Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
1 godzinę temu, Szydlowsky napisał(a):

ciekawe jak wyjdzie, bo kolega Rodo to chyba od niedawna szyje :-) 

Sam jestem ciekaw! Lubię wspierać młodych rzemieślników.

Taki był w ogóle cel powstania BwB - od tego czasu BwB niezbyt aktywnie działa, toteż wspieram prywatnie, czynem.

• Like 4
Opublikowano

Garść nowych zdjęć, postępy trwają.  Zapewne w Majówkę odbiór. Podszewka to cupro w kolorze butelkowej zieleni. Zwracam też uwagę, że ta kieszonka-bilonówka z przodu ma kształt kieliszka-sniffera do whisky.

71842b7b-057b-4b69-9556-2682a789479a.jpg

fd4b8944-5470-4abf-96e5-7a330778e9c3.jpg

1966d8d6-7da9-4cf7-a3b7-7a7a65ded8c8.jpg

3608b65b-d3b9-4a11-9827-e8d693662796.jpg

• Like 4
Opublikowano
6 minut temu, Jarek85 napisał(a):

Jaka skóra? Całość to Twój autorski projekt czy czymś się inspirowałeś?

To jakiś włoski cielak. Chciałem skórę w najjaśniejszym odcieniu brązu, jaki da radę zdobyć, żeby się patynowała.

Dominik ma cały dom pełen skórzanych kurtek, dosłownie jakby był bohaterem pasty "mój stary jest fanatykiem ramonesek". Faktycznie moja kurtka jest wariacją na temat jednej z jego kolekcji, już nie pamiętam, chyba Schotta, z pewnymi modyfikacjami (pozbyliśmy się naramienników, powiększyliśmy kieszeń z przodu aby mieścił się smartfon).

• Like 1
Opublikowano

Jak wygląda proces? Czy w trakcie szycia kurtki skórzanej na miarę robi się jakieś przymiarki?

Pytam bo od lat marzy mi się kurtka mocno inspirowana noszonymi przez niemieckich pilotów myśliwców w czasie  II wojny, ale jednocześnie przez moje opadające ramiona w gotowcu wyglądałbym jak pierdoła, trochę nie wierzę w zdalne MTM i wolałbym zamawiać u kogoś kto coś na mnie przymierzy.

Opublikowano
3 godziny temu, Ernestson napisał(a):

Jak wygląda proces? Czy w trakcie szycia kurtki skórzanej na miarę robi się jakieś przymiarki?

Pytam bo od lat marzy mi się kurtka mocno inspirowana noszonymi przez niemieckich pilotów myśliwców w czasie  II wojny, ale jednocześnie przez moje opadające ramiona w gotowcu wyglądałbym jak pierdoła, trochę nie wierzę w zdalne MTM i wolałbym zamawiać u kogoś kto coś na mnie przymierzy.

Mogę powiedzieć w bardzo ograniczonym zakresie, tj jak to było u mnie.

Miałem dwie wizyty - pierwszą na zebranie miary i przymierzanie kurtek testowych (czyli kolekcji Dominika ;) ). Druga - kurtka miała już wszyte rękawy, ale bez podszewki i wykończenia dołu. Dominik zaznaczał na kurtce rysikiem, co i ile trzeba poprawić. Trzecia - myślę, że to będzie już odbiór, chyba że trzeba będzie wprowadzić poprawki - ew jak się namyślę nad jakimiś naszywkami, patchami itp.

• Like 1