Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że na tym forum raczej szału nie zrobią, ale cieszy mnie ten zakup, bo szukanie wydłużało się w nieskończoność :)

Dołączona grafika

To jest Twoje zdjęcie czy "sklepowe"?

Jeśli możesz to wrzuć więcej zdjęć w dziale dot. butów - wygladają całkiem nieźle, jak na to co jest dostepne w polskich sklepach.

Brązowe buty z Ryłko-mam zaufanie do tej marki-to już moje trzecie buty od nich. Takie raczej casual, ale akurat takich mi brakowało.

Notatnik-szkicownik absolutnie bespoke-oprawa kopertowa w płótnie, blok szyty na zwięzach+szyta kapitałka. Jeszcze niedopracowany w pewnych detalach wykonawczych, jednak jestem tylko amatorem introligatorskim - to moja trzecia robota wiec do mistrzów mi bardzo daleko.

post-396-1365892349304_thumb.jpg

post-396-13658923493492_thumb.jpg

post-396-13658923493689_thumb.jpg

Jeszcze jedno zdjęcie butów.

Sympatyczne buty. Na forumowe "standardy" pewnie o tysiąc złotych za tanie i do tego mają "rażące" logo producenta, urągające prawdziwemu dżentelemenowi;) Nie mniej jednak bardzo mi się podobają.

Forumowe standardy nie gloryfikują ceny tylko promują jakość i klasyczny styl.

Niestety, z tym logo jest problem. Mam jednak nadzieję, że zostanie ono przykryte przez nogawkę spodni i nie będzie razić aż tak bardzo. Niemniej buty są wygodne i mają ładne kopyto oraz dość solidne wykonanie i w miarę dobrą skórę. Rozważając zależność cena/jakość/estetyka zakup oceniam jako udany i mogłem pozwolić sobie na przymknięcie oka na to nieszczęsne logo (dość dyskretne na szczęście).

Jeszcze jedno zdjęcie butów.

Sympatyczne buty. Na forumowe "standardy" pewnie o tysiąc złotych za tanie i do tego mają "rażące" logo producenta, urągające prawdziwemu dżentelemenowi;) Nie mniej jednak bardzo mi się podobają.

Probujesz nieudolnie kogos obrazic tym postem, czy jedynie chcesz zademonstrowac swoj swiatopoglad, ktorego plytkosc jest godna pozalowania?

Buty ladne, szkoda jedynie ze Rylko coraz rzadziej korzysta z rodzimych materialow. Skora na te buty pochodzi z Ukrainy, bo taniej. W tej cenie to wybor, ktoremu na pewno nie mozna odmowic rozsadku.

Skóra z Ukrainy? Ciekawe, nie wiedziałem, mam nadzieję, że nie z rejonu Czarnobyla :), znam przypadek, jeszcze z końca lat 80-tych, jak pewna znana firma zielarska, w której wtedy pracowała moja Mama, kupiła okazyjnie i tanio transport jagód z Ukrainy. Ktoś przytomnie dał to do laboratorium i całą partia (3 tony) musiała zostać zutylizowana. Na przyrządach skończyła się skala na obecność substancji radioaktywnych :) .

Skory ukrainskie sa zazwyczaj pierwszej jakosci. W poprzednim poscie chodzilo mi jedynie o fakt, iz historycznie dzialalnosc firmy Rylko byla duzym wsparciem dla polskiego sektora wyrobow skorzanych. Co do Ukrainy, to jakosc produktow wynika w duzym stopniu bezposrednio z tego, iz w dalszym ciagu stosuje sie tam w przemysle garbarskim tradycyjne metody, z ktorych rezygnuje sie na Zachodzie z uwagi na restrykcyjne wymogi w odniesieniu do powierzchni I geograficznego polozenia zakladu. Na Ukrainie jest bardzo mala gestosc zaludnienia, co pozwala na istnienie duzych osrodkow przemyslu garbarskiego w bezposrednim poblizu osiedli miejskich.

Prezent od przyszłej teściowej, bespokowy szalik robiony na drutach, imitujący szalik z pewnego filmu (swoją drogą ciekawe czy ktoś kojarzy :)). Całość alpaka, w ogóle nie gryząca, choć bardzo ciepła więc przy obecnej pogodzie trochę za bardzo grzeje.

post-641-13658923494859_thumb.jpg

post-641-13658923495155_thumb.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.