Mario Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Dla mnie jest to "chore", że można głosować codziennie. W tym przypadku liczy się bardziej, kto ma więcej znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Chore nie chore, takie organizator ma zasady. Ich konkurs, ich regulamin. Tak czy siak, nawet gdyby można było oddać głos tylko raz, przecież wygra ten, kto ma więcej czytelników. Tutaj wygrywa ten, kogo czytelnicy są bardziej wytrwali. Można by pomyśleć, że organizator chciał sprawdzić kto ma wierniejszych czytelników. To oczywiście tylko luźna interpretacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Zagłosowałem. Jeszcze parę głosów zorganizuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 3 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Awans o dwa oczka w góre na wyciągnięcie dłoni. Panowie, kliknijcie proszę. http://www.fashionnow.pl/oskary-fashion ... gerow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Poszło, ale ten system faktycznie jest niedoskonały i tu Ameryki nie odkryłem zapewne. W ramach testów poszły 3 głosy w ciągu 30 sekund. Teraz 3 dni będę pauzował, żeby było FairPlay. Powiem szczerze - wystarczy jeden internauta, którego stać na poświęcenia dnia i można trzaskać głosów niemal w nieskończoność. Teraz pytanie - czy wszyscy grają Fair? Jak organizator to weryfikuje? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Dokładnie, ja też jestem fair, ale ten system ma sporą niedoskonałość. Wystarczy zmienić proxy i przez godzinę... no cóż, to nie jest problem żeby jedna osoba natrzaskała ostatniemu blogerowi tyle głosów żeby wskoczył na 1 miejsce :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2011 Nie tyle dzień jednej osoby co praktycznie parę minut działającego programiku, który by skakał po różnych ip przez proxy i oddawał głos. Z drugiej strony tego typu rzeczy też muszą być inteligentnie poustawiane, bo łatwo wyśledzić, że ktoś nagle miał duży skok głosów ludzi zza granicy ( oczywiście jak organizatorom w ogóle się chce sprawdzać historię głosów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 5 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2011 Na Oskary Fashion żadnego proxy nie trzeba, wystarczy kasować cookies. Co zaś tyczy się Warsaw Fashion Street tutaj trzeba zmieniać ip [proxy], a także usuwać cookies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Macaroni na szóstym miejcu, postarajmy się. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Panowie, już nawet nie proszę ale apeluję: Macaroni na szóstym miejscu ze stratą 0,07% (niecałe 40 głosów) do bloga aktualnie znajdującego się na miejscu 5. Dzisiaj ostatni dzień głosowania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Głos oddany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 5 miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 znowu szóste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablobru24 Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 6332 glosow, 12.07% Macaroni Tomato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 I zrobił się smród: http://cajmel.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Nie, nie.. to nie jest prawda. Nie zapisywałem codziennie wyników, ale wczoraj na pewno nie było 2000! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Późnym wieczorem było około 4900, więc nie wiem o co chodzi. Być może był jakiś błąd na stronie. Myślę, że warto w tym wypadku poprosić o sprostowanie. Zwłaszcza, że i tak jej blog aktualnie wygrywa już o ponad 100 głosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Cholera, szkoda, że nie zapisywałem wyników. Nie jest miło być publicznie oskarżonym o oszutwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Tak jak wcześniej wspomniałem, odpowiedni skrypcik szybko doda fałszywych głosów, lecz bardzo łatwo jest przesadzić - co oczywiście nie oznacza, że pochwalam takie metody. Mając na względzie jakość "konkurencji" można spodziewać się dużej dawki błota rzucanego bezpodstawnie na macaroniego, bo to dość oczywiste, że nic o tym nie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Immune, jesteś pewny, że wczoraj było "tylko" 3900? 2000 w ciągu nocy to jednak podejrzane. Ale chyba było więcej, bo z tego co pamiętam już dawno temu MT przegonił Alice Point. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Już wyedytowałem swój post, pomyliłem przyciski. Ja wczoraj zorganizowałem dobrze ponad 100 głosów, ale nie wiem skąd wziął się pozostały tysiąc. W każdym razie teoretycznie jest to możliwe, choć mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Moim zdaniem jeżeli organizatorzy wybrali taki, a nie inny sposób głosowania, teraz powinni pomóc Macaroniemu w odzyskaniu honoru. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Głosowałem prawie codziennie i rzeczywiście jeszcze wczoraj miałeś o około 2000 głosów mniej. Jednak ta młoda dama grubo przesadziła pisząc iż wczoraj miałeś 2000 głosów, ponieważ miałeś prawie drugie tyle. Ale można jej wybaczyć bezpodstawne oszczerstwa pod twoim adresem, ze względu na wiek Więc nie przejmuj się oskarżeniami nastolatek, bo nie wypada. Uwaga, nie tylko tobie jednego dnia dosyć znacznie zwiększyły się głosy tylko... wszystkim. Ktoś postanowił sobie zrobić jaja z tego konkursu. Ale jako informatyk mogę was poinformować iż takie oszustwo może z łatwością wykryć każdy przeciętny webmaster, zmiana proxy i usuwanie cookies nic tu nie da. Specjalnie programy do nabijania też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Pannica przeprosiła w komentarzu pod wpisem, ale na samej górze nadal widnieje tekst, że Macaroni jest oszustem :/ Przykre. Chyba szkoda tracić czasu na takie konkursy i użerać się potem z nastolatkami. Bardzo niesprawiedliwe jest to, że przez głupią formułę konkursu cierpieć mają nominowani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi