Kooba Napisano 26 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2011 Co do manszetów to przyznaję, że przez długi czas byłem ich przeciwnikiem. Ostatnio jednak postanowiłem w ramach eksperymentu sprawić sobie podwinięte spodnie. Nabyłem chinosy z dość grubej bawełny i oddałem do przeróbki. Spodnie przy okazji zostały skrócone i zwężone. Z efektu jestem bardzo zadowolony. Spodnie są dość krótkie, ale manszet skutecznie powstrzymuje nogawkę przed lataniem podczas chodzenia. Tak przytrzymane dobrze układają się na butach. Ze spodni podobnej długości i szerokości ale bez manszetów nie byłem zadowolony i musiałem je dodatkowo zwężać. Co więcej uważam, że przy moim wzroście (ponad 190) taki detal jest jak najbardziej wskazany. Kolejne spodnie też będą miały manszet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 26 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2011 Zaprezentuj efekt w CMDNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 jak będę miał dobre zdjęcia to pewnie zaryzykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Rozbawiło mnie to zdjęcie. Naturalnie, Panowie w spodniach bez manszetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 26 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2011 Spodnie z wysokim stanem, wąskimi nogawkami, szerokimi mankietami a ponadto wykonane z ciekawego materiału też mogą wyglądać dobrze Więcej: http://thesuitsofjamesbond.com/?p=8 http://thesuitsofjamesbond.com/?p=125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Należy pamiętać o dobieraniu odpowiedniej wysokości mankietów do szerokości spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Mam w szafie i hakamę, i szarawary (w pierwszych chodzę regularnie - po macie - w drugich występowałem regularnie na scenie), więc w powyższych spodniach też czułbym się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Aikido? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Tak i tańce ukraińskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Z mody lat 40. manszety zostały wycięte administracyjne wskutek regulacji ograniczających zużycie materiału. "Wełna jest bronią! WPB [War Production Board - przyp. bigbadwoof] mówi: Bez manszetów, bez zaszewek, bez nakładanych kieszeni... aby nasi chłopcy tam mogli wciąż wyglądać schludnie w walce" - to jeden ze sposobów informowania klientów o nowych ograniczeniach jaki proponował magazyn Apparel Arts sprzedawcom. Na ilustracji poniżej jedna z propozycji oszczędnościowych. Co ciekawe nie zakazano dwurzędowych marynarek, a jedynie zabroniono dołączać do nich kamizelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 To bardzo ciekawe. Może z tego powstał również nurt na krótsze nogawki i rękawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Natomiast moda na zbyt długie nogawki i rękawy powstała jako wyraz PRLowskiego dobrobytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Parisian Gentleman (Hugo Jacomet) opublikował wyczerpujący artykuł o mankietach (przestarzałe manszet - manszeta) w spodniach. Generalna zasada: przy długich nogach mankiety nie szkodzą (niedopuszczalne w spodniach do żakietu, smokingu i fraka, a niezalecane ogólnie do spodni sztuczkowych), a przy krótkich kończynach dolnych lepiej tego pomysłu Edwarda VII z końca XIX w. nie stosować. http://parisiangentleman.co.uk/2013/07/24/a-second-look-at-trouser-turnups-cuffs/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi