Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Tanie buty są po prostu brzydkie. W sensie kształtu. Być może poza oszczędzaniem na sznurówkach i dziurkach do tychże jeszcze lepiej jest producentowi przyoszczędzić na konstrukcji buta.

Natomiast nie każdy to widzi, to fakt. Dotyczy to dowolnej dziedziny życia, czy, powiedzmy, sztuki wysokiej albo nawet użytkowej. Trzeba wejść w temat, żeby odróżniać dzieło mistrza od sprawnego (ale nic więcej) rzemiosła.

polbuty-gino-rossi-giulio-01-124am-czarn

crockett-and-jones-derby-shoes-1.jpg?t=1

Buty obu marek ze zdjęć posiadałem lub posiadam.

1 godzinę temu, mosze napisał:

Tanie buty są po prostu brzydkie. W sensie kształtu. Być może poza oszczędzaniem na sznurówkach i dziurkach do tychże jeszcze lepiej jest producentowi przyoszczędzić na konstrukcji buta.

Natomiast nie każdy to widzi, to fakt. Dotyczy to dowolnej dziedziny życia, czy, powiedzmy, sztuki wysokiej albo nawet użytkowej. 

W mojej ocenie to tylko stan umysłu . Sugestia nic więcej . Wmówienie człowiekowi , że to jest brzydkie , to ładne , tamto piękne , a jeszcze tamto to arcydzieło . W obecnych czasach pracują na to rzesze podpowiadaczy. 
Na rynku jest przecież olbrzymi pieniądz do wyciągnięcia od konsumentów . 😁

Ja uwielbiam pasztetową, ale idę na wybitny raut,  gdzie podają wołowinę jakąś tam,  i wszyscy udają zachwyt . Co więcej udają znawców zagadnienia ….
Dalej każdy może sobie dopowiedzieć dalszą wersję tej anegdoty . Bo mi się już nie chce . 

• 2 weeks later...

Dzięki, wiem, że producent ten sam co Meki czyli Nord, ale Meka to marka wyższa, buty robione metodą GW. (I cena też)

A te co pod linkowałem to bardziej by pasowały do tematu "buty, sporo taniej" :)

Cena wyjściowa koło 600 zł, w przecenie za 200 zł kusi. 

Choć dużo bardziej podobają mi się te za 419 zł:

https://nord-shoes.com/polbuty_meskie_e04zc,918.html

Czy tyle są warte? Oto jest pytanie.

Te drugie buty na zdjęciach wyglądają moim zdaniem całkiem znośnie. Natomiast brogowanie w pierwszych wygląda dziwnie (może przez rozmiar ażurowania?).

Zaryzykowałbym i zamówił na Twoim miejscu. Nie miałem nigdy problemów z jakością obsługi (w tym ze zwrotami) w Meka.

• Like 1