Hargin Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 a lakier nie zabrudzi lub nie usztywni tkaniny? pryskać przed każdym użyciem? ciekawa sprawa...(poważnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Parę razy prysnąłem (lubię garnitury w żabie oczko, które jest wyjątkowo podatnym na mechacenie splotem) i śladów nie było. Pryskałem oczywiście z pewnej odległości i niewielką ilość, nie chodzi o to, żeby spodnie były mokre od lakieru. Oczywiście polecałbym sprawdzić w niewidocznym miejscu. Miałem intencję pryskać przed każdym noszeniem (no bo koszt żaden, a można ocalić garnitur), w którymś momencie przestałem. Teraz problem praktycznie nie występuje, najprawdopodobniej dlatego, że schudłem (również np. dżinsy nie przecierają mi się w kroku, a żadnych specjalnych zabiegów na nich nie stosowałem), ale może lakier i bokserki też się do tego przyczyniły. Dodam, że po każdym noszeniu starannie "goliłem" zmechacenia na tkaninie specjalną maszynką wierząc, że raz zmechacony materiał będzie się mechacił szybciej (bo kulki będą dodatkowo zaczepiać o kulki na przeciwległej powierzchni). Metody chałupnicze, ale przetestować warto, nie zaszkodzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba0 Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Hey. Niestety nie mam konta w paypal ale mam kartę kredytową. Czy ktoś kupował w sklepie online SS kartą kredytową? Ile banki zabierają kosztów prowizji i przewalutowania karty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Zawsze płacę kartą kredytową. Koszty transakcji zależą od Twojego banku. Musisz przeczytać regulamin używania karty, na jakich zasadach odbywa się przewalutowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Chyba warto założyć konto w EUR i przelać na nie część środków, póki jeszcze złotówka jest coś warta . A nawet abstrahując od tej defetystycznej wizji, taniej chyba kupić w upatrzonym kantorze, niż przewalutować bezpośrednio w banku (chociaż to zależy od banku). Przy dzisiejszych spreadach można zaoszczędzić kilka %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Polecam konto walutowe w T-mobile i przewalutowanie w walutomacie. Za kartę płaci się 10zł za wydanie i potem żadnych. Przy zakupie i zwrocie garnituru za 299euro wyszedłem na +10zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Przy zakupie i zwrocie garnituru za 299euro wyszedłem na +10zł no i mamy kolejny pomysł na biznes kupujesz 1000 garniturów, oddajesz i masz na czysto 10.000 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 no i mamy kolejny pomysł na biznes kupujesz 1000 garniturów, oddajesz i masz na czysto 10.000 Pomyśl co by było jakby się tak z garniturami za 699 dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Pomyśl co by było jakby się tak z garniturami za 699 dało O kolego, a gdybym dziś zwracał to dopiero byłby zarobek:) Kupowałem euro po 4,27 a dziś jest 4,39. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Drodzy panowie - kupiłem garnitur Napoli rozmiar 44, marynarka leży idealnie ale spodnie sa za ciasne - czy istnieje możliwość zamówienia tylko spodni rozmiar większych? Albo czy możliwe jest ze jakbym zamówił inna sztukę to byłaby większa czy SS twardo trzyma wymiary? Wystarczyłoby pare cm w biodrach i pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Drodzy panowie - kupiłem garnitur Napoli rozmiar 44, marynarka leży idealnie ale spodnie sa za ciasne - czy istnieje możliwość zamówienia tylko spodni rozmiar większych? Albo czy możliwe jest ze jakbym zamówił inna sztukę to byłaby większa czy SS twardo trzyma wymiary? Wystarczyłoby pare cm w biodrach i pasie Spodnie można często poszerzyć. Sprawdź czy z tyłu nie ma nadmiaru materiału. Kombinowane rozmiary są dostępne w wariancie na zamówienie i w niektórych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 W biodrach jest mało materiału na poszerzanie. W pasie 2-4 cm powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Spodnie można często poszerzyć. Sprawdź czy z tyłu nie ma nadmiaru materiału. Kombinowane rozmiary są dostępne w wariancie na zamówienie i w niektórych modelach. Mówiąc "na zamowienie" masz na myśli zakup przez biuro obsługi czy opcje szycia mostowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Mówiąc "na zamowienie" masz na myśli zakup przez biuro obsługi czy opcje szycia mostowego? Mam na myśli to: http://eu.suitsupply.com/on/demandware.store/Sites-INT-Site/pl/ProductCustomSuit-Show?tid=suitconfigurator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Koledzy Havana w kratę windowpane nadaję się do rozdzielenia? http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-jasnoszary-kratka/P4876.html?vpid=P487605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1985 Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Mam na myśli to: http://eu.suitsupply.com/on/demandware.store/Sites-INT-Site/pl/ProductCustomSuit-Show?tid=suitconfigurator Napoli to nawet jest i w opcji Separates. http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli---osobny-wyb%C3%B3r-rozmiar%C3%B3w-marynarki-i-spodni/p1104-S.html?q=separatesi http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli---osobny-wyb%C3%B3r-rozmiar%C3%B3w-marynarki-i-spodni/p1105-S.html?q=separates 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Koledzy Havana w kratę windowpane nadaję się do rozdzielenia? http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-jasnoszary-kratka/P4876.html?vpid=P487605 Nadaje się. Chociaż granatowa moim zdaniem nadawałaby się bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Koledzy Havana w kratę windowpane nadaję się do rozdzielenia? http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-jasnoszary-kratka/P4876.html?vpid=P487605 Ja bym się chyba nie odważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Z białym spodniami większość sportowych marynarek da radę połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Ja bym spróbował z granatowymi spodniami. Albo niebieskimi w odpowiednim odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Dziękuję Koledzy. Jeszcze jedna kwestia - czy ktoś miał do czynienia z bawełnianym garniturem SuSu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Dziękuję Koledzy. Jeszcze jedna kwestia - czy ktoś miał do czynienia z bawełnianym garniturem SuSu?Ja mam bawełniany madison. Bardzo go sobie chwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eth Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Dziękuję Koledzy. Jeszcze jedna kwestia - czy ktoś miał do czynienia z bawełnianym garniturem SuSu? A ja mam Copenhagen z bawełny i też jestem zadowolony - http://eu.suitsupply.com/en/suits/copenhagen-blue-birds-eye/P4739.html?q=copenhagen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Nie mam garnituru, ale mam bawełnianą marynarkę Copenhagen i nie jestem z niej specjalnie zadowolony. Trochę zbyt młodzieżowy krój, 5 guzików na rękawie, przeciętny materiał. Zdecydowanie za wysoka cena (~200 euro) w stosunku do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Nie mam garnituru, ale mam bawełnianą marynarkę Copenhagen i nie jestem z niej specjalnie zadowolony. Trochę zbyt młodzieżowy krój, 5 guzików na rękawie, przeciętny materiał. Zdecydowanie za wysoka cena (~200 euro) w stosunku do jakości.Czy jeśli byłby z wełny to Twoja opinia byłaby inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi