Coven Napisano 4 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień Z pewnością na Otrium droga tych nie sprzedanych artykułów się nie kończy. Śledziłem kilka rzeczy na Otrium z SuSu, które były w bardzo dużych ilościach (większość rozmiarów z kilkoma sztukami każdego) i w pewnym momencie zniknęły całkowicie, mimo dużych przecen, dzień wcześniej było dostępnych jeszcze wiele egzemplarzy. Jestem ciekaw, czy idzie to potem do jakiegoś kolejnego internetowego outletu, czy do właśnie takich stacjonarnych sieciówek jak TK Maxx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień Parę lat temu był wysyp SS na Allegro, chyba to było jedno konto, obecnie zostały resztki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanko Napisano 5 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień W dniu 24.07.2024 o 13:47, MarianoItaliano napisał: Też zauważyłem, najwyraźniej ChatGPT wypluł taką strategię cenową chwilowo, ale z moich kilkumiesięcznych obserwacji tego, co mam obserwowane na Otrium wynika, że jest to mocno falowe - pewnie z 2-3 tygodnie i znowu będzie poziom cen sprzed weekendu. Dokładnie tak to wygląda Kiedy zapytałem, jak wygląda przysiad bułgarski, napisał mi o czym zupełnie innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paxton Napisano 10 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień Cześć! Poniżej odpowiedź, jaką dostałem od Otrium, na pytanie, czemu na produkty SuSu nie naliczył mi się rabat: „It is true that Suitsupply is currently no longer available at Otrium for certain countries. In line with our mission, we have been able to help Suitsupply sell their stock from previous seasons very successfully over the past period. In fact, só well, that they are no longer in need of Otrium's help, at the moment. Together with Suitsupply, we are looking at how we can continue our collaboration in the future. We will let you know when Suitsupply is available again at the Otrium website.” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień Też dostałem identyczny tekst, wg mnie jakiś problem z oprogramowaniem, należy zignorować i próbować dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 14 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień Dzisiaj system bezpieczeństwa zaraportował że moje hasło z witryny SS zostało publicznie „ujawnione” :/Nie było to proste hasełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolajk Napisano 15 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień cześć. Przymierzam się do zakupu spodni. https://suitsupply.com/pl-pl/men/trousers/spodnie-slim-leg-tapered-w-kolorze-piasku/B1890.html Sam podałem wymiary i nie jestem pewny czy ja to dobrze odmierzam. Mam 180 wzrostu wymiar "Leg length left" domyślnie w SS jest 84 cm. Jeśli dobrze to mierzę, czyli od krocza do końca w jednych z moich spodni mam 73 cm. One są takie długie czy to kwestia innego "stanu" spodni. Jeśli mam już kupić spodnie za 1000 zł to wolałbym się nie pomylić i nie kupić spodni do łydek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 16 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień On 8/15/2024 at 7:02 PM, Mikolajk said: Jeśli mam już kupić spodnie za 1000 zł to wolałbym się nie pomylić i nie kupić spodni do łydek... Tam wyższy chłop wygląda OK w 48. Raczej będziesz je skracał. Quote Model ma na sobie rozmiar EU 48 i mierzy: pas 82cm, wzrost 185cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 17 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień Akurat model te spodnie może mieć skrócone pod sesje. Lepiej zamówić za długie spodnie i skrócić tak jak trzeba a nie doktoryzować się nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 17 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień @Mikolajk W suitsupply odkąd pamiętam podają długość nogawki po szwie wewnętrznym, więc ta wartość, o której piszesz jest właśnie tym. Mnie to osobiście (tak długa domyślnie nogawka) cieszy, bo mając 196 cm wzrostu nie raz kupując np. resztki z Otrium rozmiar 50 / 52 (mam 88 w pasie i szerokie biodra) był w zupełności wystarczający na długość. Co prawda nie dotyczy to wszystkich krojów (starsze były zauważalnie krótsze), ale obecnie widać, że nie żałują materiału. 😁 Dodatkowy plus jest taki, że jeśli jesteś średniego wzrostu i podoba ci się model RTW bez manszetów a bardzo byś je chciał, to zważywszy na sumaryczną ilość zapasu jesteś w stanie go samemu zrobić. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień W dniu 15.06.2024 o 09:32, michasacuer napisał: Jeśli bedziecie kupować cos w fizycznym sklepie suitsupply sprawdzajcie jakosc przeróbek krawieckich, naciąłem sie drugi raz. Za pierwszym miałem krzywo zszyty pas z tylu, dzisiaj otwieram swoja torbę i mankiety nie kończą sie "na płasko" takze uczulam. Juz nie wspominajac o guzikach na szelki za ktore placimy a ich nie bylo. W tej materii ewidentnie maja duzy problem co do jakości a kupowalem w dwoch roznych sklepach. Regularnie muszę "wracac" do nich. Jest to o tyle irytujace ze trace swoj czas a same fizyczne lokacje kreuja sie na premium experience a ciezko mowic o usludze premium gdzie maja problem z prostym skróceniem spodni. Koledze tez mieli zamowic do sklepu koszule extra slim wraca do domu, nastepnego dnia chce ja zalozyc a dostaje slim także dramat Update, wybralem sie do sklepu (po wczesniejszym mailu z opisem problemu) i powiedzieli mi, ze tak sie u nich robi, chlop oddaje tylko tak przerobione spodnie i nic sie nie da z tym zrobić. Spytałem a co jesli to oddam do swojej krawcowej i zrobi mi jak ma byc "nie zaplacimy za czyjes przeróbki" no i koniec tematu, zainteresowania i w ogole czego chcesz, tak ma być 🙃 Sprawdzajcie ciuchy po przeróbkach i nie płaćcie przy fuszerce. Troszke zamarłem jak sales representative powiedzial że on nie widzi problemu ale nie ma co sie dziwic jak po sklepach pracują głównie studenci co pierwszy kontakt z takimi ubraniami maja tam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 7 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień Ciekawe rzeczywiście, tłumacz podpowiada, że to importer, czyli pewnie jakaś spółka pośrednicząca. Na metce jest data 2018/12 i rzeczywiście trochę się od tamtej pory zmieniło; zapewne teraz już nie współpracują. A tkanina to Olmetex (bawełna 61%, nylon 39%), więc nie przewiduję problemów w czyszczeniu (nie ma tendencji do brudzenia się, przypomina szlachetniejszą ceratę). Miałem ten trench i oseslalem.Moim zdaniem dziwnie wypada rozmiarowo ten płaszcz.Btw to ten sam trench miała również poszetka.com .... może nawet wciąż ma.Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravine Napisano 16 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień Suitsupply będzie rezygnowało z produkcji koszul slim fit? Spytałem obsługę klienta o najbliższe uzupełnienie magazynu o pewien model koszuli OCBD: Quote Thank you for reaching out to Suitsupply Customer Service. We are slowly phasing out of our slim-fit shirts. Unfortunately, there will be no restocking for this item. However, we do have stock in our US warehouse, for item H6905. We can ship it to you for an interaction fee of 25.00 PLN. Let us know how you like to move forward. Best Regards, Suitsupply Customer Service Kolekcja FW24 pojawiła się w ten weekend i są w niej tylko koszule "tailored fit". Wiem, że największym zainteresowaniem z susu cieszą się raczej marynarki i garnitury, ale podrzucam jako ciekawostkę. Chociaż "prawilną" OCBD z kontrafałdą, przyszytą plisą, kieszonką i o kolorze białym lub błękitnym udało mi się znaleźć tylko w susu (nie licząc proper cloth i luxire). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień Ciekawe, bo oprócz slim fit jest jeszcze krój extra slim fit - wg mnie dopiero ten jest rzeczywiście dopasowany. Ponadto, ich marynarki (te o kroju slim) są naprawdę bardzo dopasowane w talii, czyli tutaj też musiałyby być jakieś zmiany. Popatrzyłem na wymiary - tailored fit jest bardzo obszerny, natomiast do tej pory rozmiarówka była uproszczona (rozmiar kołnierzyka nieparzysty i kolejny parzysty były poza kołnierzem identyczne), a teraz wymiary zmieniają się z każdym rozmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 16 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień Ja ostatnio byłem w salonie SuSu i miałem okazję porozmawiać ze sprzedawcą. Z tego co mi powiedział, to 'Tailored fit' to dawny Extra Slim Fit i właśnie wprowadzają nowy 'tailored fit', który jest czymś pomiędzy dawnym extra slim fit, a slim fit. Wspomniał również, tak jak kolega ravine, że SuSu będzie rezygnować z części wariantów koszul i upraszczać swoją ofertę. Moim zdaniem ma to sens, bo koszule szyte w SuSu na zamówienie nie są wiele droższe, więc po co mieć superszeroką i skomplikowaną ofertę, skoro klient może wszystko dostać tak jak chce na zamówienie? Zostanie tylko podstawowa oferta, a możliwości modyfikacji są dostępne w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień Jakiś nowy albo niewyspany. Zgodnie z tabelą dla aktualnej kolekcji, koszula 39 ma w klacie 57, a koszula 40 - 58.5. W talii 50.5 oraz 52. Do tej pory oba rozmiary miały identyczne wymiary (poza samym kołnierzykiem), w klacie było 52-53, w talii 48, podaję z pamięci. Zresztą na ebay sporo sprzedawców podaje wymiary koszul, można sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 16 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 4 godziny temu, mosze napisał: Jakiś nowy albo niewyspany. Zgodnie z tabelą dla aktualnej kolekcji, koszula 39 ma w klacie 57, a koszula 40 - 58.5. W talii 50.5 oraz 52. Do tej pory oba rozmiary miały identyczne wymiary (poza samym kołnierzykiem), w klacie było 52-53, w talii 48, podaję z pamięci. Zresztą na ebay sporo sprzedawców podaje wymiary koszul, można sprawdzić. I jak to przeczy temu co napisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień Wydaje się, że oba warianty 'tailored fit' są bardzo odległe od extra slim fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 17 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 4 godziny temu, mosze napisał: Wydaje się, że oba warianty 'tailored fit' są bardzo odległe od extra slim fit. Dobrze, spróbuję to wyjaśnić, być może nie byłem wystarczająco dokładny wcześniej. Aktualnie w sklepach SuSu dostępny jest 'stary' tailored fit, który jest odpowiednikiem poprzedniego extra slim fit. Dostępny jest także slim fit. Z nową kolekcją wprowadzany jest 'nowy' tailored fit, który będzie jedynym dostępnym krojem i stanowi pośrednią opcję między dawnym extra slim fit a slim fit. Nie jestem pewien, czy znasz wymiary 'starego' tailored fit, ale 'nowy' tailored fit wydaje się odpowiadać temu, co opisał mi sprzedawca, oraz wymiarom, które podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień W aktualnie dostępnej online kolekcji są koszule wyłącznie w kroju tailored fit, który jest bardzo obszerny. Sprzedawca może nie być do końca poinformowany. Wygląda na to, że SS po pandemii zmieniło grupę docelową z kierowców BMW roadster na właścicieli mercedesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 17 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 1 minutę temu, mosze napisał: W aktualnie dostępnej online kolekcji są koszule wyłącznie w kroju tailored fit, który jest bardzo obszerny. Sprzedawca może nie być do końca poinformowany. Wygląda na to, że SS po pandemii zmieniło grupę docelową z kierowców BMW roadster na właścicieli mercedesów. Brzmiał na dobrze poinformowanego, dużo mówił o tym jak to teraz będą głównie szli w obszerne fasony, więc to by się zgadzało. Może po prostu coś źle zrozumiałem odnośnie kroju z nowej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsz Napisano 27 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień W dniu 8.09.2024 o 01:54, babicz999 napisał: Moim zdaniem dziwnie wypada rozmiarowo ten płaszcz. Z lekki opóźnieniem odpisuję, przepraszam - noszę ten sam rozmiar, co marynarki (52) i wg mnie leży w sam raz, tzn. z zapasem na marynarkę, ale daje się nosić z cienkimi swetrami. Krój jak to w trenchu - obszerny, ściągany paskiem. Inaczej odbieram koszule i marynarki od Susu: niby nazywają te swoje kroje slim fit albo extra slim fit, ale w praktyce rozmiarówka wypada od Sasa do Lasa i potem trzeba przerabiać. Znużyła mnie już ta loteria w ich wykonaniu, pomimo kilku trafionych zakupów; wolę kupić i nosić, zamiast się zastanawiać, co tym razem przyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 27 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień Z lekki opóźnieniem odpisuję, przepraszam - noszę ten sam rozmiar, co marynarki (52) i wg mnie leży w sam raz, tzn. z zapasem na marynarkę, ale daje się nosić z cienkimi swetrami. Krój jak to w trenchu - obszerny, ściągany paskiem. Inaczej odbieram koszule i marynarki od Susu: niby nazywają te swoje kroje slim fit albo extra slim fit, ale w praktyce rozmiarówka wypada od Sasa do Lasa i potem trzeba przerabiać. Znużyła mnie już ta loteria w ich wykonaniu, pomimo kilku trafionych zakupów; wolę kupić i nosić, zamiast się zastanawiać, co tym razem przyślą.U mnie wszystko w 50R leży elegancko, a trench 52 była mały w klatce piersiowej i znacznie zbyt długi w rękawach.Może miałem jakiś wadliwy egzemplarz?Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsz Napisano 27 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2 minuty temu, babicz999 napisał: Może miałem jakiś wadliwy egzemplarz? Całkiem możliwe, albo nieodebrana przez klienta sztuka po przeróbce w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 28 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień W dniu 27.09.2024 o 15:06, tsz napisał: Całkiem możliwe, albo nieodebrana przez klienta sztuka po przeróbce w salonie. Dziwne to by było, bo trench wyglądał na nówkę. Pytanie z innej beczki do posiadaczy koszul z linii Jort. Jak one wypadają rozmiarowo względem innych, niższych serii purple line oraz blue line? Czy bierzecie tożsamy rozmiar Jorta względem "zwykłych" koszul susu? Kiedyś kupiłem Jorta z dodatkiem 5% kaszmiru i był o rozmiar za mały względem 10 innych "zwykłych" koszul i się troche zraziłem. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi