Arkadyjczyk Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2012 @Proc. Zdjęcia z tyłu wrzucę jutro - nie mam dostępu chwilowo do aparatu. Jak się w nim czuję? Wspaniale, chętnie nosiłbym go na co dzień. I już kombinuję skąd wytrzasnąć pieniądze na następny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 16 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2012 świetna realizacja Arkadyjczyku, dająca wiarę, że na wschodzie Polski można jednak odnaleźć krawca miarowego potrafiącego podołać zleceniu wymagającego klienta. Świetne dopasowanie a cena - skandalicznie niska .... pierwsze pytanie mojej żony "jak jemu się to opłaca" Nie pomylę się prawdopodobnie ... a nawet mógłbym iść o zakład, że ta realizacja jest forumowym liderem wszech czasów w kategorii cena/ jakość Gratuluję, przed kolejnym zamówieniem możesz zając się już tylko dogrywaniem niuansów! pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 16 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2012 I to jest najważniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 16 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2012 Ciężko powiedzieć czy powinien korygować. Ja mam w jednej marynarce właśnie skorygowane. Tzn. do długości ręki, ale za koszule które mam są RTW. Jestem praworęczny więc na lewej ręce mam większy mankiet przez to. Już chyba wolę żeby trochę inna była długość rękawa względem dłoni na obu rękach niż właśnie różny mankiet, który rzuca się w oczy o wiele bardziej. Ale moim zdaniem to właśnie korekta rękawa marynarki ma za zadanie i może pomóc uniknąć sytuacji, kiedy mankiet koszuli, który rzeczywiście rzuca się w oczy najbardziej, wystaje nierówno. W przypadku osoby praworęcznej odpowiednio dłuższy prawy rękaw marynarki powoduje, że mankiety koszuli, które znajdują w obu rękach oparcie "na dłoniach", wystają równo z lewej i prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2012 Jesli możesz, to napisz z jakiego materiału jest garnitur, jaką ma gramaturę i wrzuć zdjęcia detali oraz tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2012 Bardzo się cieszę, że moje pierwsze zamówienie zostało tak mile ocenione, nie byłoby to możliwe bez wiedzy uzyskanej dzięki lekturze forum. wełna to wysokoskrętna super 120’s w gramaturze 280 g wyprodukowana przez firmę J. & J. Minnis. http://www.szarmant.pl/garnitur-petrol-blue, którą nabyłem (jak również włosiankę i kamelę) dzięki pomocy Zakiego, któremu tutaj jeszcze raz dziękuję. Zdjęcia będą jutro wieczorem, max we wtorek. Co do ceny. Pan Chłopek pracownię ma we własnym domu, więc odpadają mu koszty wynajmu. Jest natomiast, w porównaniu z resztą krawców lubelskich, osobą dość młodą i niewątpliwie jest ambitny i otwarty na propozycje - uważnie słucha klienta -potrafiąc mu jednak jak trzeba dobrze doradzić. Tu nie było sytuacji w stylu zrobię jak pan sobie życzy a potem i tak robi się po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2012 Arkadyjczyk, gratulacje! Wraca wiara, że budżetowy krawiec + świadomy klient mogą dać bardzo dobry rezultat. W kolejnym zamówieniu warto byłoby przećwiczyć węższe rękawy i powiększyć manszet do 4,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byrk Napisano 17 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2012 jezeli to ten sam material, co tutaj - http://www.szarmant.pl/garnitur-petrol- ... bior-lazar to przydaly by sie kiedys jeszcze zdjecia w swietle dziennym, bo delikatna jodelke widac tylko na ostatnim zdjeciu, a kolor bylem przekonany ze to grafit. Garnitur lezy fajnie, d[pdnie sie troche w kroku ukladaja dziwnie, ale moze kwestia za mocnego podciagniecia. Jak wszyte sa rekawy? na wysokosci pachy wyglada jakby bylo troszke duzo materialu. Przy takiej cenie za igle, to mysle ze Pan Chłopek moze w najblizszych miesiacach doswiadczyc mocno wzmozonego ruchu w pracowni, bo za taka cene obstalowac fajny garnitur to ciezko bedzie chyba gdziwkolwiek indziej w polsce, co moze bardzo zainteresowac osoby, ktorych nie stac na wydanie 4k+ na garnitur Raz jeszcze gratuluje zamowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Zgodnie z prośbą widok pleców garnituru. (Jest po całym dniu noszenia więc proszę o litość co do zagnieceń), Oprócz tego detale: butonierka i guziki rękawa. Na zakładowej wigilii garnitur zrobił wśród Pań furorę . pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Oho, wydaje się jakby na tyle krawiec nie skorygował skoliozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Możliwe, sam to zauważyłem teraz, że mam lekki przechył na zawietrznej, ale mam nadzieję, że da się to skorygować odpowiednik balastem, najlepiej chyba whisky (wino też się nada ) (pracuję nad wyprostowaniem kręgosłupa - pływanie dwa razy w tygodniu -niestety praca w bibliotece ma swoje wady w postaci wad postawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2012 Może to drobiazg ale: obszycie dziurek mi się nie podoba, guziki nie są w jednej linii, i najważniejsze guziki nie są przyszyte 'na krzyż'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 20 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2012 Mistrz drugiego planu się speszył i uciekł z kadru Zastanawiam się, patrząc na te zdjęcia, czy jeszcze ewentualnie jest szansa że garnitur "ułoży się" do sylwetki. Miałem go na razie dwa razy na sobie a materiał jest w sumie dość delikatny - taki trochę "lejący się". Co do guzików sprawdziłem są w jednej linii - musiało się coś przy zdjęciu przesunąć - fotografowałem marynarkę na wieszaku. Obszycie - cóż mogło by być na pewno lepsze - gęściejsze, niemniej jest bardzo nocne i solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2012 Obszycie - cóż mogło by być na pewno lepsze - gęściejsze, niemniej jest bardzo nocne i solidne. Tak w ogóle rozpinane guziki na mankiecie miałeś standardowo, czy musiałeś specjalnie o to poprosić? (budżetowi krawcy mają zwyczaj traktować to jako niezrozumiałą fanaberię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 20 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2012 Specjalnie prosiłem, ale krawiec nie miał z tym problemów i nie policzył więcej, widziałem też u niego inną marynarkę również z tą opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 22 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2012 Podoba mi się, fajnie, że Pan Chłopek jest otwarty na życzenia klienta. Aż zaczynam żałować, że zrezygnowałem z jego usług swego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi