Skocz do zawartości

Mam do wydania ____ na ____. Co radzicie?

Jan

Rekomendowane odpowiedzi

Zapisz się do newslettera. Przed obniżka i dostaniesz emaila a potem siedzi i pilnuj.

Zwróć uwagę na smukłość kopyta.

Jeżeli nosisz 8 to dla pewności zamków 8,5.

Ja oscyluje między 8,5 a 9.

W przypadku Markowskiego 9 jest wąsko i nisko.

Czy w cenie ok. 160 EUR polecalibyście raczej Meermin:

http://meermin.es/ficha_articulo.php?id=2033

Czy Emling?

http://www.emling.fr/shoes-collection/shoes/city/urso-1661.html

Abstrahuję już od ceny wysyłki - 38 EUR, bo jestem w stanie jakoś sprawą zarządzić i wysłać buty do Niemiec.

Dzięki za góry za wszelkie rady.

Drodzy Panowie, nadszedł moment, by w końcu sprawić sobie garnitur, w którym nie będzie wstyd wyjść z domu. Mam tak lekko 1500zł na wydanie, waham się właśnie- mam dosyć specyficzną budowę ciała, jestem niski, ale dosyć dobrze zbudowany- garnitury na 170cm są albo dla osoby grubej, albo za małe lub za ciasne.

oglądałem dziś w sklepie Bytom garnitur- daleki od ideału, rękawy ciut za długie, zbyt nisko wszyte etc., czyli zwykłe problemy z ciuchami z wieszaka. Zalety? około sześciuset złotych oraz dosyć jasny szary- przyda się do pracy, a nie będę miał wyrzutów sumienia, jak za jakiś czas będę chciał wydać trochę więcej na ciemniejszy garnitur szyty na miarę. W Vistuli rzeczy na mój rozmiar zaczynały się w okolicy 1500zł, lecz też nie zachwycały jakością. Pytanie brzmi- czy da się uszyć garnitur z Poznaniu ew. Bydgoszczy za ~1500zł, co może nie będzie idealne, ale będzie lepszym rozwiązaniem, niż vistula, czy nie wygłupiać się, kupić teraz tańszy i odłożyć na krawca?

W Vistuli posprawdzaj slim i super slim.

Mają teraz mocne przeceny.

Mam w kieszeni 300 zł, szukam na lato butów żeglarskich Coś polecacie?

Wybierz sobie coś na wyprzedaży spośród lepszych marek: Timberland, Sebago, Sperry, itp, znajdziesz sporo inspiracji we właściwym temacie (Buty>Buty żeglarskie). Ze swojej strony mogę polecić połączenie serwisu Zalando.pl i firmę Aigle. Mam też jedną parę Stormów, wspomnianych przez White Haven, ale nie polecam - stylistyka mocno niewyszukana, podobnie materiały i wykonanie. Chociaż w swojej cenie bezkonkurencyjne w zasadzie.

Dzień dobry, Wszystkim!

Czy orientuje się ktoś, gdzie można(i czy jest to w ogóle możliwe?) dostać prochowiec  3/4, w cenie do połowy tysiąca złotych?

Najchętniej skusiłbym się na dwurzędowy, czarny płaszcz. ale jedynka też będzie miła.

pozdrawiam
W.S.

Witam!
Orientuje się ktoś, gdzie można nabyć koszulę w kratkę vichy, najlepiej w kolorze granatowym, w rozsądnej cenie? Jakiś czas temu widziałem taką w Vistuli (lantier), niestety teraz kiedy mam trochę wolnych funduszy już jej nie ma. Podobną ma na wyprzedaży Osovski, niestety nie ma na mnie rozmiaru, mam 182 cm i noszę 38/39 (slim mile widziany).

Charles Tyrwhitt - są slimy, są super slimy i są co najmniej dwa rodzaje kołnierzyka. Ale najbardziej opłaca się kupować w "czteropaku", 100 funtów za 4 koszule (plus nietrudno wyszukać voucher n. na darmową przesyłkę). 

Nie wiem, nie próbowałem, może faktycznie nie działa. Ale chyba kosztuje właśnie mniej więcej tyle, ile wynosi te 10% ze 100 funtów, więc wychodzi na to samo. 

Właściwie to sam zamierzam kupić tam dwie koszule (w tym dokładnie taką, o jaką pyta Bialkov), więc może uda się ułatwić sobie nawzajem zakupy.