Parmigiano Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Wyjątkowo transparentna firma.Na stronie internetowej znajdziemy,wyczerpujące informacje o miejscu produkcji,sposobie produkcji butów i, co także istotne doboru skór i ich miejsca wykonania. http://www.scarosso.com/en/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 A mógłbyś napisać coś więcej na temat tego producenta? Może użytkujesz ich buty i mógłbyś je porównać do bardziej znanej marki? Cenowo prezentują się podobnie jak Meerminy, ale przy darmowej wysyłce i wyprzedaży może być to ciekawa propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 14 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Buty są produktem włoskim jednak stoi za tym przedsięwzięciem kapitał niemieckiej firmy.Firma ta daje możliwość personalizacji obuwia co pewnie dla niektórych osób jest dodatkowym plusem. Nie posiadam butów tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Wyjątkowo transparentna firma.Na stronie internetowej znajdziemy,wyczerpujące informacje o miejscu produkcji,sposobie produkcji butów i, co także istotne doboru skór i ich miejsca wykonania. http://www.scarosso.com/en/ Ciekawe jest również podejście do wysyłki (dla Polski bardzo korzystne): Shipping is calculated per order and is adjusted depending on the delivery country: Germany - free shipping above 80 €, under 80 €: 5,90 € Austria, France, Italy, Great Britain and Switzerland: 9.90 € Rest of the World: free shippin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 mam 2 pary loafersow zamszowych. buty fajne. dosc ciasne jak na standardowa rozmiarowke. Musialem dac do rozepchania. Samemu nie bylem w stanie ich rozchodzic. jakość całkem niezła. Nie jest to wysoka polka, ale dla mnie jakosc lepsza niż bexley, porownywalna do Septieme Lageur (tez mam ich loafersy). Chociaż różnica w stosunku do Bexleyow nie jest az tak wielka. Podeszwa dość cieniutka, sprawia troche wrazenie jakby byla z kartonu, ale i tak troche lepsza niz w bexleyach. Buty pewnie na 2-3 sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 Dzień dobry. Wczoraj dotarła paczka z trzewikami Reto od Scarosso. (zamówienie złożone 27.1.2014 r. SIC!) W tym miejscu warto wspomnieć o obsłudze Klienta. Przyznać muszę, że wysyłałem ogromną ilość maili ponaglająco-reprymendujących. Za każdym razem odpowiadał przemiły Pan Tobias Kluke, zapewniając jak niezmiernie im przykro w związku z zaistniałą sytuacją. W konsekwencji otrzymałem 10 EUR zwrotu na konto oraz dodatkowy kupon wartości 10 EUR do wykorzystania na kolejne zakupy. Myślę, że zachowanie firmy całkiem spoko. A teraz do rzeczy: Buty przepiękne. Zarówno kształt kopyta, kolor, jak i wzornictwo. Na stopie leżą idealnie. Bardzo wygodne (stwierdzam po przejściu z kuchni do przedpokoju). W pudełku dodatkowo woreczek na buty, łyżka i zapasowe sznurowadła (skórzane). Niestety zbyt duży ze mnie żółtodziób aby wypowiadać się w kwestii jakości. Być może któryś z bardziej doświadczonych kolegów miał styczność z butami to się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 @Vicson Drugie zdjęcie jest nieostre. Na pierwszym lepiej widać podeszwę niż całego buta. Wrzuć zdjęcia po pierwszym użyciu. Ciekawy jestem jak ta skóra pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 Jak z kuchni do przedpokoju wygodne, to dobrze wróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 No cóż.... dystans nie powala ale póki co nie planuję dalszych przechadzek, a pochwalić chciałem się już teraz . Relację opisowo-zdjęciową postaram się zamieścić po krótkim użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 18 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2014 Przede wszystkim buty bardzo wygodne. Skóra, jak na moje nie wprawione oko, całkiem spoko. Nie marszczy się i nie ma żadnych załamań. Nie wiem co jeszcze mógłbym dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 18 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2014 Czyli zakup udany i mógłbyś polecić innym rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 18 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2014 Te lotniki zacnie wyglądają... i takiego koloru szukam. http://www.scarosso.com/en/men/shoes/oxfords/ludovico.html Kilka innych par też mi sie podoba. Vickson, przesyka była za free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2014 A mi spodobały się granatowe loafersy i brązowe monki Vickson - rozmiar zgadzał ci się z tym co podaje ich kalkulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 18 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2014 krzsmi11 - jak najbardziej polecam. Zwłaszcza w tej cenie. Sekret - Przesyłka free White Haven - rozmiar zgadza się z kalkulatorem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Kupiłem na aukcji, dla kolegi takie wiedenki z nakładanym noskiem - dosyć masywny but, nie ma oznaczeń o tęgości - ale dla mnie noszącego 8,5 UK F, ten model o oznaczeniu 43 - jest zdecydowanie za wielki (a czasami noszę 9/43). Wydaje się, że te buty są dla zawodnika który nosi 9.5 lub 10 w wysokim podbiciu. Sam but ma trochę casualowy charakter ze względu na masywną podeszwę (zwróćcie uwagę na grubość gumowej podeszwy), skóra lekko patynowana. Samo wykonanie jest przyzwoite, mam jedynie obawy o nosek - jest dosyć miękki, nie czuć porządnego usztywnienia. Skóra lekko "gumowata". Obcasy podbite są gumą vibram. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Hand made in Italy... zupełnie jak wittcheny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Może używają tej samej gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Nie wiem dlaczego dalej mozna na takich butach wypisywac 'hand made'.. moze byla na ten temat gdzies dyskusja juz? Chetnie doczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Może dlatego, że nie ma regulacji tak jak np. w określeniu swiss made które podlega pod FHS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 29 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Kupiłem na aukcji, dla kolegi takie wiedenki z nakładanym noskiem - dosyć masywny but, nie ma oznaczeń o tęgości - ale dla mnie noszącego 8,5 UK F, ten model o oznaczeniu 43 - jest zdecydowanie za wielki (a czasami noszę 9/43). Wydaje się, że te buty są dla zawodnika który nosi 9.5 lub 10 w wysokim podbiciu. Ten model wypada nr. wiekszy, zalecenie firmy zamawiac o numer mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Ten czyli który? Nie znam oznaczenia tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 29 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Ten czyli który? Nie znam oznaczenia tego modelu. model: Vesta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Jak wypada Scarosso w po równaniu do Shoepassion? Mam do wydania Max 800zł i w tym budżecie poszukuje jasno-brązowych oxfordów. Ten model Vesta to jest to co mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Najlepiej do nich napisac lub zadzwonic podajac dlugosc i szerosc stopy: +49 30 2089806-01 service@scarosso.com wysylka do Polski chyba bezplatna. Jesli masz maly rozmiar to mozna sie troche pogubic z tabale poniewaz polowa nr = sie pelnym rozmiarom a np. model Vesta mozna kopic 39,5, 40,5 i 41,5. Tabela rozmiarow ponizej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi