Sebo.PL Napisano 27 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 Elegancja to nie tylko ubranie... też ludzie, z którymi się spotykasz i miejsca, gdzie się poruszasz.Jeśli chodzi o ludzi... szczególnie tą drugą połówkę - to nie mam co narzekać Jednak chciałbym też czasami móc zaskoczyć ją wykwintnym miejscem... a takich ostatnio to można ze świecą szukać Czy w dzisiejszych czasach są jeszcze miejsca, gdzie można zostać tak potraktowanym przez lokaja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 27 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 Podanie miasta lub miast w których miałby znajdować się ów lokal z pewnością ułatwi sprawę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebo.PL Napisano 27 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 Słuszna uwaga... jednak wtedy temat powinien wylądować w innym dziale... a nie koniecznie o to mi chodziło. Nie wydaje mi się by w całej Polsce było teraz aż tyle takich miejsc, by trzeba było dzielić na poszczególne miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 ... a chcesz jechać na drugi koniec Polski na kolację? Chyba, że chodzi tobie o inicjację wątku o takich miejscach, ale coś takiego już jest: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/624-restauracje/page-5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Czy można wątek zatytułować normalnie, nie używając bizantyjskiego stylu? Msz wygląda to w najlepszym wypadku śmiesznie czy żałośnie... 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 tytuł nie jest zły, jedyna zmiana jaką bym wprowadził to "Szarmant" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Ale Walter doskonale wie dokąd chadzać z Szarmantką 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Elegancja to nie tylko ubranie... też ludzie, z którymi się spotykasz i miejsca, gdzie się poruszasz. Jeśli chodzi o ludzi... szczególnie tą drugą połówkę - to nie mam co narzekać Jednak chciałbym też czasami móc zaskoczyć ją wykwintnym miejscem... a takich ostatnio to można ze świecą szukać Czy w dzisiejszych czasach są jeszcze miejsca, gdzie można zostać tak potraktowanym przez lokaja? Z doświadczenia wiem, że lepiej wsiąść w samolot i polecieć na kolację do Paryża, niż w Warszawie płacić podobną kwotę, za gorszą jakość Skoro miasto nie ma znaczenia, polecam Francję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k3nd4ll Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Jeśli już wchodzimy na takie grunty i dopuszczamy ponadnarodową kolację, to wszystkim tym, którzy mieszkają bliżej czeskiej granicy, gorąco polecam restaurację Szwejk w Ceskym Krumlovie. Bardzo przyjemny klimat, a i ceny za kolację dla dwojga niewiele wyższe niż chociażby w Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebo.PL Napisano 28 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Mi tu, w odróżnieniu od wątku o restauracjach, bardziej chodziło konkretne miejsca z bardziej wyśrubowanymi regułami co do stroju. Takie, gdzie można wybrać się na miły wieczór... z preferencją na restaurację, ale nie wyłącznie. Dlatego też nie rozpisujmy się tu zbytnio smaku podawanych potraw... raczej o atmosferze i etykiecie. Czy można liczyć na stolik w zacisznym miejscu? Czy należy go wcześniej zarezerwować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Dziwne podejście... Jeśli nie ma dla Ciebie znaczenia jakość jedzenia, a jedynie atmosfera i etykieta to polecam wyjście do teatru albo filharmonii - najlepiej wykupić całą lożę...a kolację zjeść w domu. Ja osobiście uwielbiam małe lokale o kameralnym wystroju, najlepiej prowadzone przez ludzi z pasją, a nie przedsiębiorców. Miły wieczór - dla mnie to wizyta w lokalu z pięcioma stolikami, gdzie na ścianach jest goła cegła i solidne dębowe stoły - znacznie przyjemniej, niż w luksusowej stołówce z nękającymi kelnerami. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebo.PL Napisano 28 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Dziwne podejście... Jeśli nie ma dla Ciebie znaczenia jakość jedzenia, a jedynie atmosfera i etykieta [...] Ależ ma znaczenie... tylko podejrzewam, że przynajmniej w pewnym stopniu te dwa elementy są ze sobą skorelowane. Ja osobiście uwielbiam małe lokale o kameralnym wystroju, najlepiej prowadzone przez ludzi z pasją, a nie przedsiębiorców. Miły wieczór - dla mnie to wizyta w lokalu z pięcioma stolikami, gdzie na ścianach jest goła cegła i solidne dębowe stoły - znacznie przyjemniej, niż w luksusowej stołówce z nękającymi kelnerami.Przecież opisany przez Ciebie klimat jak najbardziej wstrzela się w to co pisałem powyżej... no o ile te gołe ściany nie są obdrapane i rozpadające się ...i o ile chodzą tam odpowiedni ludzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Niestety nie zawsze luksus czy atmosfera idzie w parze z jakością jedzenia. Oczywiście są restauracje które mają swój prestiż - bo to nie jest coś, co kupuje się razem z luksusowym wystrojem. Ale wiele z nich to po prostu drogie stołówki, gdzie dziczyzna jest sucha jak wiór, rosół z kaczki przesolony, a owoce morza pływają w mętnej zupie. Zawiodłem się kilka razy na restauracjach przypadkowych które z pozoru wyglądają na bardzo popularne (a może są?). Oczywiście nie jest to tak, abym z powodu podłego jedzenia odmówił płacenia rachunku, ale oczekiwania były zawsze wyższe niż to, co się otrzymywało. W pełni zadowolony zawsze byłem jedynie z deserów - może nie jestem zbyt wymagający w tej materii Natomiast małe, kameralne lokale za każdym razem mnie zaskakiwały, ale jest jedna rzecz na jaką trzeba uważać - polecam zamawianie raczej popularnych dań (czasem warto spytać kelnera lub szefa kuchni, jeśli jest okazja - o to co polecają), ponieważ często menu ma wiele pozycji i składniki z dań mało popularnych są mrożone i leżakują tam bardzo długo. Szkoda, że nie mam pamięci do nazw - ale w Poznańskim Starym Mieście (okolice rynku) są przynajmniej dwa takie miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Ależ ma znaczenie... tylko podejrzewam, że przynajmniej w pewnym stopniu te dwa elementy są ze sobą skorelowane. Przecież opisany przez Ciebie klimat jak najbardziej wstrzela się w to co pisałem powyżej... no o ile te gołe ściany nie są obdrapane i rozpadające się ...i o ile chodzą tam odpowiedni ludzie. Celujemy w coś takiego? Zaznaczając, że jakość serwisu odpowiada wystrojowi. Czy w małe, skromne, romantyczne miejsce z oszałamiającym serwisem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k3nd4ll Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Te wnętrza wyżej wyglądają bardzo hotelowo. W sumie to by się zgadzało z zasadą, że jeśli jesteś w obcym mieście i nie wiesz, którą restaurację wybrać to wybierz tą przy najlepszym hotelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Oj taka luźna paplanina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 W przy hotelowych restauracjach tylko śniadania bywają dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Nie zawsze. Choćby http://www.mamaison.com/warsaw-leregina-hotel-dining.html choć zaznaczam ze byłem tam jakiś czas temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 W przy hotelowych restauracjach tylko śniadania bywają dobre. Tylko jeśli jest wyciskany sok z pomarańczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Tylko jeśli jest wyciskany sok z pomarańczy! I niepasteryzowany! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebo.PL Napisano 29 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 pol606, dnia 28 List 2013 - 16:11, napisał: Celujemy w coś takiego? Zaznaczając, że jakość serwisu odpowiada wystrojowi. Czy w małe, skromne, romantyczne miejsce z oszałamiającym serwisem? ...W skrócie liczyłem tez na wyłuskanie z grona fast-foodów, stołówek i mlecznych barów - miejsc godnych uwagi (co nie oznacza, że niektóre takie także mogą podawać przepyszne potrawy np ).Te z załączonych powyżej zdjęć chyba nie są zbyt dobre skoro tak w nich świeci pustkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Hmmm jak czytam wypowiedzi kolegi, to dochodzę do wniosku, że on już je odwiedza … i nie znalazł takiego miejsca, gdzie kelner zaproponowałby mu stolik w zacisznym, intymnym kącie i przyniósłby kopytka z sosem. No i co tu zrobić, aby przesunąć godziny otwarcia baru mlecznego, aby można było go odwiedzić w stroju wieczorowym (nawiązując do poprzednich wypowiedzi Sebo.Pl w innym wątku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 "z grona fast-foodów, stołówek i mlecznych barów" .... Tak... a ten oszałamiający serwis na umowę zlecenie za 7zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Celujemy w coś takiego? Zaznaczając, że jakość serwisu odpowiada wystrojowi. Czy w małe, skromne, romantyczne miejsce z oszałamiającym serwisem? Pierwsze skojarzenie -> 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebo.PL Napisano 29 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Tylko jeśli jest wyciskany sok z pomarańczy!No nie wiem... akurat jestem w hotelu, gdzie do śniadania jest wyciskany sok pomarańczowy... a na kolację niektórzy przychodzą w bojówkach... inni w dresach. Będąc w koszulce polo jest się jedną z bardziej formalnie ubranych osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi