ogqozo Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Ktoś na forum pisał, że zdjęcia na stronie G&B (oraz Klasycznebuty) są stare, teraz te buty wyglądają tak. Czy jakość spadła - nie wiem, takie rzeczy się na pewno zdarzają w różnych firmach, ale teraz są tylko takie. Skąd Zalando bierze takie ceny, nie wiadomo. Jednakże po obniżce zrównano również cenę w sklepie Klasycznebuty, czyli pewnie robi to dochód. A jak z szerokością jeśli można spytać? Nie są zbyt wąskie w palcach? Do jakich butów można by je przyrównać? Na stronie Klasycznebuty jest napisane, że to tęgość G. Czyli z założenia są to buty z dużą ilością miejsca z przodu. Wydają mi się nawet spore jak na G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Witam Mój pierwszy mały wkład w społeczność forum but w butonierce. Gordon and Bros w kolorze tan. Tutaj jeszcze przed przymiarką. To moje pierwszy klasyczny rodzaj butów i muszę powiedzieć, że na nodze wyglądają świetnie . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Dziękuję za za zdjęcia i informacje o tęgości. Zachęciliście Panowie! Pozdrawiam! Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ati Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Witam Mój pierwszy mały wkład w społeczność forum but w butonierce. Gordon and Bros w kolorze tan. Tutaj jeszcze przed przymiarką. To moje pierwszy klasyczny rodzaj butów i muszę powiedzieć, że na nodze wyglądają świetnie . @kamilp w jakim sklepie kupowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 zolando. http://www.zalando.pl/gordon-and-bros/?_q=gordon+and+bros&sc=false z hasłem kupteraz4 miałem 40zł zniżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ati Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 To korzystając z okazji mam jeszcze pytanie do mądrzejszych ode mnie. Jeśli to nie miejsce na takie pytania proszę o przeniesienie do krótkich pytań i odpowiedzi. Czy przy takim kolorze butów, jakie zaprezentował nam kamilp, można używać tłuszczu, czy też ryzyko zmiany koloru na ciemniejszy jest zbyt duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Jasne, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Ale wypróbuj najpierw na niewidocznym kawałku skóry. W kolorze tan mam aktualnie tylko boat shoes od Sperrego - po zaaplikowaniu tłuszczu pociemniały co najmniej o ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ati Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Szkoda, że w ofercie na Zalando nie ma brogsów z zamkniętą przyszwą, ale oferta pod względem cenowym i tak prezentuje się całkiem nieźle i chyba się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Szkoda, że w ofercie na Zalando nie ma brogsów z zamkniętą przyszwą, ale oferta pod względem cenowym i tak prezentuje się całkiem nieźle i chyba się skuszę Na początku też szukałem brogsów z zamkniętą przyszwą, ale ten od G&B prezentują się naprawdę dobrze. Pierwszy raz wydałem tyle na jedną parę butów ale w ogóle tego nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Tym bardziej, że w przypadku butów innych niż czarne, różnica w formalności nie ma wielkiego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Panowie, wiem że to kolejne pytanie o Levety i może już być nudne ale potrzebuję porady. Zamówiłem rozmiar 45 sugerując się rozmiarówką ze strony ale są za duże i włazi mi tam palec, a stopa lata. Pytanie brzmi: o ile mniejsze zamówić? 1 czy 2 rozmiary? Pozostałe w miarę klasyczne buty mam w rozmiarze 43 i do tego bym się skłaniał ale nie chcę znowu przestrzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Panowie, wiem że to kolejne pytanie o Levety i może już być nudne ale potrzebuję porady. Zamówiłem rozmiar 45 sugerując się rozmiarówką ze strony ale są za duże i włazi mi tam palec, a stopa lata. Pytanie brzmi: o ile mniejsze zamówić? 1 czy 2 rozmiary? Pozostałe w miarę klasyczne buty mam w rozmiarze 43 i do tego bym się skłaniał ale nie chcę znowu przestrzelić. Mam 42 levet. Myślałem że będą za małe ale po rozchodzeniu wydaje mi się, lepszym rozwiązaniem byłby nr 41 chociaż te nie są złe. Więc jak masz pozostałe buty w rozmiarze 43 to spokojnie możesz wymienić je właśnie na ten rozmiar. Mój długość stopy to 273 jak ci to coś pomoże. Jak kupowałeś w zolando to tym bardziej niczym nie ryzykujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Kamilp, nie ryzykuję ale nie lubię tracić czasu. Dzięki za odpowiedź. xkozioł, wystarczy promocja na Zalando by obalić króla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Ja tam swoje 'drugie' klasyczne buty' gordony levet z promocji zwróciłem. Kilka powodów. Skóra na załamaniach już po pierwszym przejściu w pokoju wyglądała fatalnie, wydały mi się całkowicie nie do rozchodzenia, mega twarde, zamówiłem numer 43 który zwykle noszę, były ciut za duże i za szerokie, już mi się z tych pierwszych powodów nie chciało zamawiać numer mniejszych aby sprawdzić, prawdopodobnie były by za małe....znając moje szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Moje wydawały się za małe, a wziąłem standardowy rozmiar. Po kilku dniach było ok. Ale musiałem wymieniać bo prawy but, przy zewnętrznej kostce był wyższy o 0,5cm. W ogóle prawy był jakiś parchaty. Niewybite miał do końca jedno "oczko" zdobieniowe, nie miał 2 zebezpieczeń na na otworach sznurówek, miał delikatnie ciemniejszy odcień skóry... Warto dokładnie je przejżeć przed zdecydowaniem zostawienia. Bo o ile mi nie przeszkadzały te zabezpieczenia sznurówek to po 3 dniach (pastowanie etc) uwydatniłą się różnica własnie w odcieniach skór. Później zauważyłem (przez nieprzestające obcieranie) że but jest wyższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piquille Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Moje wydawały się za małe, a wziąłem standardowy rozmiar. Po kilku dniach było ok. Ale musiałem wymieniać bo prawy but, przy zewnętrznej kostce był wyższy o 0,5cm. W ogóle prawy był jakiś parchaty. Niewybite miał do końca jedno "oczko" zdobieniowe, nie miał 2 zebezpieczeń na na otworach sznurówek, miał delikatnie ciemniejszy odcień skóry... Warto dokładnie je przejżeć przed zdecydowaniem zostawienia. Bo o ile mi nie przeszkadzały te zabezpieczenia sznurówek to po 3 dniach (pastowanie etc) uwydatniłą się różnica własnie w odcieniach skór. Później zauważyłem (przez nieprzestające obcieranie) że but jest wyższy... Witam, Dziwna sprawa bo u mnie w butach G&B podobna sprawa tj,: 1./ prawy but wyraźnie wyższy na podbiciu (czyli mniej więcej tam gdzie są sznurówki), 2./ ciemniejszy odcień skóry na prawym bucie + większa ilość załamań na prawym bucie, Mowa o brązowych brougsach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sayyed Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Po przeczytaniu waszych postów zmierzyłem swoją parę i dotyczy to chyba całej partii z Zalando (brązowe Levet) Prawy but w tym samym miejscu wyższy o prawie pół centymetra. Różnicy w odcieniu na chwilę obecną nie jestem w stanie sprawdzić ze względu na sztuczne światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryso Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Potwierdzam, z moim prawym butem też mam problemy, obciera kostkę. Kolega ma rację chyba cała partia jest felerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Może dlatego w tej cenie Liczyli, że nikt nie zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Przeczytałem Wasze posty, włos mi się zmierzwił na klacie więc pobiegłem mierzyć. U mnie "wsio w pariadkie", na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 W ogóle te buty na zdjęciach wyglądają średnio Obtarcia, przebarwienia, kiepskie wykończenie... W sumie myślałem, że te gordony to wyższa półka niż nasze witcheny i ryłka. Albo może wszystkie buty tak wyglądają w świetle lampy błyskowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryso Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Włożyłem wkładki, jest lepiej, pięta poszła wyżej i nie obciera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Też tak zrobiłem ale po jednym dniu obcierało mnie wszędzie dookoła, tylko nie w kostkę. Stopa leżała zbyt płytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi