Hargin Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 @kronenberg: ja nie twierdzę, że dla Ciebie 25 jest ok - uważam jednak, że argument o "patykach zamiast nóg" jest nieprawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 A gdzie mierzycie talię? Ja mam sporą różnicę między "upper waist", tj. najwęższym miejscem w moim korpusie, tam gdzie zdaje się powinien być guzik (talia stricto sensu) a "waist", tj. tam, gdzie noszę spodnie (nieco poniżej pępka)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 @Hargin, no dobra, że złości nieco przerysowałem. A na podstawie podanych wymiarów coś doradzisz? Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Proszę o pomoc w ocenie rozmiaru marynarki. Chodzi mi głownie o klatkę i ramiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Moim zdaniem bardzo ładnie leży, ale na pewno jakiś znawca dopatrzy się, że za duża w ramionach . Rozważyłbym odrobinę większe zaznaczenie talii, jeżeli jest taka fizyczna możliwość (tzn. jeżeli odczuwasz jakiś większy luz). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Tak, biorę pod uwagę zwężenie w talii. Faktycznie zastanawiam się nad tymi ramionami właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Przydałoby się zdjęcie z tyłu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 No właśnie nie dałem rady zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Lepiej będzie widać problem z ramionami , o ile występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Lepiej będzie widać problem z ramionami , o ile występuje Wystepuje i widac na tych zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Wystepuje i widac na tych zdjeciach. Chyba masz rację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Ja bym poszedł o rozmiar niżej, jeśli jest luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Dla porównania rozmiar niżej - zimowa kolekcja ( w talli na styk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Ja miałem podobny problem z Lantierem superslim , jak w ramionach było idealnie to w talii na styk , rozmiar wyżej już całkiem źle ...i zacząłem biegać We wrześniu planuję pierwsze podejście do SS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Zamiast biegać, to bym poszerzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Dla porównania rozmiar niżej - zimowa kolekcja ( w talli na styk) Moi zdaniem dużo lepiej. Poszerzyć kapkę w talii (chyba, że masz z czego schudnąć i chce Ci się) i będzie gitara. Wcale nie wygląda, żeby było na styk, nie marszczy się ani nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 To, że się nie marszczy to jedno, ale pytanie czy jest wygodnie. Miałem podobne sytuacje z produktami SuSu. Teoretycznie marynarka leżała idealnie, tylko poruszać się nie za bardzo dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Rozumiem, bo sam tak często miewam po świętach . Wolałbym (wbrew temu co na ogół mówię) poszerzyć tę mniejszą w talii niż zmniejszyć tę większą w kilku wymiarach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgoda, oczywiście jeżeli jest odpowiedni zapas materiału. Sam poszerzałem i z marynarki, której nie dało się używać robiło się wygodne ubranie. Z drugiej strony niekoniecznie trzeba iść w kierunku opinania się marynarką na styk, ale to już każdy sam zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Wyleczyłem się już z marynarek na styk. Kupiłem ostatniej zimy dwa Hudsony i musiałem sprzedać. poszerzenie w talli jest bardzo pozorne, w moich garniturach udało się uzyskać 1,5 cm łącznie z obu stron. Nauczyłem się, że co innego stanąć przed lustrem w T-shircie i marynarce, a co innego założyć pod nią koszulę, krawat i funkcjonować tak cały dzień. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 A ja nie mogę się nadziwić, czemu mają służyć przymiarki marynarek na t-shirt... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Dzień dobry Panowie, jestem nowym użytkownikiem, więc pozwólcie, że zanim zadam pytanie, przedstawię się Na imię mam Jacek, z zainteresowaniem przeglądam forum od niedawna, a teraz stoję wobec dylematu, którego nie jestem w stanie sam rozgryźc, a nie chcę rozwiązywac go metodą prób i błędów. Otóż chciałbym zamówic garnitur SS, model Washington (chodzi mi o zamknięte klapy), tkanina http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-g%C5%82adki/P4271.html?cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Niebieski(lub inna, wełna, granat). Niestety nie jest dostępny w kolekcji, a jedynie w opcji "Zaprojektuj swój idealny garnitur"... I tu pojawia się zagwozdka jaki wybrac rozmiar. Wszystkie vistule i lantiery noszę w rozmiarze 50 (i nie wymagają szczególnych poprawek.) Jednak kiedy czytam o rozmiarówce SS, i kiedy próbuję jakoś wpasowac się, żeby nie przestrzelic... Nie potrafię zdecydowac. Czy dobrym wyborem byłaby "próba" rozmiaru 48 modelu linkowanego wyżej, potem zwrot i zamówienie tego wymarzonego (z zamkniętymi klapami)? A może wpadły Wam w oko jakieś granatowe garnitury jednorzędowe z klapami w szpic? Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 A ja nie mogę się nadziwić, czemu mają służyć przymiarki marynarek na t-shirt... Np. gdy masz koszmar, że marynarka źle leżała i szybko wstajesz w nocy żeby upewnić się, że to tylko zły sen @Jackuzzi89: jeżeli czas nie jest dla Ciebie przeszkodą to najlepiej zamów rozmiar 50 z regularnej kolekcji. Dowiesz się wtedy jaki rozmiar faktycznie potrzebujesz i wówczas możesz skorzystać z opcji "Zaprojektuj swój idealny garnitur" Wczoraj również korzystałem z tej opcji, a wcześniej w rozmowie z konsultantem upewniłem się, że garnitury zakupione w tej opcji również można zwracać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 SuSu podpisało kontrakt na ubieranie piłkarzy Ajaxu Amsterdam Ciekawe jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 No to Milik na pewno będzie przynajmniej lepiej ubrany od Lewandowskiego 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi