kset Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 showtime. http://naforum.zapodaj.net/27fd1a546ba4.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 3 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 stań na ciemniejszym tle, albo ustaw w aparacie +1,3 EV, bo nic nie widać poza czarnym konturem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 3 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Nie znam się na smokingach, ale ten chyba wyszedł nieźle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 4 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Zdecydowanie udane zamówienie! Na zdjęciach z przymiarki nie podobał mi się kształt kołnierza szalowego, ale w finalnej wersji wygląda bardzo dobrze. Ja zdecydowałbym się mimo wszystko na punkt środkowy 1-2 cm wyżej, poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń. Gratuluję udanego zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 4 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Ja zdecydowałbym się na zamknięte klapy, ale tak też mi się podoba, jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 4 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Dzięki, Piotrze. Punkt środkowy był podyktowany odległościami pasa, koszuli, spodni, skomplikowane pomiary tam były problemem był brak jeszcze pasa wtedy. a myślę, że i ten centymetr by nie zmienił wiele. saint benji, ja zrobiłem shawl collar, bo zawsze mi się okropnie podobał. wszędzie jak widziałem, czy na filmach jakichś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 5 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2011 smoking wygląda zacnie uważaj na ustawienie muszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2011 Witajcie, Trochę odgrzeje temat, myślę nad uszyciem czarnego smokingu u Tadeusza Górki. Mam 2 pytania. Gdzie najlepiej w Krakowie kupić materiał na smoking i jaki to materiał powinien być? ( Na poleconej na tym forum stronie http://www.blacktieguide.com) jest napisane że najlepsza jest do tego wełna 300-400g/m2. Prosił bym jeszcze o napisanie jak długo trwa szycie smokingu przez pana Tadeusza. Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2011 Witajcie, Trochę odgrzeje temat, myślę nad uszyciem czarnego smokingu u Tadeusza Górki. Mam 2 pytania. Gdzie najlepiej w Krakowie kupić materiał na smoking i jaki to materiał powinien być? ( Na poleconej na tym forum stronie http://www.blacktieguide.com) jest napisane że najlepsza jest do tego wełna 300-400g/m2. Prosił bym jeszcze o napisanie jak długo trwa szycie smokingu przez pana Tadeusza. Pozdrawiam Damian Odpowiem częściowo. Najlepsza jest czarna wełniana baratea: wełniana tkanina o subtelnej, skośnej strukturze, produkowana z delikatnej przędzy czesankowej. Oprócz wełnianej baratei, należy także nabyć jedwabny ryps (ang.Grosgrain) na wyłogi oraz lampasy. Nie jestem pewny ile dokładnie potrzeba rypsu. Gramatura do 400 g będzie na pewno wystarczająca. Nie wiem gdzie można je nabyć w Krakowie, ale zapraszam do działu ogłoszeń na forum. Harrisons of Edinburgh ma je w swojej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 14 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 1. ja mam smoking z bielskiej krepy smokingowej i bardzo sobie ją chwalę. zapewne nie jest to materiał najlepszy, topowy, nie ma metki, itd. ale imho stosunek cena/jakość świetny. 2. czas realizacji różny. p. Górka jest teraz na urlopie, wraca w poniedziałek 22.08. tylko weź mi terminów nie pozapychaj, bo chcę sobie zamówić garnitur, a widzę się z nim dopiero 25 lub 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 17 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2011 Odebrałem dzisiaj garnitur, bo jak się okazało z urlopu wrócił wcześniej. Damian, czy to Ty zamówiłeś dzisiaj smoking? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lck Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Czy ktoś z Szanownych Kolegów wie, ile - orientacyjnie - Pan Górka liczy sobie za uszycie marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Zaki - Dziękuje za odpowiedź w sprawie doboru materiału, przeglądałem Harrisons of Edinburgh, materiały wyglądają wspaniale, natomiast bez zobaczenia próbek trudno jest coś zamówić dlatego zdecydowałem się na wełnę smokingową z bielska, wcześniej z konsultowałem to z p. Górką który rekomendował właśnie ten materiał i wcześniej wspomnianą krepę, obejrzałem oba i zdecydowałem się na wełnę. kset- Tak, to ja zamówiłem smoking,mam nadzieje że nie zapchałem Ci terminów ale byłem wcześniej pod zakładem krawieckim i wiedziałem że będzie otwarty od 16.08 bo była wywieszona kartka. Jestem już po pierwszej przymiarce, niestety nie zrobiłem zdjęć, przyszłym tygodniu mam 2-gą więc wtedy coś wrzucę, może coś doradzicie. Mam też pytania odnośnie możliwych modyfikacji w smokingu. 1. Czy zasady smokingu pozwalają na zrezygnowanie z lampasów? Mam do nich mieszane uczucia, dobrze wyglądają przy mundurach ale zastanawiam się czy z nich nie zrezygnować lub nie zastąpić ich centymetrowymi wstawkami z jedwabiu ( satyna podobno lubi się kurczyć) 2. Rozporek, p. Górka zaproponował że nie powinno się go wykonywać tylko... czy jest jakiś substytut:)? Mimo wszytko czasem się przydaje. Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 2. Rozporek, p. Górka zaproponował że nie powinno się go wykonywać tylko... czy jest jakiś substytut:)? Mimo wszytko czasem się przydaje. Damian Z tyłu (=rozcięcie, szlica) czy z przodu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Z przodu raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 To boję się dalej pytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Zaki - Dziękuje za odpowiedź w sprawie doboru materiału, przeglądałem Harrisons of Edinburgh, materiały wyglądają wspaniale, natomiast bez zobaczenia próbek trudno jest coś zamówić dlatego zdecydowałem się na wełnę smokingową z bielska, wcześniej z konsultowałem to z p. Górką który rekomendował właśnie ten materiał i wcześniej wspomnianą krepę, obejrzałem oba i zdecydowałem się na wełnę. kset- Tak, to ja zamówiłem smoking,mam nadzieje że nie zapchałem Ci terminów ale byłem wcześniej pod zakładem krawieckim i wiedziałem że będzie otwarty od 16.08 bo była wywieszona kartka. Jestem już po pierwszej przymiarce, niestety nie zrobiłem zdjęć, przyszłym tygodniu mam 2-gą więc wtedy coś wrzucę, może coś doradzicie. Krawiec zarzekał się ksetowi, że szyje ostatni smoking dla Pendereckiego, bo już oczy nie tak dobre dla tak precyzyjnej roboty. Słowa nie dotrzymał i do cechu nie należy. O limitowanej serii poszetek z pseudorulonikiem można przeczytać pod tym linkiem: http://www.forum.bespoke.pl/viewtopic.p ... &start=170 Nawet krawaty 7-fold był już gotów szyć, ale temat się zawiesił: https://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=8&t=1038 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Mam też pytania odnośnie możliwych modyfikacji w smokingu. 1. Czy zasady smokingu pozwalają na zrezygnowanie z lampasów? Mam do nich mieszane uczucia, dobrze wyglądają przy mundurach ale zastanawiam się czy z nich nie zrezygnować lub nie zastąpić ich centymetrowymi wstawkami z jedwabiu ( satyna podobno lubi się kurczyć) Pojedyncze lampasy są podstawową zasadą smokingu i powinny być właśnie z jedwabiu. Satyna to rodzaj tkaniny, a nie rodzaj materiału. Przypuszczam, że w wymienionym smokingu lampasy mają być właśnie z satyny jedwabnej. Jest jeszcze drugi sposób wykończenia spodni, jednak nigdy go nie widziałem na żywo, a nawet nie słyszałem o użyciu go przez kogoś, przez co przypuszczam, że jest bardzo rzadko spotykany. Poniżej zdjęcie przedstawiające omawiany rodzaj wykończenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Uxkull, świetny post. Chyba dlatego, że mam podobne, nieco złośliwe poczucie humoru, rozbawił mnie prawie do łez . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 bartazz - Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Uxkull, nie wiem skąd masz informacje o krawatach... może przyłóż się następnym razem lepiej do znalezienia bardziej wiarygodnego źródła niż własne domysły . A to, czy będzie szył smokingi, czy nie będzie - nie moja sprawa. widocznie zmienił zdanie, a przysięgi nie składał. i jeszcze jakby to miało jakiekolwiek znaczenie dla mnie czy Ciebie. Damian, rozporek to raczej nie w spodniach, tylko szlic i fakt, że się nie robi. Twój błąd, że nie powiedziałeś, że chcesz jedwabne fasfolki - nie wiem czy o tym już wiesz, ale masz wełniane. to kwestia gustu, ale mój mi się dużo bardziej podobał na tym etapie, co jest Twój. no i jeszcze jedno pytanie - czemu klejony ;O? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 @kset przepraszam za niedyskrecję ale ile razy miałeś na sobie ten smoking? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 z 5? od czerwca. następny raz będę go miał na sobie 10 września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi