Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Scarosso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mógłbyś napisać coś więcej na temat tego producenta? Może użytkujesz ich buty i mógłbyś je porównać do bardziej znanej marki?

Cenowo prezentują się podobnie jak Meerminy, ale przy darmowej wysyłce i wyprzedaży może być to ciekawa propozycja.

Opublikowano

Wyjątkowo transparentna firma.Na stronie internetowej znajdziemy,wyczerpujące informacje o miejscu produkcji,sposobie produkcji butów i, co także istotne doboru  skór i ich miejsca wykonania.

http://www.scarosso.com/en/

Ciekawe jest również podejście do wysyłki (dla Polski bardzo korzystne):

Shipping is calculated per order and is adjusted depending on the delivery country:

• Germany - free shipping above 80 €, under 80 €: 5,90 €
  • Austria, France, Italy, Great Britain and Switzerland: 9.90 €
  • Rest of the World: free shippin
Opublikowano

mam 2 pary loafersow zamszowych. 

buty fajne. dosc ciasne jak na standardowa rozmiarowke. Musialem dac do rozepchania. Samemu nie bylem w stanie ich rozchodzic.

jakość całkem niezła. Nie jest to wysoka polka, ale dla mnie jakosc lepsza niż  bexley, porownywalna do Septieme  Lageur (tez mam ich loafersy). Chociaż różnica w stosunku do Bexleyow nie jest az tak wielka. Podeszwa dość cieniutka, sprawia troche wrazenie jakby byla z kartonu, ale i tak troche lepsza niz w bexleyach.

Buty pewnie na 2-3 sezony. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzień dobry. Wczoraj dotarła paczka z trzewikami Reto od Scarosso. (zamówienie złożone 27.1.2014 r. SIC!)

W tym miejscu warto wspomnieć o obsłudze Klienta. 

Przyznać muszę, że wysyłałem ogromną ilość maili ponaglająco-reprymendujących. Za każdym razem odpowiadał przemiły Pan Tobias Kluke, zapewniając jak niezmiernie im przykro w związku z zaistniałą sytuacją. W konsekwencji otrzymałem 10 EUR zwrotu na konto oraz dodatkowy kupon wartości 10 EUR do wykorzystania na kolejne zakupy. 

Myślę, że zachowanie firmy całkiem spoko. A teraz do rzeczy: 

Buty przepiękne. Zarówno kształt kopyta, kolor, jak i wzornictwo. Na stopie leżą idealnie. Bardzo wygodne (stwierdzam po przejściu z kuchni do przedpokoju). 

W pudełku dodatkowo woreczek na buty, łyżka i zapasowe sznurowadła (skórzane). 

Niestety zbyt duży ze mnie żółtodziób aby wypowiadać się w kwestii jakości. Być może któryś z bardziej doświadczonych kolegów miał styczność z butami to się wypowie. 

post-2959-0-54811600-1392452663_thumb.jp

post-2959-0-40780200-1392452712_thumb.jp

Opublikowano

No cóż.... dystans nie powala ale póki co nie planuję dalszych przechadzek, a pochwalić chciałem się już teraz :P . Relację opisowo-zdjęciową postaram się zamieścić po krótkim użytkowaniu.  

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kupiłem na aukcji, dla kolegi takie wiedenki z nakładanym noskiem - dosyć masywny but, nie ma oznaczeń o tęgości - ale dla mnie noszącego 8,5 UK F, ten model o oznaczeniu 43 - jest zdecydowanie za wielki (a czasami noszę 9/43). Wydaje się, że te buty są dla zawodnika który nosi 9.5 lub 10 w wysokim podbiciu.

Sam but ma trochę casualowy charakter ze względu na masywną podeszwę (zwróćcie uwagę na grubość gumowej podeszwy), skóra lekko patynowana. Samo wykonanie jest przyzwoite, mam jedynie obawy o nosek - jest dosyć miękki, nie czuć porządnego usztywnienia. Skóra lekko "gumowata". Obcasy podbite są gumą vibram.

br9R6Uv.jpg

sKUPNfM.jpg

qXqzJBe.jpg

sWqSn2t.jpg

vwaUr5D.jpg

Bd2WVBh.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Kupiłem na aukcji, dla kolegi takie wiedenki z nakładanym noskiem - dosyć masywny but, nie ma oznaczeń o tęgości - ale dla mnie noszącego 8,5 UK F, ten model o oznaczeniu 43 - jest zdecydowanie za wielki (a czasami noszę 9/43). Wydaje się, że te buty są dla zawodnika który nosi 9.5 lub 10 w wysokim podbiciu.

Ten model wypada nr. wiekszy, zalecenie firmy zamawiac o numer mniejszy.

Opublikowano

Najlepiej do nich napisac lub zadzwonic podajac dlugosc i szerosc stopy:

+49 30 2089806-01

service@scarosso.com

wysylka do Polski chyba bezplatna.

Jesli masz maly rozmiar to mozna sie troche pogubic z tabale poniewaz polowa nr = sie pelnym rozmiarom a np. model Vesta mozna kopic 39,5, 40,5 i 41,5.

Tabela rozmiarow ponizej:

post-1719-0-48710200-1404576674_thumb.jp