Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam po jednej parze cheaney, c&j, yanko i tlb. Chyba najwyżej cenię sobie c&j, ale to głównie ze względu na dopasowanie. Skóra w yanko starzeje się trochę gorzej niż w pozostałych. Jedyna rada - zamów różne i sprawdź, które najlepiej leżą 

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

To że jakość jest maksymalnie średnia to zdaję sobie sprawę. Bardziej chodzi o wygląd, w sieciówkach ciężko znaleźć coś co nie jest brzydkie. A ponadto ja nie ufam swojemu gustowi jeśli chodzi o buty...

//Edit

Na tej stronie wyglądają inaczej: cholewka w 2 kolorach, a więc rezygnuje:

https://eobuwie.com.pl/p/polbuty-rylko-ig6373-brazowy-6zn-0000303657024

• Like 1

• 1 month later...

Przyszedł mój model Crownhill Shoes z Herse.com i jest tragedia, cena korzystna, ale to jest leżak magazynowy sprzed dobrych 5 lat lub więcej, kolor wyblakły, bardzo dużo przebarwień, pomarszczona skóra, sznurówki nawet straciły kolor i kompletnie nie pasują do butów. Zdecydowanie nie polecam.

35 minut temu, flozbi napisał:

Przyszedł mój model Crownhill Shoes z Herse.com i jest tragedia, cena korzysta, ale to jest leżak magazynowy sprzed dobrych 5 lat lub więcej, kolor wyblakły, bardzo dużo przebarwień, pomarszczona skóra, sznurówki nawet straciły kolor i kompletnie nie pasują do butów. Zdecydowanie nie polecam.

Albo może "leżak witrynowy" i stąd te przebarwienia od słońca 😕 

• Oceniam pozytywnie 1

Spoko modele, moim zdaniem: 

....

Edytowane przez flozbi
Wykasowałem buty marki Bexley, które proponowałem. Dzisiaj dostałem monki, strach się bać. Jeśli ktoś zamówili sugerując się tym co wskazałem to przepraszam, proszę nie odbierać przesyłki

Spoko, spoko. O Bexleyach jest wątek założony 10 lat temu. Wynika z niego, że to buty, które w miarę ładnie wyglądają na zdjęciach, przed pierwszym założeniem. Później jest tylko równia pochyła. To dolna półka klasycznych butów, tak dolna, że w moim wieku nie idzie się już do niej schylić😉

Było 100 razy - forumowiczom, którzy pragną kupić buty w cenie kolacji dla dwojga, rekomenduję trampki. A mówię tak, bo wyrzuciłem wszystkie Gordony, Markowskie, Loake L1, a Conversy i Onitsuki (tańsze oczywiście od w/w) nadal dają radę.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1

Czasem dają dłużej radę, jak u kolegi z forum;)

Bexley z zamówienia forumowego sprzed kilku ładnych lat.

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/?do=findComment&comment=276581

Nie widzę powodów, żeby wyrzucać moje buty niższej półki typu: Gordon, Orbans Shoes, chodzę nie tylko w Yanko czy Carlos Santos

• Oceniam pozytywnie 1

23 godziny temu, lubo69 napisał:

Spoko, spoko. O Bexleyach jest wątek założony 10 lat temu. Wynika z niego, że to buty, które w miarę ładnie wyglądają na zdjęciach, przed pierwszym założeniem. Później jest tylko równia pochyła. To dolna półka klasycznych butów, tak dolna, że w moim wieku nie idzie się już do niej schylić😉

Było 100 razy - forumowiczom, którzy pragną kupić buty w cenie kolacji dla dwojga, rekomenduję trampki. A mówię tak, bo wyrzuciłem wszystkie Gordony, Markowskie, Loake L1, a Conversy i Onitsuki (tańsze oczywiście od w/w) nadal dają radę.

Gordonów będę bronił (mam 3 pary), ale tylko Levetów, reszta to słaba jakość albo koszmarki. Zresztą nawet w tych co mam skóra jest dobrej jak za tą cenę jakości, ale jej spasowanie w parze nie istnieje.

@lubo69miałeś rację. Człowiek jest stary a głupi (ja oczywiście). Mam, szybko policzyłem 23 pary butów tych trochę lepszych: 3 pary Gordonów, 5 par Berwicków, jakieś Yanko, Carlos Santos, Loake, Crownhill itd, itp. Pomyślałem dam szansę tym "Bexlejom", konkretnie monkom i wyszła ku.a, w przenośni i dosłownie, kolor bardzo zbliżony do rzeczonej ku.y.

Zobaczcie na zdjęcie towaru proponowanego przez sprzedającego i towaru, który odebrałem, widzę tylko 2 wspólne cechy: buty i monki. Można tak w ogóle klienta w konia robić, że dostarcza się inny towar niż sprzedaje?

Dla porównania, 5-letnie Yanko i 6-letnie Berwick, wyjęte teraz z szafy "chodzone", bez przygotowania do zdjęć. 

Screenshot_2024-11-15-16-51-00-16_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

IMG_20241115_142557.jpg

IMG_20241115_144352.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1

Narzekają ludzie na obsługę Klienta w Polsce, a we Francji wysyłają takie porysowane buty, tragedia. U nas to nawet do outletu by się nie łapało. Teraz człowieku gadaj z nimi, ja piszę o wadach i przedstawiam sytuację a ci, że się cieszą z zainteresowania i kontaktu. Wysłałem 3 zdjęcia, o oni chcą zdjęcie na którym widać problem. Na tym co przesłałem tego nie widać? Nie wiem jak dobitniej to zrobić...

Francuzi tak mają. Jak pytałem dlaczego buty które zamówiłem (Orban's) nie wyglądają tak jak na zdjęciach, to mi odpisali, że są ręcznie patynowane... Typowa polska solidna januszerka... 

2 godziny temu, flozbi napisał:

IMG_20241115_144352.jpg

Te rysy kremu nie widziały? 

Nie podoba mi się takie przyjęcie zasady, że Francuzi tak mają. To mogą sprzedawać tysiące butów tragicznej jakości, warte ułamek ceny jaką sobie życzą. Polski sklep sprzedający buty, tutaj bywało, że jest obśmiewany, bo ktoś kupił buty i zrobił 10 zdjęć, traktując buty Berwick jako przedmiot muzealny i narzekał, że rysa jest na podeszwie albo nieładne łączenie pasa. Też moja wina, buty Bexley za dobrze wyglądały na zdjęciu.