1313 Napisano 4 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2021 Dzień dobry , mam prośbę czy ktoś z szanownych kolegów posiada wiedzę na temat takiego cudeńka : DOXA JUMPING HOUR RRR . Jest to zegarek kieszonkowy podobno kolekcjonerski ,, rarytas'' i pewna ? lokata kapitału . Wystawiony jest na alle...o. Brak podstawowych info o przedmiocie { zegarek zagadka} Zastanawiam się nad zakupem w/w i stąd moja prośba. Dziękuję i Pozdrawiam Serdecznie , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2021 Pewny kapitał dla sprzedawcy😆 Daj sobie spokój. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 12 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2022 Spodobał mi się ten zegarek , to bodajże alpinist. Wart jest ponad 3 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2022 To nie jest Alpinist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 12 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2022 3 minuty temu, pablocito napisał: To nie jest Alpinist https://timeandtidewatches.com/introducing-new-seiko-prospex-1959-alpinist-modern-re-interpretation/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2022 A Ty popatrz! Zatrzymałem się na poprzednim (SARB 017 chyba). Tamte chodziły po 2k. Czyli ten nowy pewnie jest gorszy, ale droższy?P. S. Aż sprawdziłem i poprzednie modele (sarb017 właśnie) chodzą teraz po 3-4K, więc 3k za ten nowy to chyba normalna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 12 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2022 To zegarek ok , czy odpuścić sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2022 Jeśli Ci się podoba, to czemu nie. Alpinist (bo to w istocie najnowsze wcielenie tego legendarnego modelu) to kawał historii. W poprzedniej wspomnianej przeze mnie wersji miał dobry mechanizm 6R15, nie wiem czy w tych nowych jest mechanizm podobnej klasy, trzeba by poczytać. To z pewnością good value for money. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 13 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2022 Mechanizm jest 6 R 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 13 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2022 W opisie na stronie podają 6R35. To upgrade 6R15. Ma większą rezerwę chodu (70h). Mechanizmy z seri R mają bardzo dobre opinie. Oczywiście przy zakupie zegarka warto rozeznać się w innych opcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 13 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2022 Wiem ze jesteś bardzo doświadczony jeśli chodzi O zegarki , dlatego zapytam się jakie opcje inne wchodzą w grę? Interesuje mnie zegarek minimalistyczny ,z ciemną tarcza, może być bez daty. Ma być za to czytelne wskazanie godziny, bo bez okularów troszkę niedowidzę. I na branzolecie, gdyż wszystkie skory na ręku mnie uczulają .Średnica najlepiej 38 mm, bez żadnych dodatkowych pokręteł, pierścieni itp. 5 godzin temu, pablocito napisał: W opisie na stronie podają 6R35. To upgrade 6R15. Ma większą rezerwę chodu (70h). Mechanizmy z seri R mają bardzo dobre opinie. Oczywiście przy zakupie zegarka warto rozeznać się w innych opcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2022 Hamilton Khaki Field 38mm, Sinn 556A, Tissot PRX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 13 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2022 Dziękuje za poradę, jednak ten Seiko jest dla mnie najfajniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 13 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2022 Sarb033- klasyka, ktora zawsze sie obroni. Ten powyzej- dla mnie przekombinowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 13 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2022 Wiem ze jesteś bardzo doświadczony jeśli chodzi O zegarki , dlatego zapytam się jakie opcje inne wchodzą w grę? Interesuje mnie zegarek minimalistyczny ,z ciemną tarcza, może być bez daty. Ma być za to czytelne wskazanie godziny, bo bez okularów troszkę niedowidzę. I na branzolecie, gdyż wszystkie skory na ręku mnie uczulają .Średnica najlepiej 38 mm, bez żadnych dodatkowych pokręteł, pierścieni itp. Gruuuba, przesada. Akurat kiedyś podobał mi się Alpinist SARB 017. Z czytelności słyną piloty, czyli Laco, Stowa (firmy które robiły te zegarki już dla hitlerowców, jeśli Cię to kręci), wzorujący się na nich Steinhart. Mają je w różnych rozmiarach. Montują tam mechanizmy automatyczne ETA 2824 (różnych klas wykończenia i pozycji regulacji), a w większych manualnych ETĘ 6497/6498 pochodzącą z zegarków kieszonkowych. Hamilton też fajny. Musisz wybrać to, co Ci się najbardziej podoba. Jedno jest pewne: Seiko to na pewno będzie dobry wybór, co nie znaczy że pozostałe są złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2022 @pablocito, STOWA chyba?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2022 Tak, jasne. Już edytuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2022 Ja też ja też! Steinhart;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 15 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2022 Raz forumowicz z RadomiaO ortografii zapomniałI myśląc, że to gratkaPolecił FILIPA PATKAOraz ROLEKSA na domiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Panowie, Czy miał ktoś styczność ze sklepem https://kraff.pl/ ? Mają Hamiltony, a tych chyba nikt inny nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Znany od lat sklep, legit. Ten też ok https://yourwatches.pl/hamilton/ Z zagranicznych Ashford. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty Ponieważ o zegarkach wiem niewiele, a te które posiadam wybierałem oczami bez zgłębiania szczegółów, mam pytanie. Czy ten zegarek jest wart tej ceny? https://kraff.pl/zegarki-oris/9031-oris-big-crown-propilot-timer-gmt-01-748-7756-4064-07-8-22-08-7612611028392.html Poki co podoba mi się jego wielkość:) Dziękuję z góry za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty Za opinie o tym też będę wdzięczny. https://kraff.pl/zegarki-oris/9470-oris-divers-sixty-five-bronze-bezel-01-771-7744-4354-07-5-21-45-7612611032191.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty Kluczową jest przymiarka, podejdź do Blue City jest tam duży wybór Orisów. Jeśli masz wielką łapę jak niedźwiedź to ten pierwszy model jest imo ciekawszym i lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty Dziękuję za wskazanie BC. Muszę sprawdzić te wielkość ponieważ aż takiej łapy nie mam. Dzięki. Czy dobrze myślę że w nim jest mechanizm eta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi