Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj otrzymałem ostatnio zamówioną Havanę w rozm. 48.

Klatka - 102 cm, czyli jak w rozmiarze 46, pozostałe wymiary mniej więcej się zgadzają poza rękawem, który jest wyraźnie węższy.

Garnitur dostałem w opakowaniu premium mimo, że zamawiałem w standardowym, a spodnie były w rozm. 46, który dodatkowo  jest rozmiar mniejszy niż moje spodnie w rozm. 46 z zimowej kolekcji.

Jakieś czary się tam dzieją.

Edit: ostatnią Havane w rozm. 48 musiałbym przerabiać w klatce, tali i rękawach. Natomiast przy tej wystarczy skrócenie rękawów. Garnitur ten sam.

Opublikowano

ktoś się "zabawił" pewnie przy zwrocie / wymianie .... na styleforum.net też opisywano podobny przypadek 

a rozmiarówka się niestety zmieniła i trzeba wziąć poprawkę... ciekawe, czy pochrzanili w produkcji i milczą świadomi błędu...

Opublikowano

Panowie, przekopuje wątek ale można się tu pogubić w tle garniturów oraz marynarek. Jak oceniacie koszule od SS?

Mam 4 koszule obecnej kolekcji z bawełny egipskiej 2 i len +bawełna też 2 , linia za 79 euro extra slim  .Oceniam je bardzo dobrze są na wyższym poziomie od rodzimych marek .Nie mówiąc o wyglądzie tych koszul u nas nic ciekawego nie ma :) Choćby mam na myśli wybór kołnierzyków .

Opublikowano

Mam 4 koszule obecnej kolekcji z bawełny egipskiej 2 i len +bawełna też 2 , linia za 79 euro extra slim .Oceniam je bardzo dobrze są na wyższym poziomie od rodzimych marek .Nie mówiąc o wyglądzie tych koszul u nas nic ciekawego nie ma :) Choćby mam na myśli wybór kołnierzyków .

Ja zamówiłem kiedyś koszule z SS i odesłałem ją, przeszkadzał mi brak kieszonek na fiszbiny i to ją wykluczyło z dalszego użytkowania. Jutro ma przyjść do mnie koszula denim z SS, napisze co i jak.

Opublikowano

Mam 4 koszule obecnej kolekcji z bawełny egipskiej 2 i len +bawełna też 2 , linia za 79 euro extra slim  .Oceniam je bardzo dobrze są na wyższym poziomie od rodzimych marek .Nie mówiąc o wyglądzie tych koszul u nas nic ciekawego nie ma :) Choćby mam na myśli wybór kołnierzyków .

Czy koszule z linii za 79 euro również maja fiszbiny wszyte na stałe?

Opublikowano

Widzisz jakieś konsekwencje tego, że wszyte są na stałe? chodzi mi o to czy np. wyginają się w praniu lub odznaczają po wyprasowaniu kołnierza?

Konsekwencją ponad wszelką wątpliwość jest brak możliwości zastosowania plastycznych fiszbin (np.miedzianych) i wpływu na kształt kołnierzyka.