Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

pochrzanione wymiary w kolekcji SS2016 ... generalnie rozmiarówka jest zawyżona obecnie, a SuSu nie chce się przyznać ... napisz do supportu, zobaczymy co odpowiedzą ... zagroź publicznym wrzuceniem do tego samego wora, co James BUtton przez opiniotwórczą spolecznonść BwB. Przez bloga J.Adamskiego trudno im będzie utrzymać sprzedaż do PL :-)

Oj pochrzaniona, pochrzaniona. Kamizelka rozmiar 50 (rzekomo 105 w klatce) sporo za szeroka, podczas gdy koszula extra slim fit (rzekomo 110 w klatce) w sam raz. Co prawda wiadomo, że kamizelka powinna być bardzo dopasowana, ale mimo wszystko coś tu śmierdzi ;) Tak jak i w garniturze, w którym byłem przygotowany na skracanie spodni o dobre 5 cm, a okazały się idealne.

Odpisują bardzo szybko, ale oczywiście dzwonić też nikt nie zabrania :P

W opakowaniu była koperta z etykietą zwrotną.

1. Dzwonisz do UPS, zamawiasz kuriera podając numer etykiety zwrotnej.

2. Pakujesz wszystko tak jak było, przyklejasz etykietę zwrotną zamiast tej starej.

3. Oddajesz paczkę kurierowi.

4. Rejestrujesz zwrot lub wymianę na swoim koncie w sklepie.

Tyle.

W opakowaniu była koperta z etykietą zwrotną.

1. Dzwonisz do UPS, zamawiasz kuriera podając numer etykiety zwrotnej.

2. Pakujesz wszystko tak jak było, przyklejasz etykietę zwrotną zamiast tej starej.

3. Oddajesz paczkę kurierowi.

4. Rejestrujesz zwrot lub wymianę na swoim koncie w sklepie.

Tyle.

Hmm... to po co dostałem takie małe opakowanie? Myślałem, że nie pakuje już do tej wielkiej paki a wciskam do tego małego i naklejam etykietę :(

W to małe czasami pakują koszule lub inne mniejsze produkty, a pewnie jest stałą częścią dużego, więc czasami przychodzi puste. Jak chciałbyś włożyć marynarkę do małego opakowania, chciałbyś dostać taką wygniecioną?

Zawiozłem dziś dwa garnitury Havana w rozm. 48 do krawcowej. Marynarki są ok, jednak spodnie wymagają przeróbek tak dużych, że zanim je odbiorę to muszę najpierw jechać na przymiarkę. Natomiast dziś otrzymałem kolejne dwie Havany również w rozm. 48 Jedna marynarka jest do zwężenie, druga do popuszczenia, a spodnie tylko do skrócenia.

Cześć!

Proszę was o pomoc w doborze rozmiaru. Szukam podstawowego garnituru na różne okazje. Wybórł padł na klasyczny granatowy Napoli 4119:

eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-gładki/P4119.html?vpid=P411906

Size advisor przestał sugerować rozmiary, napisałem do SuSu, zaproponowali Lazio i Havane w rozmiarze 24. Wiedząć,że w większości wypadków do sugestii SuSu należy dodać jeden rozmair oraz bojąc się taliowania wybrałem Napoli w rozmiarze 48 oraz 50. Moje wymiary poniżej (mierzone wg instrukcji SuSu):

Wzrost     178 cm
Kołnierzyk     42 cm
Klatka piersiowa 105 cm     
Talia     99 cm
Pas     96 cm

Jak widać pewien mięśień dość rozbudowany, a do tego kolarskie nogi.

Marynarka 48 ultra dopasowane, natomiast 50 mocno dopasowan. Niestety plecy jak na zdjęciu poniżej, spodnie w udach z małym zapasem, na łydce legginsy... 48 już spakowany do zwrotu, zastanawiam się na jaki rozmiar wymienić 50. Pomożecie?

post-6711-0-46222900-1462901158_thumb.jp

post-6711-0-38424200-1462901270_thumb.jp

@swordfishtrombone, patrząc w tabele rozmiarów 26 wydaje się sensowną przez szersze ramiona.

@Aron, 50 jest dość mocno dopasowana, widząc się w lustrze pomyślałem,że jest całkiem ok choć przy głębokim wdechu czuje się jak w super slim fit. Widząc co się dzieje na wysokości łopatek pomyślałem,że to chyba nie powinno tak wyglądać, choć tego tak nie odczuwam to na zdjęciu marynarka wygląda w tym miejscu na dość opiętą.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Jeżeli nie jest Ci wygodnie, to nie ma nad czym dywagować. Zawsze też istnieje opcja wypuszczenia materiału ze szwu na plecach, wbrew pozorom to dużo daje. Nie wiem, czy przy rozmiarze "Short" marynarka nie będzie za krótka, ta na zdjęciu wydaje się dobra, rękawy może o 1cm za długie, ale to już kwestia upodobań. Wymień 48 na 26, albo zamów 26, będzie szybciej. Wtedy porównasz 26 i 50.