Gość gccg Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Wielu z Kolegów wzmiankowało czerwone spodnie, jako element stroju budzący zdziwienie czy tez wywołujący najróżniejsze reakcje na ulicy. Z czymś podobnym spotkałem się używając spodni Polo Ralph Lauren, które poniżej prezentuje. A było to czasem dość komiczne. Pewna starsza, niezbyt dobrze widząca kobieta ostrzela mnie, ze mam dziurki na spodniach. Kiedy jej wyjaśniłem co to jest, zaczęła mnie przepraszać. Jakie części garderoby były źródłem zdziwienia przechodniów i Waszej codziennej praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Witam, wydaje mi sie, ze tyczy sie to wszystkich elementow garderoby, ktore wybiegaja poza standardy przyjete w spoleczenstwie, cos co pewnie wiekszosc okresli norma. Wspomniane zostalo wczesniej, ze garnitur w kregach studenckich to cos dziwnego, ze czerwone spodnie wywoluja rozne reakcje przechodniow/znajomych, ze poszetka to strojenie sie itd. itp. Ja sam w wiekszosci przywdziewam stonowane kombinacje, ale zwykle drobne odejscie od typowego stylu sciaga spojrzenia. Z ostatnich moge wymienic zestawienie podwiniete spodnie + buty za kostke, azur na brogues'ach, scarf do marynarki, czesto krawat oraz chociazby skarpetki w zywym kolorze. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Witam, wydaje mi sie, ze tyczy sie to wszystkich elementow garderoby, ktore wybiegaja poza standardy przyjete w spoleczenstwie, cos co pewnie wiekszosc okresli norma. Wspomniane zostalo wczesniej, ze garnitur w kregach studenckich to cos dziwnego, ze czerwone spodnie wywoluja rozne reakcje przechodniow/znajomych, ze poszetka to strojenie sie itd. itp. Ja sam w wiekszosci przywdziewam stonowane kombinacje, ale zwykle drobne odejscie od typowego stylu sciaga spojrzenia. Z ostatnich moge wymienic zestawienie podwiniete spodnie + buty za kostke, azur na brogues'ach, scarf do marynarki, czesto krawat oraz chociazby skarpetki w zywym kolorze. Pozdrawiam, dsc. Czytajac Twoj wpis mozna sobie uswiadomic, ze owe "standardy przyjete w spoleczenstwie" to niestety szato-bury sweter plus szaro-bure spodnie plus sportowe obuwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 gccg mam prawie identyczne tylko że od Tommy-ego Hilfiger-a, to prawda zwracają uwagę i to bardzo. To jest mój najbardziej ekstrawagancki ciuch jaki mam. Wprawdzie bardzo dawno nie zakładałem tych jeansów, ale doskonale pamiętam reakcje ludzi. Ludzie widząc mnie na ulicy się śmiali a ja razem z nimi bo rzeczywiście to jest śmiech na sali Tylko raz spotkałem się ze zgorszeniem na widok tych spodni, był to mój przyjaciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Tommy Hilfiger? wyglada raczej na Dolce&Gabbana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 gccg mam prawie identyczne tylko że od Tommy-ego Hilfiger-a, to prawda zwracają uwagę i to bardzo. To jest mój najbardziej ekstrawagancki ciuch jaki mam. Wprawdzie bardzo dawno nie zakładałem tych jeansów, ale doskonale pamiętam reakcje ludzi. Ludzie widząc mnie na ulicy się śmiali a ja razem z nimi bo rzeczywiście to jest śmiech na sali Tylko raz spotkałem się ze zgorszeniem na widok tych spodni, był to mój przyjaciel. Odlotowe w doslownym znaczeniu tego slowa! Problem w tym, ze noszac je - nawet ze zdjeciem matki, ojca, rodzenstwa i psa - w kieszeni zostaniesz posadzony o handel narkotykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Bartek bo to są spodnie Dolce&Gabbana. Pisząc o Hilfigerze odniosłem się do spodni gccg w herby iż mam podobne. Bodajże jeśli mnie pamięć nie myli są to jeansy z kolekcji spring/summer na 2002 rok. Stare ale nadal się trzymają, zakupiłem je w Berlinie na przecenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Witam, Czytajac Twoj wpis mozna sobie uswiadomic, ze owe "standardy przyjete w spoleczenstwie" to niestety szato-bury sweter plus szaro-bure spodnie plus sportowe obuwie Niestety tak to wyglada, przynajmniej moim zdaniem, chociaz coraz czesciej na ulicach widuje sie osobnikow ubranych dosc barwnie. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 coraz częściej co nie zmienia faktu że w porównaniu choćby z UK to bardzo ale to bardzo mały odsetek kolorowości w porównaniu z nijaką szaroburością :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Owa szaroburosc w jakims sensie promuja rowniez polskie sklepy. Mase w nich towarow nie posiadajcych jednosnacznego koloru ... roztopionego w zgnilozielonoscioszarosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rylejew Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Przechodnie wykazali największe zdziwienie patrząc na moje (zresztą jedne z najukochańszych) jasnoróżowe rękawiczki w czarne groszki (krótkie, bawełniane - typ letni). A i jeszcze turban - też wszyscy byli mocno zdziwieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Przechodnie wykazali największe zdziwienie patrząc na moje (zresztą jedne z najukochańszych) jasnoróżowe rękawiczki w czarne groszki (krótkie, bawełniane - typ letni). A i jeszcze turban - też wszyscy byli mocno zdziwieni Dajesz do zrobienia kapeluszo-turban na zamowienie czy tez gdzies mozna go kupic gotowy RTW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rylejew Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Mam trzy turbany - wszystkie są vintage. Jeden jedwabny wieczorowy (z mobilną egretą , drugi wiskozowy biały, z lat 70. i trzeci - moherowy, na zimę Pochodzą z vintage store'ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Mam trzy turbany - wszystkie są vintage. Jeden jedwabny wieczorowy (z mobilną egretą , drugi wiskozowy biały, z lat 70. i trzeci - moherowy, na zimę Pochodzą z vintage store'ów.Czy wygladaja one a la lata 20 te? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 30 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 Niestety, nie mam zdjęcia. Po sąsiedzku obok mnie mieszkała pewna znana i skandalizująca rodzima gwiazdka pop, nazwijmy ją D. Któregoś dnia przyjechała do niej jej matka, na schodach szła przede mną i nagle nachyliła się, bo coś jej upadło. Wtedy zobaczyłem stringi z ćwiekami. Przyznam, że zrobiły na mnie wrażenie te stringi, a raczej ich zastosowanie, bo raczej nie jest to garderoba do całodziennego użytku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rylejew Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Mam trzy turbany - wszystkie są vintage. Jeden jedwabny wieczorowy (z mobilną egretą , drugi wiskozowy biały, z lat 70. i trzeci - moherowy, na zimę Pochodzą z vintage store'ów.Czy wygladaja one a la lata 20 te? Tak, tak wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Nie na ulicy ale zwraca uwagę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 w ten sposób tez można na siebie zwrócić uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Nie prościej byłoby po prostu przyczepić sobie do nosa czerwoną piłeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Nie prościej byłoby po prostu przyczepić sobie do nosa czerwoną piłeczkę?Pod warunkiem, że nie ma się na nią alergii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Pan w zoltym garniturze byl z pewnoscia ofiara znecania sie rodzicow nad jego osoba, poprzez ciagle oferowanie mu wizyt w cyrku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Ale przynajmniej ma spodnie z wysokim stanem. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Wy się śmiejecie, a ja widziałem tu sklepy, gdzie można takie rzeczy kupić. I wcale mi to nie wyglądało na sklep z kostiumami i akcesoriami dla artystów cyrkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Wy się śmiejecie, a ja widziałem tu sklepy, gdzie można takie rzeczy kupić. I wcale mi to nie wyglądało na sklep z kostiumami i akcesoriami dla artystów cyrkowych.Zgadza się. Oto fragment oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi