spiryt Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 AS Cambridge to w/g mnie jedne z ładniejszych trzewików na "butowym rynku"; (bardzo dobra jakość wykonania; esteyka (jak dla mnie) najwyższej klasy; w rzeczywistości wyglądają lepiej niż na zdjęciu na któreym i tak prezentują się świetnie ), kupiłem ale niestety musialm oddać ponieważ okazały się zbyt wąskie. Heringi nie są dla nich alternatywą ewentualnie Edward Green Galway Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 @Spiryt - dziękuję za info. Zbyt wąskie, gdyż masz szeroką stopę, czy też F w przypadku tego modelu jest bardzo wąskie? Czy jesteś w stanie dokonać porównania do Yanko, Cheaney, Trickers lub Loake? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Mam szeroką stopę, to było fit F ale Pediwear twierdził, że powinno być ok, Shoehealer zalecał 0,5 numeru więcej. Cheaney mam fit G ale oxfordy więc jednoznaczne porównanie bez sensu Trickersy Grasmere fit G są szersze Yanko jak dostanę z zamówienia fit G to porównam Loake nie mierzyłem Reasumując to F było trochę szersze niż F w innych butach np Churchac Tak mnie się spodobały iz zastanawiałem się nad MTO fit G u AS, bo jest taka możliwość lub też zlecenie polskiiemu szewcowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Napisz do bartazza, wydaje mi się, że ma te ASy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Mam szeroką stopę, to było fit F ale Pediwear twierdził, że powinno być ok, Shoehealer zalecał 0,5 numeru więcej. Cheaney mam fit G ale oxfordy więc jednoznaczne porównanie bez sensu Trickersy Grasmere fit G są szersze Yanko jak dostanę z zamówienia fit G to porównam Loake nie mierzyłem Reasumując to F było trochę szersze niż F w innych butach np Churchac Tak mnie się spodobały iz zastanawiałem się nad MTO fit G u AS, bo jest taka możliwość lub też zlecenie polskiiemu szewcowi Dziękuję za informacje. W moim przypadku Cheaney (zarówno oxfordy, jak i trzewiki) 7.5F pasują idealnie, natomiast Trickers Stow 8F są odrobinę luźne, jednak w rozm. 7.5 są za krótkie. Posiadam Herring Moriarty by AS w rozmiarze 7.5, które na długość są idealne, jednak wymagają delikatnego rozchodzenia/rozbicia na szerokość. Reasumując, dzięki twoim informacjom wiem, że nie mam co się martwić o tęgość a o długość. Mam do wyboru 7.5 lub 8 i z poprzednich doświadczeń wiem, że warto poprosić o poradę Richarda z ShoeHealer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Napisz do bartazza, wydaje mi się, że ma te ASy. Dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Cambridge 7,5F jest dłuższy niż trzewiki Foster and Son 7.5 G. W Cambridge między 7.5 a 8 jest 4 mm różnicy jezeli chodzi o długość . Reasumując Cambridge 7.5 F jest stosunkowo szeroki i długi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Cambridge 7,5F jest dłuższy niż trzewiki Foster and Son 7.5 G. W Cambridge między 7.5 a 8 jest 4 mm różnicy jezeli chodzi o długość . Reasumując Cambridge 7.5 F jest stosunkowo szeroki i długi mam Alfred Sargent Holburn Last 87 – 8,5 F https://forum.butwbutonierce.pl/topic/372-trzewiki-boots-obuwie-zimowe-zdjęcia-komentarze-kupno/page-14 – to samo kopyto, generalnie to dokładnie ten sam but tylko inna skóra i kolor – jak w AS bardzo dobre wykonanie, detale etc. etc. za @spiryt mogę tylko powtórzyć kopyto obszerne i długie … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 bar_open - dziękuje za odp. Holburn jest również ciekawym modelem. Czy możesz wrzucić jakieś zdjęcia aby pokazać jak się buty starzeją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2014 W chwili obecnej Herring Moriarti UK 8 & 7 za 50% ceny - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=8282&x=1 Udało mi się kupić Herring Moriarty produkowane przez AS w kolorze czarnym - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&colset=1&styleid=2047&shoeid=7727&brandid=6&catid=57&oldcolid=4317&stype=0&colourid=4111 Skusiłem się, gdyż buty były z 50% rabatem (seconds-lekkie przetarcie na zamszu). Buty są naprawdę sliczne-bardzo elegancko wyglądają na nodze, co mnie cieszy, gdyż brakowało mi czegoś w tym stylu na specjalne wyjścia. Są to drugie buty AS w mojej kolekcji i muszę przyznać, ze utwierdziły mnie w wysokiej ocenie AS — warte pełnej ceny.P.S. Zdjęcia zrobię jak wrócę do Polski gdyż pudło jest już zakopane w bagazniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Czy ktoś jz forumowiczów jest szczęśliwym posiadaczem następujących butów wykonanych przez Alfred Sargent dla Herringa: Charles II lub Edward II? Charles II Edward II Kopyto 109 jest rewelacyjne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unsu275 Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Czy ktoś jz forumowiczów jest szczęśliwym posiadaczem następujących butów wykonanych przez Alfred Sargent dla Herringa: Charles II lub Edward II? C1.jpg Charles II E2.jpg Edward II Kopyto 109 jest rewelacyjne Jestem szczęśliwy posiadaczem Charles II. To piękne buty, upolowałem na jednej z wyprzedaży Herringa. Jestem bardzo zadowolony z zakupu! Teraz poluje na czarne Armfiied, oczywiście jak się okazja nadarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Charles II są pięknym butem. W grudniu były za -50% na Herring w rozmiarze 8.5- czy Tobie właśnie udało się je ustrzelić?Ja niestety nosze 7.5 - w tym rozmiarze, buty leżą jak szyte na miarę. Mam ogromną nadzieję na second w Edward II jednak Charlesowi, też nie powiem „nie". Jeżeli nic się nie pojawi do końca lata to z bólem serca kupie w I gatunku.Podziel się zdjęciami. Buty są super, pięknie wykonane, rewelacyjna skóra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unsu275 Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Noszę 9 i takie taniej zakupiłem. Przy mojej stopie 28cm leżą idealnie Postaram się podzielić fotkami, ale niestety zrobionymi z komórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unsu275 Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Wybaczcie za jakość fotek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 WOW!!!! Strasznie podobają mi się te buty! Bardzo lubię jakość skóry w środku buta. Gratuluje zakupu. P.S. Jeszcze nie śmigane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unsu275 Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Tak jakoś jeszcze nie trafiła się okazja na założenie Dziękuje fanie_dobrego_ buta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Dzięki. 8.5 lub ew. 9. Henry 2, Edward 2, Charles 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 eye_lip - zanotowane. Czy konkretne kolory, czy obojętnie? BTW - wstępne zamówienia zbieram tylko do niedzieli wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Czarny, ciemny brąz, jaśniejszy w kolejności. Jakby były inne modele to też rozważę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Zamowienie zakonczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Pytałeś może o 7mki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Mogę jeszcze jutro zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Byłbym wdzięczny, szukam oksfordów na ślub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi