Skocz do zawartości

Paul Sargent Shoes (dawniej Alfred Sargent)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

A jako że jestem nowy na forum to szczególnie serdecznie :-P . Dzięki czujności przy przeglądaniu forum (jeszcze przed rejestracją), udało mi się dorzucić do grupowego zamówienia (szczególne podziękowania dla fan_dobrego_buta za czas, energię i wszystko pozostałe). 

Może to nie do końca ten wątek ale jak już zebrali się w tym miejscu użytkownicy, fanatycy, obserwatorzy itd. butów AS to krótkie pytanie do Was:

jakiego koloru kremu i pasty używać do poniższych modeli? (chcę zdążyć przed dostarczeniem przesyłki, aby godnie powitać nowych lokatorów mojej szafy)

1. Hunt w kolorze Mahogany

2. Moore w kolorze cherry

Pozdrawiam,

Opublikowano

Witam,

W zeszłym tygodniu dotarły buty z zakupu grupowego (jeszcze raz wielkie dzięki dla Fan_dobrego_buta), a zatem wrzucam fotki huntów w kolorze mahoniowyn i moorów cherry, oba są naprawdę piękne, zdecydowanie najładniejsze w mojej szafie :). Zdjęcia niestety z telefonu więc "szału nie ma".

post-6621-0-75518800-1428785567_thumb.jp

post-6621-0-76387500-1428785612_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jedne i drugie fantastyczne. Żałuję, że nie zdecydowałem się na AS moore ale bałem się tego kopyta bez możliwości przymiarki. 724 w chukka okazało się jednak bardzo wygodne. Do kolejnego (mam nadzieję ;) ) zamówienia będę już gotowy :).

Opublikowano

Z tego co mi Marcin mówił są bardzo zbliżone. 724 ma bardziej zaznaczony kaczy dziób. Niedługo będę miał swoje na 724 to na pewno pstryknę w porównaniu z 1966.

1966 wygląda na mocno wąskie. Będę wdzięczny za porównanie.

Moje radwell'e na 724 + prawidła:

post-382-0-72381300-1428839964_thumb.jpg

post-382-0-42970700-1428839977_thumb.jpg

Opublikowano

Witam.

nie mam butów przed sobą w tym momencie. Jednak wczoraj ubierałem obie pary jednocześnie, więc kilka uwag z pamięci:

- 1966 są delikatnie dłuższe i obszerniejsze niż 742 - myśle, że jest to różnica 1/4 rozmiaru.

- taliowanie w 742 układa się lepiej w przypadku moich stóp, jednak jest to już bardzo indywidualna opinia.

-  tak jak zauważył Filip, czubek jest bardziej kaczkowaty w 742, ale mi się to podoba.

EDIT: Maciato - 1966 jest delikatnie szersze