopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 Godzinę temu, lubo69 napisał: Strzelałbym w Berwick 8 UK, Timberland 8.5 UK, ale mogę się mylić, tym bardziej że sam piszesz "około". Timberland to plus 1,5 rozmiaru jaki nosisz na codzień. Czyli 8 uk to 9,5 Timberland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 59 minut temu, lukmal napisał: Timberland to plus 1,5 rozmiaru jaki nosisz na codzień. Czyli 8 uk to 9,5 Timberland. Rozmiarówka Timberlanda jest amerykańska, ale na metkach wewnątrz buta jest też rozmiarówka UK, przynajmniej na tych z oficjalnej polskiej dystrybucji. 8 UK w Berwick, Loake, Yanko itp. to NIE jest 9,5 UK Timberland. Oczywiście to tylko przybliżone rozważania, bo przecież są różnice pomiędzy producentami, modelami i kopytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 21 minut temu, lubo69 napisał: Rozmiarówka Timberlanda jest amerykańska, ale na metkach wewnątrz buta jest też rozmiarówka UK, przynajmniej na tych z oficjalnej polskiej dystrybucji. 8 UK w Berwick, Loake, Yanko itp. to NIE jest 9,5 UK Timberland. Oczywiście to tylko przybliżone rozważania, bo przecież są różnice pomiędzy producentami, modelami i kopytami. Mam trzy pary butów Timberland. Wszystkie w rozmiarze 43,5. Normalnie noszę rozmiar 42. Długość wkładki w każdych timberland to 27,5 cm dla rozmiaru 43,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 No to się nie dogadamy, ponieważ ja miałem trzy czy cztery pary Timberlandów w rozmiarze 42,5, a pozostałe buty noszę w rozmiarach 42, bardzo rzadko 42,5 lub 41,5 Timberlandy 43,5 były wyraźnie za duże, kiedyś mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 Potwierdzam, normalnie 40,5-41, Timberland 41,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 Rozmiar stopy 28cm, nosze Berwick 43(9), Stan Smith 44,5 wiec w Twoim przypadku polecam jak kolega wyzej 42(8). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapitanburbon Napisano 17 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2019 Tak są zawyżone.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjelec Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 cześć, Szukając butów na ślub i czytając forum zastanawiam się nad kilkoma rzeczami 1. Jeżeli w TKMaxx nie znajdę nic WOW, to zamierzam kupić Berwicki 3010, ale zastanawiam się, czy to poniżej to lepsza/gorsza opcja? Z przesyłką do PL wyjdzie ok. 50zł taniej...https://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/hardwickii/chestnut_chocolate_gold?coloris=chataigne 2. Z tańszych butów polecana jest marka Nord, ale tutaj cena coś podejrzanie niska. Będą lepszym wyborem niż buty z sieciówek do 500zł? https://nord-shoes.com/polbuty_meskie_5047,749.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 6 godzin temu, mjelec napisał: cześć, Szukając butów na ślub i czytając forum zastanawiam się nad kilkoma rzeczami 1. Jeżeli w TKMaxx nie znajdę nic WOW, to zamierzam kupić Berwicki 3010, ale zastanawiam się, czy to poniżej to lepsza/gorsza opcja? Z przesyłką do PL wyjdzie ok. 50zł taniej...https://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/hardwickii/chestnut_chocolate_gold?coloris=chataigne 2. Z tańszych butów polecana jest marka Nord, ale tutaj cena coś podejrzanie niska. Będą lepszym wyborem niż buty z sieciówek do 500zł? https://nord-shoes.com/polbuty_meskie_5047,749.html Ciemnobrązowe buty nie nadają się na ślub. Poza tym Nord jest okej, ale tylko najwyższa linia. Berwick to najlepszy wybór co do jakość/cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 Podstawa to przynajmniej kilka wyjść po parę ładnych godzin, żeby buty się chociaż trochę "ułożyły". Berwicki przeważnie na początku, bywa też, że dłużej;-) są niewygodne, lepiej z dopasowaniem wg mnie powinno być w butach: https://www.poszetka.com/product-pol-3960-Crownhill-The-New-York.html Podeszwa częściowo podzelowana, też będzie lepsza od skórzanej, bo tą i tak trzeba będzie od razu podzelować. Szukanie butów w Tikeju to dobry pomysł, jak do ślubu zostały ze 2 lata;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki70 Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 36 minut temu, flozbi napisał: Podeszwa częściowo podzelowana, też będzie lepsza od skórzanej, bo tą i tak trzeba będzie od razu podzelować. Dosyć dyskusyjne stwierdzenie. W żadnej parze z moich butów z podeszwą skórzaną nie miałem potrzeby i ochoty żeby od nowości je zelować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 Mając nowe buty na skórzanej podeszwie nie polecam spędzenia całej nocy na weselu. Nowa podeszwa plus zazwyczaj podłoże o słabej przyczepności nie wróżą najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 45 minut temu, flozbi napisał: Podeszwa częściowo podzelowana, też będzie lepsza od skórzanej, bo tą i tak trzeba będzie od razu podzelować. No nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi