Skocz do zawartości

Marka Emling - dobra alternatywa?

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Bexleyom do Lodingów trochę brakuje.[/img]

Żałuję, ale niektórych kwestii nie przeskoczę ;)

A czy ktoś z kolegów może widział te albo którekolwiek Bexleye na żywo?

O, tutaj mocno mi dałeś do myślenia, ale niestety nie mają żadnego koloru w rozm. 9 :/

• Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mam Bexley model LANGLEY, skóra jest cieńsza w porównaniu do Lodinga i w niektórych miejscach sprawia wrażenie "papierowej". Generalnie jest ok po warunkiem że w cenie promocyjnej. W normalnej cenie lepiej dołożyć te 30€.

Czemu kupiłem Bexleye?- podoba mi się fason butów.

Śledź stronę Markowskiego ponieważ co jakiś czas pojawiają się przeceny.

Nie wiem jaki mają koszt przesyłki do Polski.

Loding życzy sobie 30€...

Chcę kupić taki model Loding:

Dołączona grafika

Przepiękne są te Lodingi!

Chętnie kupiłbym takie, ale budżet nie ten, stąd oglądam Bexleye:

Dołączona grafika

Czy ktoś jest w stanie polecić jeszcze jakieś alternatywy dla takich brązowych oxfordów z ażurem do 100eu?

Troszkę powyżej budżetu ( z tego co pamiętam teraz -30%), ale za to w Warszawie można zmierzyć - http://sport-elite.pl/konfekcja/dbari2.jpg - dla mnie bomba.

8,5 to koszt dostawy we Francji. Ciekawe. Jak się uda w tej cenie - gratuluję :).

Other shipping costs

France 8.50 € first item

France metropolitaine

+ 1.50 € for each next items + 0.50 € for each accessories

Europe Zone A 14.00 € first item

Allemagne, Belgique, Pays Bas, Luxembourg, Grande Bretagne, Italie, Espagne, Autriche, Danemark, Irlande, Portugal

+ 2.50 € for each next items + 1.00 € for each accessories

Europe Zone B 19.50 € first item

Finlande, Norvège, Suède et Suisse

+ 3.50 € for each next items + 1.50 € for each accessories

ZONE C 35.00 € first item

USA, Canada, Pologne

+ 13.50 € for each next items + 4.00 € for each accessories

35 euro jest, po zalogowaniu się na konto, opcja wysyłki się zmienia dla Polski na ową kwotę.

Skoro odpowiadają na emaile i wprowadzają zmiany (w przeciwieństwie do Loding), to zapytajcie czy nie oferują tańszej wysyłki np. takiej która idzie 2 tygodnie ;) ,

ponieważ w Polsce za 35 euro to buty dla całej rodziny można kupić ;)

Straszenie ich Federacją Konsumentów raczej nic nie da, no może rosyjskiej by się wystraszyli ;)

W Loding do niedawna przesyłka za 30 euro, ale może już zmienili np. na 35 Euro.

Przekonam się bo chcę u nich znów zamówić.

Emling i Loding też wysyłają:

https://www.coliposte.fr/

Jeżeli ktoś znający francuski poszukałby na stronie ile kosztuje paczka z Francji do Polski o wadze 1kg, albo wysłał zapytanie...

Byłoby wiadomo...

A może cena obejmuje koszt przesyłki zwrotnej, gdyby ktoś był niezadowolony...

Ze stanów można zamówić przesyłki w różnych cenach- wszystko zależy od szybkości dostawy.

Witam,

Może na wstępie witam wszystkich. Czapki z głów (chociaż w takim gronie powinienem powiedzieć raczej kapelusze ;-) dla wiedzy użytkowników Forum.

Jestem od pewnego czasu "czytateczem". Ale nadszedł moment na pytanie.

Immune napisał, że jakość butów Emling jest conajmniej przyzwoita. I to mnie skłoniło do zamówienia. Już je składałem, gdy zastanowiła mnie jedna rzecz.

Mianowicie wybrane przeze mnie buty wyglądają na zdjęciach i powiększeniach idealnie. Połysk. Ale w opisie jest "black calf". Czy to oznacza, że będą matowe i za nic w świecie nie dam im odpowiedniegoi blasku? Dla kompletności obrazu - nie szukam lakierek. Ale do tej pory zawsze wybierałem buty "polished" albo "shine", czasem "hi-shine". I zastanawiam się co mnie czeka po tym butach Emling.

Żeby nie być gołosłownym - poniżej link do tych które wybrałem.

http://www.emling.fr/chaussure-collecti ... -1617.html

Pozdrawiam,

Tomek

Panowie, buty przyjechały :). Chodzi o ten model:

Dołączona grafika

W wolnej chwili wrzucę real fotki, ale mogę jednoznacznie polecić ten model i jakość wykonania. Ech, ta smukłość, elegancja... :)

A teraz najważniejsza rzecz, rozmiar.

Noszę buty w rozmiarze 43 (wg wittchen - derby lekki luz, massimo dutti - oxfordy idealnie leżą na nodze, tommy hilfiger - penny laufers lekki luz) oraz 42 (Ryłko, Kazaar - derby idealnie leżą na nodze).

Buty od Emlinga zamówiłem w rozmiarze 42,5. Leżą bardzo dobrze. Lekko uciskają mały palec, ale jestem przekonany, że skóra bardzo szybko dopasuje się do stopy.

Mam nadzieję, że info pomoże tym, którzy zdecydują się na zakup i pozwoli na uniknięcie wpadek z rozmiarem.

Nie polecam natomiast białych prawideł. Są w przecenie, ale jakość wykonania średnia, a jedno z prawideł ma wadę konstrukcyjną uniemożliwiającą wystarczające zgięcie prawidła i włożenie do buta. Tak więc porażka. Łatwo można ten defekt usunąć bardziej wyżłabiając część drewna, ale chyba nie o to chodzi, aby przy okazji nauczyć się stolarki. :D Dużo bardziej polecam prawidła cedrowe z allegro. Świetna cena i bez nieoczekiwanych niespodzianek.

Również w piątek otrzymałem zamszowe boots'y Emlinga:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Buty są naprawdę ekstremalnie ciepłe, idealnie nadają się na mrozy do stosunkowo cienkich skarpet. Dopasowanie jest naprawdę rewelacyjne, przy ruchu i zginaniu nogi, but we wszystkich wymiarach idealnie trzyma się nogi. Nie wiem tylko, czy gdyby zamiast zamszu była to licowa skóra, nie byłyby one przez to już trochę za ciasne. Teoretycznie powinienem nosić numer 42.5, zamówiłem 43. Więc należy mieć na względzie to, że Francuzi mają lekko zaniżoną rozmiarówkę.

Zamówione w poniedziałek, przyszły w piątek. Firma przysyła informację o wysłaniu zamówienia i numerze przesyłki. Cena niestety zbójecka 35 euro za przesyłkę, jakbyśmy byli jakimś dalekim, południowo-amerykańskim państwem.

Bardzo ładne.

Na mrozy świetne rozwiązanie.

Roztopy i chlapa mogą być dla nich trudnym testem.

Ja na takie warunki (duża ilość soli na chodnikach i ulicach) zakładam lakierowane sztyblety.

Nie wchodzi na nie sól i dają radę.

Warto pomyśleć o grupowym zakupie kaloszy (gumowych nakładek na buty).

Z Emlingiem warto by wynegocjować zmianę wysokości przesyłki.

Myślałem że Loding i Markowski cenią się wysoko - 30Euro, ale widzę że można jeszcze więcej.

Do Lodinga wysłałem w tej sprawie emaila, ale nie odpowiedzieli. Są z tego znani

Teraz spróbuję kupić przez sklep i zobaczę jaką cenę za wysyłkę będą chcieli.