Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Huntsman zmienia wlaściciela:

http://www.permanentstyle.co.uk/2013/01 ... roubi.html

Ciekawe zdanie:

"Roubi will be the new creative director and has already said he wants to give Huntsman more of a leaning towards women's tailoring, and look to refocus the ready-to-wear and made-to-measure services as well."

"Roubi [nowy wlaściciel] będzie nowym dyrektorem kreacji i już powiedział, że chce przenieść Huntsmana bliżej krawiectwu damskiemu i zmienić strategię działania w obrębie RTW i MTM."

Nie wiem, czy to oznacza coś dobrego.

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Troszkę sobie pospacerowałem po okolicy i zaiste robi to wszystko wrażenie. Z firm z niemałymi tradycjami, a niekoniecznie z najwyższej półki, poleciłbym również Austina Reeda na Regent Street. Oferują szeroki wachlarz garniturów: od RTW na bespoke skończywszy.

Sam dokonałem zakupów koszul u Lewina i Tyrwhitta. Zwłaszcza ta druga firma odebrana przeze mnie została nader pozytywnie. Bardzo profesjonalna i oldschoolowa-w pozytywnym tego słowa znaczeniu-obsługa. Koszula sprawia wrażenie starannie odszytej; ciekaw jestem, jak sprawdzi się w noszeniu.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

"Na Savile Row moją uwagę zwrócił sklep firmy Kent & Curwen. To jedna marka z kręgu tzw. heritage brand – czyli starych marek będących częścią dziedzictwa narodowego danego kraju. Firma zaczynała w 1926 roku od produkcji krawatów pułkowych, uniwersyteckich, klubowych i szkolnych. W kolejnej dekadzie związała się z krykietem i ta asocjacja trwa do dziś. Kent & Curwen ubierał także wioślarski klub Uniwersytetu Oksfordzkiego i był oficjalnym dostawcą ubrań na zawody Wielkiego Szlema na Wimbledonie. Klientami firmy byli jedni z najlepiej ubranych mężczyzn w XX wieku: Książę Windsoru, Cary Grant, Michael Caine, Sean Connery, Fred Astaire, Errol Flynn oraz Douglas Fairbanks Jr.

Pod koniec lat 70. popadła jednak w tarapaty finansowe. W 1982 roku firma została sprzedana japońskim inwestorom, którzy podjęli decyzję o wyjściu z rynku europejskiego. W kolebce firmy w Anglii nie było już żadnego sklepu. Sklepy istniały tylko w Azji. Kilka lat temu nastąpił strategiczny zwrot i marka wróciła do Europy Zachodniej oraz USA. W październiku 2013 roku otwarto flagowy sklep na Savile Row. Dyrektorem kreatywnym został znany projektant Simon Spurr. Jego kolekcja ma nawiązywać mocno do tradycji klasycznej elegancji i stylu preppy, ale ma nie być pokryta warstwą kurzu"

http://www.szarmant.pl/szary-dwurzedowy-plaszcz-meski