lubo69 Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 Rozmiar jaki zakupiłem to 9,5F, za podpowiedzią kolegi lubo69. Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się Mam nadzieję że z rozmiarem trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 Spoko, zawsze można odsprzedać. Jeżeli trzymają rozmiarówkę z Loake to powinny pasować. Jeszcze raz dzięki za podpowiedź. P.S. Tak na marginesie dzięki forum zachorowałem na klasyczne buty. Teraz jak widzę na ulicy w jakich butach "koszmarkach" się chodzi to aż ciarki na plecach przechodzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 Możesz w razie czego zwrócić; co więcej, możesz pochodzić i zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 A orientujesz się może jak wyglądają koszty przesyłki zwrotnej w CT? Co do tego, że można pochodzić i zwrócić to nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 70 zł i nie jest to kwestia CT tylko naszej Poczty (odsyłasz do UK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 xkoziol : rozumiem Cię, ale zrozum mnie gdyż pierwszy raz robię zakupy w tym sklepie i nie wiedziałem tego. Przecież są sklepy internetowe gdzie przesylke i zwrot masz w cenie, dlatego pytałem jak wygląda sprawa w CT Dzieki Paparazzo za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 1 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2014 Buty przyszły, ale w mojej skromnej ocenie te buty są z polerowanej skóry. Rozmiar jest w zasadzie ok dla kogoś kto ma stopę ok 28.5 cm. http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-shoes/men%27s-business-shoes/Black-Flemming-Oxford-shoes?q=gbpdefault||ml060blk||||||||||||| Skóra jest sztywna i błyszcząca jak w tych podanych na stronie Loake. Zastanawiam się czy to nie jest ten sam but? http://www.loake.co.uk/747.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 2 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2014 Możesz zrobić zdjęcie Twoich butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 3 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2014 Możesz zrobić zdjęcie Twoich butów? Ok , mam nadzieje że będzie widać foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 3 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2014 Musze to napisać mimo iż nie dotyczy to butów, Marka CT bije na głowę wszytko to co do tej pory uważałem za dobrą obsługe klienta. Zrobiłem tam kilka zamowień; po jednym miałem obiekcję do jakości paska i swetra. Npaisałem mail na drugi dzień odostałem odpowiedź, firma wysłyłą nowe rzeczy bez konieczności przesyłania, tych co do którch miałem obiekcje. Mimo iz zdaję sobie sprawę iż to nie wielka uprzejmość, tylko skalkulowane działanie (kosztem paska i swetra poszerzają rynek i "związują" klienta) to jednak miłe. Jakość kosuzl CT - ok, reszta asortymentu przywoita "niska średnia lub średnia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 3 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2014 @Bartek 00, sprzedajesz te buty na allegro? Wydawało się mi,że rozmiar Ci odpowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 4 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2014 Tak, sprzedaje. Rozmiar jak pisałem wcześniej jest w zasadzie ok dla długości stopy ok. 28.5 cm . Ja zawsze mierzyłem prawą stopę a okazuje się, że lewa jest ciut większa i czuje lekki dyskomfort. Sądzę, że mógłbym je rozchodzić, ale pozostaje jeszcze kwestia tego że buty chciałem z matowej skóry. W tych skóra się bardziej błyszczy i nadaje się na okazje bardziej formalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BldR Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 Panowie, Czy moglibyście mi podpowiedzieć jaki rozmiar Oxfordów na stopę o długości 270 mm i szerokości 100mm? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 Pewnie 8 UK będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 Panowie, Czy moglibyście mi podpowiedzieć jaki rozmiar Oxfordów na stopę o długości 270 mm i szerokości 100mm? Pzdr Zależy, w jakiej marce. W tańszych 8UK, w droższych raczej 8.5UK. Mam stopę podobną, chyba nieco węższą, noszę z reguły 8.5. No i jeszcze dochodzi kwestia podbicia - u mnie w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 Mowa o marce CT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 No tak zbyt szybki post. W takim razie zależy, kto dla nich robi poszczególne linie. Ja miałem na myśli typową angielską rozmiarówkę. Więc pewnie z linii podstawowych - 8, a jeśli mają jakieś wyższe, to może być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 Z tych co miałem w ręku - z 6 par - były robione przez Barkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 To w takim razie kompletnie nic nie wiadomo, rozmiarówka Barkera to loteria (chyba, że CT ma tutaj jakiś wpływ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BldR Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 No to wesoło Precyzując chodzi konkretnie o te buty: http://www.ctshirts.co.uk/men's-shoes/men's-business-shoes/Black-Flemming-Oxford-shoes?q=gbpdefault||ml060blk||||||||||||| Pytam trochę po czasie bo już zamówiłem 42,5 EUR (wg tabelki na stronie CT to 8,5 UK), ale były jakieś problemy z wysyłką i mają wysłać do mnie jeszcze raz. Korzystając z okazji zastanawiam się czy poprosić o zmianę rozmiaru na 42 EUR (wg tabelki 8 UK). Byłem przygotowany na ewentualną wymianę, ale ze względu na to, że realizacja zamówienia trwa już ponad miesiąc wolałbym tego uniknąć i z jak największym prawdopodobieństwem wstrzelić się we właściwy rozmiar. Podbicie mam na pewno nieniskie, raczej w normie. Dzięki serdecznie za dotychczasowe rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 BldR,koledzy proponowali 8UK. Zamówiłeś 8,5 na własną odpowiedzialność. Ja mam stopę 275mm. Noszę 8UK Barkera i 8UK CT. Jeśli masz stopę 270mm to wg mnie 8,5 będzie dla Ciebie za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BldR Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 BldR, koledzy proponowali 8UK. Zamówiłeś 8,5 na własną odpowiedzialność. Ja mam stopę 275mm. Noszę 8UK Barkera i 8UK CT. Jeśli masz stopę 270mm to wg mnie 8,5 będzie dla Ciebie za duże paparazzo, zamawiałem przed propozycjami kolegów, dokładnie 13 kwietnia Swoim postem upewniłeś mnie, że powinienem zmienić zamówienie na 42 EUR. Całe szczęście, że "dzięki" problemom z wysyłką ze strony CT mogę to zrobić bez ponoszenia dodatkowych kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flpx Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Jakiś czas temu zakupiłem buty z CT, te w cenie £99. Miałem je na nogach kilkanaście razy, nigdy dwa dni pod rząd, zawsze sucho etc. Renowator + inne kosmetyki + prawidła od nowości. Najpierw przysłali zły rozmiar, po odsyłce i zwrocie kosztów przesyłki przysłali poprawny - na skórze widoczne zadrapania i jaśniejsze miejsca. Starałem się to zapastować. Butów już nie zwracałem po raz kolejny bo musiałem w czymś chodzić. Najgorsze jednak jest to, w jaki sposób but się rozchodził i w jaki sposób skóra się łamie na lewym bucie. Na przyszwie też skóra wyraźnie gorszej jakości, od nowości pomarszczona. (Kolor na zdjęciach nieco ciemniejszy niż w rzeczywistości) Nie mam wielkiego doświadczenia, to jedne z moich lepszych butów, niestety są rozczarowaniem. Może to śmieszne, ale w 5-letnich butach z Topman za £25 nie ma takich numerów, choć są znacznie mniej starannie wykonane i z gorszych materiałów. Wygląda na to, że warto kupować droższe Meerminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Masz pół roku na zwrot tych butów w dowolnym stanie - i to bym sugerował. Zasada ta nie obowiązuje w przypadku towaru wyprzedażowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Z tego co pamiętam te są wyprzedażowe. Fatalnie to wygląda, dziwie się, że je zostawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi