damiance Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Koledzy, jest temat do przedyskutowania. W nowych Westonach za 2,5k - na każdym bucie - są małe dziurki po obu stronach pasa na pięcie. co z tym zrobić?: A. zareklamować B. dać sobie spokój C. zapastować D. ? z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 A. Mimo, że pewnie nie widać, to za 2,5k nie godzi się wypuszczać takich defektów - chyba, że to tak specjalnie - wyróżnik marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Zależnie jak do tego podchodzisz. Patrzac z góry tego drobnego defektu nie bedzie pewnie widac, w uzytkowaniu tez to nie bedzie przeszkadzac - można olać sprawe i zapastować. Z drugiej strony to co napisał juz Jay, od pewnego poziomu ceny, oczekiwałbym już czegoś wiecej niż tylko tego 'defekt' nie bedzie przeszkadzał w noszeniu.Wyslałbym te zdjęcia do sprzedawcy/producenta, niech się ustosunkuję do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Oczywiście że reklamować. Jak dla mnie to wygląda jak jawna kpina, i każde buty niezależnie od ceny bym reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Damian, żartujesz? Oczywista wada fabryczna, reklamuj i niech dają nieskazitelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 10 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 Proszę reklamować, choćby w trosce o następne zakupy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 damiance cena tych Westonów jest kwestią drugorzędną o ile nie są to buty oznaczone jako "seconds". Ja bym reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 10 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 Reklamuj.Jeżeli tego nie zrobisz to podczas noszenia butów kilkaset razy pomyślisz "czy te dziurki widać?", "czy się nie powiększają?" itp. Dodatkowo podczas każdego pastowania będziesz je widział i się nimi denerwował. Argument o tym, że inni ich nie będą widzieć nie przemawia do mnie. To Twoje buty i mają Tobie sprawiać radość, a nie innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 10 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 wymieniać, inaczej nie da spać po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 Pomyśl pozytywnie. Mam takie dziurki, jakich nikt nie ma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 10 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 i nikt niechciałby mieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 Czy są na forum właściciele Westonów Demi Chasse? okazuje się, że odpowiedź D. jest poprawna ... i do uzupełnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 przyjrzyjcie się tym Westonom, zrobionym na zamówienie użytkownika Style Forum (aligator, 6k usd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 10 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2014 Foto Aldenów ... This is normal of all of their shoes. http://www.styleforum.net/t/85589/the-official-alden-thread/2055#post_2832154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Gwoli ścisłości: buty Yanko również miały problemy z tego typu wykończeniem pięty (dziurkowania skóry). W przypadku wystąpienia tego typu uszkodzeń buty należy reklamować. Da się to zrobić dobrze (to, czyli wykończenie szwa na pięcie w ten sposób ), na co widziałem sporo przykładów i to w butach ze stosunkowo niskiej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 No właśnie do tego zmierzam. Kilka modeli Yanko wykończonych w ten sposób, również ma 2 maleńkie dziurki przy łączeniu. Fotki makro robią z tego czasem masakrę, ale w rzeczywistości są one ledwo dostrzegalne: Kiedy pojawił się pierwszy taki sygnał również potraktowałem to jak buty z usterką. Skonsultowaliśmy to z producentem, który poinformował nas jednak, iż jest to sprawa absolutnie normalna związana z procesem produkcji i nikt nigdy nie miał z tym problemu (nawet Japończycy, którzy są bardzo drobiazgowi) oraz nie ma to wpływu na trwałość oraz wartość użytkową. Wyszedłem na marudę, ale co mi tam. Natomiast nie do końca zrozumiałem w jaki sposób dziurki powstają, zatem umówiliśmy się, że przy kolejnym spotkaniu zobaczymy to na własne oczy. Teraz okazuje się, że Aldeny i Westony mają to samo, więc trochę mi lżej, ale ciekaw jestem czy ktoś na dziś posiada szerszą wiedzę na ten temat i potrafi wskazać na jakimś filmie lub fotce, w którym dokładnie momencie dziurki powstają i dlaczego tak trudno to wyeliminować? +Immmune+ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vertical Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Nie jestem w żadnym wypadku fachowcem,ale z lektury anglojęzycznych forów wynika, że są to ślady gwoździ, którymi skóra jest przytwierdzona do kopyta w trakcie procesu produkcyjnego w celu zapewnienia jak największej precyzji wykonania. Nie wiem na ile jest to prawdziwa teoria i dlaczego nie można / nie chcą tego wyeliminować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Taka wersja wydarzeń dotarła i do mnie. "Janki" na skutek mojego marudzenia starają się by efekt był jak najmniej widoczny, ale dlaczego całkowite wyeliminowanie dziurek jest problematyczne również nie do końca rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi