Vaolin Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Zmierzyłem miarka obwód w pasie spodni od Napoli - jest 3 cm mniej niż wg tabeli. Czy to normalne czy dostałem felerna sztukę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 pochrzanione wymiary w kolekcji SS2016 ... generalnie rozmiarówka jest zawyżona obecnie, a SuSu nie chce się przyznać ... napisz do supportu, zobaczymy co odpowiedzą ... zagroź publicznym wrzuceniem do tego samego wora, co James BUtton przez opiniotwórczą spolecznonść BwB. Przez bloga J.Adamskiego trudno im będzie utrzymać sprzedaż do PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Wzięcie rozmiaru większego nie wchodzi w grę bo marynarka jest idealna. Zależy mi na czasie, w jakim czasie ich support odpisuje? Może lepiej zadzwonić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Oj pochrzaniona, pochrzaniona. Kamizelka rozmiar 50 (rzekomo 105 w klatce) sporo za szeroka, podczas gdy koszula extra slim fit (rzekomo 110 w klatce) w sam raz. Co prawda wiadomo, że kamizelka powinna być bardzo dopasowana, ale mimo wszystko coś tu śmierdzi Tak jak i w garniturze, w którym byłem przygotowany na skracanie spodni o dobre 5 cm, a okazały się idealne. Odpisują bardzo szybko, ale oczywiście dzwonić też nikt nie zabrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Nom, mój Jort, jak tak teraz mierzę, też przyjechał trochę mniejszy niż powinien. Wyszło mu to na dobre, ale jednak zapłaciłem za większy (kierując się tabelę rozmiarów) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pooshek Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Mam pytanie odnośnie advisora, czy ta opcja została usunięta, bo zalogowałem się i nie mogę znaleźć. Drugie pytanie, czy maila do Susu można wysłać w języku polskim, czy muszę się gimnastykować po angielsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Spróbuj po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Spróbuj po polsku ...choć sukcesu nie wróżę... B-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Dzisiaj rozmawiałem na infolinii - pani sama proponowała napisanie do nich po polsku, maja wewnętrznego tłumacza który im to przekłada, wiec wnioskuje ze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Google translator'a ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Ja raz dostałem w paczce z garniturem napisane ręcznie pozdrowienia po polsku, więc na pewno pracują u nich Polacy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pooshek Napisano 8 Maj 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 Napisałem do Susu po polsku i dostałem odpowiedź też po polsku, więc potwierdzam, że Polacy są wszędzie. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 I proszę, warto było spróbować, żeby się dowiedzieć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablopoland2 Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 Witam wszystkich. Wlasnie przyszła do mnie pierwsza marynaka letnia SuSu. Jednak rozmiar 50 havany jest za duży. Jak wygląda wymiana towaru? Z wielkim opakowaniem w którym przyszła marynarka również było małe opakowanie. Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 W opakowaniu była koperta z etykietą zwrotną. 1. Dzwonisz do UPS, zamawiasz kuriera podając numer etykiety zwrotnej. 2. Pakujesz wszystko tak jak było, przyklejasz etykietę zwrotną zamiast tej starej. 3. Oddajesz paczkę kurierowi. 4. Rejestrujesz zwrot lub wymianę na swoim koncie w sklepie. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablopoland2 Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 W opakowaniu była koperta z etykietą zwrotną. 1. Dzwonisz do UPS, zamawiasz kuriera podając numer etykiety zwrotnej. 2. Pakujesz wszystko tak jak było, przyklejasz etykietę zwrotną zamiast tej starej. 3. Oddajesz paczkę kurierowi. 4. Rejestrujesz zwrot lub wymianę na swoim koncie w sklepie. Tyle. Hmm... to po co dostałem takie małe opakowanie? Myślałem, że nie pakuje już do tej wielkiej paki a wciskam do tego małego i naklejam etykietę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 W to małe czasami pakują koszule lub inne mniejsze produkty, a pewnie jest stałą częścią dużego, więc czasami przychodzi puste. Jak chciałbyś włożyć marynarkę do małego opakowania, chciałbyś dostać taką wygniecioną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 Zawiozłem dziś dwa garnitury Havana w rozm. 48 do krawcowej. Marynarki są ok, jednak spodnie wymagają przeróbek tak dużych, że zanim je odbiorę to muszę najpierw jechać na przymiarkę. Natomiast dziś otrzymałem kolejne dwie Havany również w rozm. 48 Jedna marynarka jest do zwężenie, druga do popuszczenia, a spodnie tylko do skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodborne Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Cześć! Proszę was o pomoc w doborze rozmiaru. Szukam podstawowego garnituru na różne okazje. Wybórł padł na klasyczny granatowy Napoli 4119: eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-gładki/P4119.html?vpid=P411906 Size advisor przestał sugerować rozmiary, napisałem do SuSu, zaproponowali Lazio i Havane w rozmiarze 24. Wiedząć,że w większości wypadków do sugestii SuSu należy dodać jeden rozmair oraz bojąc się taliowania wybrałem Napoli w rozmiarze 48 oraz 50. Moje wymiary poniżej (mierzone wg instrukcji SuSu):Wzrost 178 cmKołnierzyk 42 cmKlatka piersiowa 105 cm Talia 99 cmPas 96 cm Jak widać pewien mięśień dość rozbudowany, a do tego kolarskie nogi. Marynarka 48 ultra dopasowane, natomiast 50 mocno dopasowan. Niestety plecy jak na zdjęciu poniżej, spodnie w udach z małym zapasem, na łydce legginsy... 48 już spakowany do zwrotu, zastanawiam się na jaki rozmiar wymienić 50. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 A gdyby tak o jede większy z rozmiarówki short (chyba 26)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Co jest źle z rozmiarem 50? Jest Ci niewygodnie, za ciasno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodborne Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 @swordfishtrombone, patrząc w tabele rozmiarów 26 wydaje się sensowną przez szersze ramiona. @Aron, 50 jest dość mocno dopasowana, widząc się w lustrze pomyślałem,że jest całkiem ok choć przy głębokim wdechu czuje się jak w super slim fit. Widząc co się dzieje na wysokości łopatek pomyślałem,że to chyba nie powinno tak wyglądać, choć tego tak nie odczuwam to na zdjęciu marynarka wygląda w tym miejscu na dość opiętą. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Jeżeli nie jest Ci wygodnie, to nie ma nad czym dywagować. Zawsze też istnieje opcja wypuszczenia materiału ze szwu na plecach, wbrew pozorom to dużo daje. Nie wiem, czy przy rozmiarze "Short" marynarka nie będzie za krótka, ta na zdjęciu wydaje się dobra, rękawy może o 1cm za długie, ale to już kwestia upodobań. Wymień 48 na 26, albo zamów 26, będzie szybciej. Wtedy porównasz 26 i 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Na długość jest dobra, ale za wąska. Kombinuję, że rozmiar większa będzie dobra na szerokość, ale trochę za długa. Dlatego spróbowałbym rozmiar większą, skróconą. Tak sobie kombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodborne Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Po kilku przymiarkach pomyślałem,że 52 to będzie to, ale potem spojrzałem w tabele i zacząłem myśleć nad 26, dlatego też wrzuciłem zdjecia. Jest sens jeszcze próbować z 52? Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi